![]() |
ציטוט:
הולכים בכיפור בחבילות של 10 ערסים ומעלה ומחפשים מכות. |
ציטוט:
(בכיפור) |
ככה זה הערסים של היום.. עלק דוסים
|
ציטוט:
חחח יעקב נשבע לך שאני אוהב אותך:flowers: |
ציטוט:
עכשיו חזרתי מהליכה של 4 שעות ברחבי ירושלים, ואני מת. פשוט מת. טוב שהפרתי את הצום ושתיתי מים אחרת הייתי מתעלף בדרך בשמש של ירושלים :dry:. |
יעקב, באמת יום כיפור לא מוזכר בתנ"ך? 0_0
לא ידעתי בחיים שחז"ל "המציאו" את זה |
ציטוט:
|
ציטוט:
זה לא חוכמה להיסתובב כל הלילה ואז למחרת לישון כל היום ולספר לכולם שצמת. |
ציטוט:
ה' לא אמור לשחק תפקיד פה, הרי כתוב במקורות שקודם כל צריך ליפתור בעיות בין אנשים ואחר כך אם תיהיה אדם טוב יותר תיפתר הבעיה אם ה'. |
חחחחחחחחחחחח Wtf?
וואטאבר בנאדם |
ציטוט:
ממתי פסח, שבועות וסוכות במיחוד וגם פורים וחנוכה לא קשורים לדת??? ובטח שיום כיפור מוזכר בתורה, הוא מוזכר אולי יותר מכל החגים האחרים, כל עבודת הכהן הגדול במקדש מוזכרת בתורה בדקדוק |
ציטוט:
פסח מסמל את יציאת מצריים (משהו שקרה לעם), שבועות אמנם קצת פחות, אבל לפחות יש לו הווי של חג. לסוכות גם יש הווי עממי וחברתי שבו יושבים בסוכה וכו', וזה בגדול חג כיפי. יום כיפור-העם צם ומתענה בגלל שאמרו לו שהוא צריך לכפר על חטאים ולבקש מאיזה בחור שיושב שם למעלה "סליחה". זה הכל קורה בגלל צווי אלוהי, ולא אירוע שקרה לעם ישראל (חטא העגל לא נחשב!) |
קודם כול כמו שאומרים צדיק באמונתו יחייה
זה שמישהוא לא שומר שבת לא אומר שהוא צדיק תיזכרו ארץ דרך קדומה לתורה גם אם מישהוא עושה מיצוות ושומר שבת וזה אבל לא עוזר לאף אחד סתם מחוץ לבת כנסת אין לו נימוסים וכול זה לא אומר שהוא צדיק!!! יש משהוא במה שאתה אומר אבל לא עדיף לפחות פעם אחת מביכלל לא???? וחוץ מיזה זה יום מיוחד הכול שלוו כזה שונה כולם ברחובות כיףף תענוג |
ציטוט:
העיקרון של הצום לא אמור להיות שתסבול? (או לפחות שלא תהנה) אני שואל ברצינות, אני לא יודע:| |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אין אף בנאדם שיכול לעשות את כל התרי"ג מצוות, אז עושים את מה שאפשר.
מה גם, לצום ביום כיפור זו אחת המצוות הגדולות ביחס לאחרות. |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 03:38. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ