PDA

צפה בגרסא המלאה : [שאלה] סוגי הפחמימות..

radio111
15-02-09, 15:46
יש לי שאלה קצת מפגרת...אני חולה עכשיו אז יש לי בעיה לאכול ארוחות גדולות , אבל רציתי לשאול אם כשאין ברירה וצורכים בערך 70% מצריכת הפחמימות פחמימות פשוטות זה בסדר לפרק זמן קצר?

Kachok
15-02-09, 15:48
בסופו של דבר פחממה זה פחממה וגם הפשוטות וגם המורכבות בעלות אותן מששקל (ערך) תזונתי

the animal
15-02-09, 16:18
יש לי שאלה קצת מפגרת...אני חולה עכשיו אז יש לי בעיה לאכול ארוחות גדולות , אבל רציתי לשאול אם כשאין ברירה וצורכים בערך 70% מצריכת הפחמימות פחמימות פשוטות זה בסדר לפרק זמן קצר?

לפרק זמן קצר כן, אבל יש עדיפות לצרוך פחמימות מורכבות לאורך היום

hanna666
15-02-09, 21:11

צודק אבל שתי הפחמימות זהות

the animal
15-02-09, 21:31
צודק אבל שתי הפחמימות זהות

תהיה להן השפעה שונה על רמות הסוכר והאינסולין בדם ועוד כל מיני דברים מסובכים שנותנים עדיפות לפחמימה מורכבת.

!Demon!
16-02-09, 00:40
זה פשות ישביע אותך פחות ולא תקבל את כל המינרלים שיש במורכבות..

m0she
16-02-09, 01:55
אתם מבלבלים בין פחמימות מורכבת (פוליסכריד) לבין פחמימה "מלאה" - דגנים לא מעובדים וכו'.

hanna666
16-02-09, 07:33
אתם מבלבלים בין פחמימות מורכבת (פוליסכריד) לבין פחמימה "מלאה" - דגנים לא מעובדים וכו'.

משה יש לי שאלה : האם כל הפחמימות אחרי שעוברות את העיכול נותנות את אותו האפקט ?

St.SillaNF
16-02-09, 09:51

נכון,
וגם את הפשוטות כמו:תפוח, בננה, וכן הלאה..

St.SillaNF
16-02-09, 09:52

פחמימות מורכבות זה דגנים מעובדים...
וגם פסטה,אורז.. גםזה

m0she
16-02-09, 10:26
פחמימה מורכבת זה גם אורז לבן וגם אורז מלא, גם לחם לבן וגם לחם מלא וכו' - ההבדל ביניהם הוא בתכולת הסיבים ("מלאות") ולא במורכבות.

hanna - בסופו של דבר כל הפחמימות מפורקות במערכת העיכול ונספגות לגוף. השאלה היא רק כמה זמן זה לוקח ומה מקבלים עם הפחמימות מבחינת ויטמינים, מינרלים וסיבים.

the animal
16-02-09, 11:27
פחמימה מורכבת זה גם אורז לבן וגם אורז מלא, גם לחם לבן וגם לחם מלא וכו' - ההבדל ביניהם הוא בתכולת הסיבים ("מלאות") ולא במורכבות.

Hanna - בסופו של דבר כל הפחמימות מפורקות במערכת העיכול ונספגות לגוף. השאלה היא רק כמה זמן זה לוקח ומה מקבלים עם הפחמימות מבחינת ויטמינים, מינרלים וסיבים.

צודקת התבלבלתי חח שכחתי את שיעורי ביולוגיה משנה שעברה

hanna666
16-02-09, 14:29

hanna - בסופו של דבר כל הפחמימות מפורקות במערכת העיכול ונספגות לגוף. השאלה היא רק כמה זמן זה לוקח ומה מקבלים עם הפחמימות מבחינת ויטמינים, מינרלים וסיבים.

טוב תודה