![]() |
לא משנה ממה אתה לומד (את האמת כן אבל נניח לזה רגע)
חשוב לדעת לארגן את החומר אני ממליץ לך לעשות תרשימי זרימה. כשאתה קורא את החומר בפעם הראשונה תעשה לך תרשימים זו בעצם צורת סיכום שלוקחת נושא שלם ומכניסה לך אותו לעמוד אחד אתה קולט את כל התהליך ביחד |
ציטוט:
איך אני עושה תרשמי זרימה בפסרות והיסטוריה? |
חח אם זה היסטוריה א' זה ממש קל...
שמע אני לא למדתי במהלך השנה, לפני המתכונת ישבתי יום אחד , מ10 בבוקר עד 1-2 בלילה, ופשוט למדתי.. הוצאתי 85 סופי, ובכלל הבגרות דפקה אותי המתכונת קיבלתי ציון יותר טוב בבגרות היתה שאלה מפגרת שלא הצלחתי. אני יביא לך עצה , אני בהתחלה ניסיתי לסכם, ופתאום ב3 בצהרים אני מגלה שאני לא יספיק בחיים, ושזה חרא שיטה. השיטה הכי טובה לבגרויות בתנ"ך והיסטוריה, זה פשוט להוריד סיכומים מוכנים מהאינטרנט, ויש כאלה . ככה זה השיטה הכי טובה ללמוד , פשוט לשנן בעל פה , שאנשים אומרים שעדיף לדעת בלה בלה ולא לשנן בעל פה - חרטה , אם אתה משנן בעל פה אז אתה כבר יודע. סתכל ככה למשל יש לך חומר מלחמת העולם הראשונה (סתם דוגמא) שואלים אותך הסיבות לפריצת מלה"ע הראשונה, אתה קורא 1. 2. 3. 4. ושאתה מסיים קורא שוב, ואחרי זה מנסה להגיד בלי לקרוא. ושוב ככה קורא, מנסה לזכור ולהגיד בראש בלי להסתכל בסיכום, ושוב. וכל פעם תשנן שוב את החומר שקראת לפני כן, נגיד אחרי 3 פעמים במלה"ע הראשונה שאתה אומר בראש את הסיבות בלי להסתכל, תלך לחומר שהיה לפני ותנסה להגיד אותו בראש ותוודא שאתה יודע אותו. מתמטיקה השיטה הכי טובה זה פשוט לתרגל, יש לך חומר, אתה קורא את ההסבר שלו, מתרגל וככה לאט לאט אין מה לעשות מתמטיקה זה תרגול. אנגלית זה בכלל שטויות, תתחיל לראות דברים עם תרגום באנגלית (תוריד) או בכלל בלי תרגום , וזה הכי משפר , וכל הgrammer זה ממש שטויות. שמע אבל למקצועות עם הרבה חומר הכי טוב זה כמו שאמרתי לך בהיסטוריה, ללמוד בעל פה תנ"ך אני למדתי עד כיתה ז' בבצפר דתי אז יש לי ניסיון עם זה, מבחן קודם בלי ללמוד ממש כלום בכיתה, כלום במבחן, לא ידעתי איזה ספר אנחנו בכלל הוצאתי 82, וגם 84 בתעודה. פשוט קראתי את מה שאמרו והבנתי , זה הבנת הנקרא פשוט בשפה קצת עתיקה. כמובן שבבגרות צריך יותר מ82 אז אני ילמד מהספר פלורה ויניצקי הורוד ההוא אומרים שהוא הכי טוב |
ציטוט:
אם תרצה הסבר מפורט תשאיר מסנגר ועם כל הכבוד לכל מי שמציע מיקודיות וסיכומים. בואו נצא מנקודת הנחה שיש להם את החומרים מסוכמים והם שואלים איך ללמוד את הסיכום. יש כאלה שמספיקה להם קריאה ויש כאלה שלא. אז ההצעות לקנות מיקודיות ולהוריד מהאינטרנט זה השלב הראשון אבל צריך לעשות עוד דברים ודרך אגב לא כל מה שכתוב שם נכון |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:27. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ