PDA

צפה בגרסא המלאה : אנטגוניסטים

ניר.ש
07-09-08, 19:46
שלום, רציתי להתאמן בגלל חוסר זמן בסופר סט של אנטגוניסטים.

הייתי שמח אם מישהו יפרט לי מה האנטגוניסט של חזה עליון, חזה תחתון, כתף קידמית ותחתונה, גב וכו' כדי שאני יוכל לעשות סופר סטים ולחסוך לי זמן באימון.

תודה חברים

ניר.ש
07-09-08, 21:37
אפ...

VIKING
07-09-08, 21:54
חזה/גב כתף קידמית/גב כתפיים בהרחקה/גב/חזה

Soprano
07-09-08, 21:55
אפשר בבקשה הסבר מה זה אנטגוניסטים?
הודה על כך מראש, זה מאוד מעניין אותי.

little_friend
07-09-08, 21:58

שרירים שמנוגדים לפעולה, וכאשר השריר שפועל מתכווץ, הם נמתחים...

הדוגמא הכי טובה- בייספס וטרייספס..

Yoshi-Moto
07-09-08, 22:04

מהחומר הלימודי שיש לי:
ישנם שרירים שמבצעים תנועה מסוימת במפרק,וישנם שרירים שעושים את התנועה ההפוכה. לדוגמה שרירי הדו-ראשי של הזרוע מבצע כפיפה במרפק, ושריר התלת ראשי מבצע פשיטה במרפק.כאשר מתבצעת תנועה במפרק, השריר העיקרי המבצע את התנועה נקרא אגוניסט ,והשריר המבצע את התנועה המנוגדת נקרא אנטגוניסט. כאשר האגוניסט מתכווץ האנטגוניסט רפה, סיביו מתארכים וכך הוא מאפשר תנועה חלקה ומתואמת.

Dark_Muse
07-09-08, 22:23
שלום, רציתי להתאמן בגלל חוסר זמן בסופר סט של אנטגוניסטים.

הייתי שמח אם מישהו יפרט לי מה האנטגוניסט של חזה עליון, חזה תחתון, כתף קידמית ותחתונה, גב וכו' כדי שאני יוכל לעשות סופר סטים ולחסוך לי זמן באימון.

תודה חברים

חזה עליון ותחתון זה אותו שריר - האנטגוניסט של שריר החזה הוא הכתף אחורית.

הכתף הקדמית מבצעת בעיקר כפיפה בכתף - האנטגוניסט הוא הרחב גבי שמבצע פשיטה בכתף.

כתף תחתון? לא שמעתי על זה. אם התכוונת לאמצעי, אז גם הרחב גבי. אם התכוונת לאחורי, אז שריר החזה.

לגב יש אנטגוניסטים משתנים. יש לך קירוב ופשיטה של הזרוע. אז אם אתה מבצע תנועות הפוכות לכך: הרחקה - כתף אמצעית וקדמית (medial+anterior deltoid). אם אתה מבצע כפיפה אז כאמור הכתף הקדמית (anterior deltoid).

לא עושים אימון שלם של סופר-סט אגוניסט - אנטגוניסט. זה יתיש אותך מהר מאוד וגם אני בספק שזה אפקטיבי כל כך.

shikoLM
07-09-08, 22:33
חזה עליון ותחתון זה אותו שריר - האנטגוניסט של שריר החזה הוא הכתף אחורית.

גם הדאלתויד הוא שריר אחד זה לא משנה את העובדה שיש לו כיווני סיבים שונים שמבצעים תנועות שונות.
כנ"ל לגבי החזה, אמנם יש לכיווני סיבים וקטור משותף לקירוב אופקי (ד"א גם לסיבים השונים בדאלתויד יש וקטור משותף להרחקה בכתף כאשר היא ברוטציה מידיאלית) אבל זה עדיין לא מבטל את שאר התנועות שסיבים שונים בחזה יכולים לבצע.

Dark_Muse
07-09-08, 23:43
זה לא משנה, החזה הוא אגוניסט רק בקירוב אופקי. זה שהוא אסיסטנט בכפיפה בכתף או בקירוב כתף זה משהו אחר ולא רלוונטי בכלל לדיון.

הדלתויד (מן הסתם) אכן שריר אחד, אבל בניגוד לחזה, אפשר תאורתית לחלק אותו לשלושה כיוונים אגוניסטים שונים (וכפי שכתבתי, בהרחקת כתף אכן יש מוערבות של האנטריור דלתויד).

נ.ב
רוטציה מדיאלית? אני מניח שזה נוגע בפוסטריור דלתויד, אבל זאת פוזיציה די רעה לכתף לא?

dvir_s
09-09-08, 11:31
נ.ב
רוטציה מדיאלית? אני מניח שזה נוגע בפוסטריור דלתויד, אבל זאת פוזיציה די רעה לכתף לא?

רק כאשר הזרוע עוברת את גובה הראש (לחיצת כתף), ממומלץ לבצע תרגילים ברוטציה מדיאלית לחיזוק השרירים שמבצעים את התנועה... (לטיסימוס דורסי, סאבסקפיולריס, טרס מייג'ור, פקטורליס מייג'ור, אנטריור דלטויד)... לדוגמה, קירוב אופקי של האמה כאשר הזרוע כפופה וצמודה לגוף כנגד פולי.

ניסיון לבצע תרגילים ברוטציה מדיאלית מעל הראש יכול להוביל לסנדרום הצביטה בכתף...
:jockey: