צפה בגרסא המלאה : חזה לפני רגליים או להיפך,התייעצות.
אני עובד ab בa אני עובד : חזה רגלים יד אחורית.
האם כדאי לי לשנות את הסדר לרגליים חזה יד אחורית.
כלומר האם טוב לתת ליד אחורית מנוחה אחרי החזה או שכדאי להתחיל ברגליים.
תודה
SaharKazes
11-01-13, 12:05
תלוי.
אם אתה עושה סקוואט עדיף שתעשה רגליים קודם.
אם אתה רוצה לתת חזה ב-100% תעשה חזה קודם.
אתה יכול להתחיל פעם עם חזה ופעם שנייה עם רגליים.
בכל אופן, לאמן רגליים בתחילת האימון זה אחד הדברים הכי טובים שיש מבחינת אפקטיביות האימון. זאת אומרת שיש השפעה גדולה לאימון רגליים ואחריו אימון פלג גוף עליון מבחינת תוצאות לפלג גוף עליון.
למה אתה מגיע למצב שהחזה והרגליים באותו האימון????
תעשה חזה כתפיים יד אחורית כa
תעשה רגליים גב יד קידמית כb
סגור עניין.
SaharKazes
11-01-13, 12:21
למה אתה מגיע למצב שהחזה והרגליים באותו האימון????
תעשה חזה כתפיים יד אחורית כa
תעשה רגליים גב יד קידמית כb
סגור עניין.
ללללללללללאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!
ללללללללללאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!
לללללמממממההההה ללללללאאאאאאא??????
ככה היה לי גורנאו אבל חזה וכתפיים ביחד שוחט אותי.
אז העברתי. כי תכלס גב ורגליים זה הגדולים העיקריים.
רגע אז שחר אתה אומר שהרגליים לפני ישפיע בצורה טובה גם על הפלג העליון?
למה לא שחר אין כל כך הרבה הגיון בזה
SaharKazes
11-01-13, 14:52
קוראים לי סהר קיבינימט תקראו אנגלית, גם כן רשום את זה מתחת לשם משתמש שלי!
למה לא? כי לא מבודדים אימון שרירים קטנים ואימון שרירים גדולים, זה מטומטם לגמרי.
מצטרף לשאלה - נתקל באותה הבעיה.
כעת עברתי לאימון מחולק של רגליים/חזה/יד קדמית וכמובן שאני מתחיל בתרגילי הרגליים.. אבל אחר כך כשאני ניגש לחזה, כל הידיים שלי כבר חלשות (כנראה מההחזקה של המוט בסקוואטים) והמשקלי עבודה שלי יורדים.
אני לא מרים אותו משקל כמו שהייתי מרים באימון שבו הייתי מתחיל עם תרגילי חזה.
אז מכאן שהרגליים משפיעות לרעה על התרגילי חזה.. מה הפתרון פה?
The phenomenon
11-01-13, 15:21
הרגליים אכן משפיעות לרעה על התרגילים של החזה, בגלל שהגוף מפנה את החומצות חלב כמה שיותר רחוק מאזור הרגליים כאשר עובדים עליהן (ז"א - לפלג גוף עליון).
הידיים שלך לא נחלשו בגלל שהחזקת את המוט בסקוואט, אתה לא אמור להחזיק את המוט, אלא פשוט לוודא שהוא לא יזוז (לא, זה לא אותו דבר). הן נחלשו בגלל שאתה מלא שם בחומצות חלב.
בשביל לפנות חומצות חלב מאזור מסויים ת'צריך לפמפם קצת עם משקולת של 5 קילו באזור שאתה רוצה שיתפנה, שהדם יזרום לשם וכל הפינוי יעבוד יותר מהר.
בקיצור זה חרא.
תחליטו מה הסדר עדיפויות שלכם באימון.
SmokingSnake
11-01-13, 16:06
אין שום בעיה לעשות חזה יחד עם רגליים, לכל מתאמן מתחיל באשר הוא.
בקשר לשאלה, רגליים עושים לפני כל חלק אחר באימון
לעשות חזה וכתפיים באותו אימון לדוג' די מיותר כי הם מתנגשים אחד עם השני, במיוחד למתאמן מתחיל
קוראים לי סהר קיבינימט תקראו אנגלית, גם כן רשום את זה מתחת לשם משתמש שלי!
למה לא? כי לא מבודדים אימון שרירים קטנים ואימון שרירים גדולים, זה מטומטם לגמרי.
מה הקשר?
חזה כתפים יד אחורית זה כבר יש לך פה שרירים גדולים או יותר נכון תנועות מורכבות ואם אתה יותר ספציפי אז בנצ , פרס בעמידה
גב רגלים יד קדמית גם פה יש לך הרבה תנועות מורכבות ופה יש לך סקואט דדליפט מתח עם משקל
לא מבין את הבעיה אני גם עושה משהו בסגנון( 2 עליון 2 תחתון)
SmokingSnake
11-01-13, 16:43
הרגליים אכן משפיעות לרעה על התרגילים של החזה, בגלל שהגוף מפנה את החומצות חלב כמה שיותר רחוק מאזור הרגליים כאשר עובדים עליהן (ז"א - לפלג גוף עליון).
הידיים שלך לא נחלשו בגלל שהחזקת את המוט בסקוואט, אתה לא אמור להחזיק את המוט, אלא פשוט לוודא שהוא לא יזוז (לא, זה לא אותו דבר). הן נחלשו בגלל שאתה מלא שם בחומצות חלב.
בשביל לפנות חומצות חלב מאזור מסויים ת'צריך לפמפם קצת עם משקולת של 5 קילו באזור שאתה רוצה שיתפנה, שהדם יזרום לשם וכל הפינוי יעבוד יותר מהר.
בקיצור זה חרא.
תחליטו מה הסדר עדיפויות שלכם באימון.
מסכים איתך אם יש לך סקוואט של 150 לחמישייה וקשה להתאושש, אבל בנאדם שלא שופף אפילו 90 יכול להתאושש מאימון סקוואט כבד תוך 10 דקות ולשבור שיא בחזה ישר אחר כך, כי הוא רחוק מהפוטנציאל הגנטי שלו ומהעצימות שבאמת תמנע ממערכת העצבים המרכזית בתרגילים לאחר מכן.
זה עובד ועבד על רבים פה שמתאמנים טבעי, אין סיבה שהוא יהיה מיוחד
בקשר לידיים או כל דבר אחר, הסיבה שעושים חימום מתאים בכל תרגיל בין היתר היא בגלל זה, אתה לא נשכב על ספסל, מפמפם סט של 60 וישר סט של 100, עושים 3-5 סטים של חימום עם עליה הדרגתית במשקל, כמו כל תרגיל מורכב
"הסיבה שעושים חימום מתאים בכל תרגיל בין היתר היא בגלל זה, אתה לא נשכב על ספסל, מפמפם סט של 60 וישר סט של 100, עושים 3-5 סטים של חימום עם עליה הדרגתית במשקל, כמו כל תרגיל מורכב
11-01-13, 22:01
מה הקשר?
חזה כתפים יד אחורית זה כבר יש לך פה שרירים גדולים או יותר נכון תנועות מורכבות ואם אתה יותר ספציפי אז בנצ , פרס בעמידה
גב רגלים יד קדמית גם פה יש לך הרבה תנועות מורכבות ופה יש לך סקואט דדליפט מתח עם משקל
לא מבין את הבעיה אני גם עושה משהו בסגנון( 2 עליון 2 תחתון)
גב ורגליים הם שני השרירים הכי גדולים בגוף, לעבוד עליהם באותו יום (שבעיקרון הם צריכים לקבל יותר גירוי) בעצימות גבוהה זה בלתי אפשרי כמעט, תנסה לעשות סקוואט אחרי דדליפט, דדליפט אחרי סקוואט (דרך אגב אני לא מחשיב דדליפט כתרגיל גב) או אימון גב אחרי אימון רגליים, אימון רגליים אחרי אימון גב. לא מסתדר אלא אם כן אתה עובד כמו נקבה.
SmokingSnake
12-01-13, 18:19
"הסיבה שעושים חימום מתאים בכל תרגיל בין היתר היא בגלל זה, אתה לא נשכב על ספסל, מפמפם סט של 60 וישר סט של 100, עושים 3-5 סטים של חימום עם עליה הדרגתית במשקל, כמו כל תרגיל מורכב
נסכים שאין סיבה שאני אעשה עכשיו דדליפט 220 אחרי שעשיתי סט אחד של 100 ו3 חזרות של 160, זה לא מספיק... צריך לפחות 4 סטים
גב ורגליים הם שני השרירים הכי גדולים בגוף, לעבוד עליהם באותו יום (שבעיקרון הם צריכים לקבל יותר גירוי) בעצימות גבוהה זה בלתי אפשרי כמעט, תנסה לעשות סקוואט אחרי דדליפט, דדליפט אחרי סקוואט (דרך אגב אני לא מחשיב דדליפט כתרגיל גב) או אימון גב אחרי אימון רגליים, אימון רגליים אחרי אימון גב. לא מסתדר אלא אם כן אתה עובד כמו נקבה.
דדליפט הוא תרגיל גב...
אני כבר שנים עושה ככה
אני כבר שנים עושה ככה
אני עד לנושא, ואגב קובה אחד המרביצים בתחום בארץ...
מספיק להסתכל על הכותרת כדי להבין.
זה הכל עניין של תירגול.
SmokingSnake
13-01-13, 22:31
רק חבל שקובה כבר מזמן לא טבעי:(:(:(
the raccoon
13-01-13, 23:19
על מה אתה קובה?
קובה על ארוחות ילדים!!!!!!!
פשוט נורא!!! :0
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.