ציטוט:
פורסם במקור על ידי terminater135
(הודעה 906830)
[/b]
תתפלא, אני דווקא קראתי את הספר, ואני עדיין לא חושב שזה תוכנית טובה ובוא אני הסביר לך למה:
קודם כל לפיתוח גוף התוכנית הזאת בכלל לא קשורה ואת זה גם ריפטו אומר,
דבר שני גם לכוח זאת לא תוכנית טובה כי מספר השרירים שעובדים בה הוא נמוך, השרירים היחידים שמקבלים גירוי הם הרגליים (בלי תאומים), גב תחתון, חזה, כתף קדמית ויד אחורית בתור מייצב.
לפי דעתי התוכנית ss היא טובה למי שרוצה להתחיל לעסוק ב-power lifting, כי היא עובדת על שלושת התרגילים שעושים בתחרויות power lifting ועוד שני תרגילי עזר כדי לעזור לתרגילים להשתפר עוד יותר.
|
הסיבה שהתכנית טובה היא שהסידור של הסטים, החזרות, התדירות, ושאר הפרמטרים לאימון אופטימליים מבחינת זמן התקדמות וזה כל מה שמתאמן מתחיל צריך. אחרי שהוא כבר לא מתחיל, זה כבר משהו אחר, ויש לו דרכים משלו ליצור התקדמות בהתאם למטרות שלו, בין אם זה היפרטרופיה או להיות שחקן פוטבול יותר טוב (רמז: Abcdef היא לא אחת מהן, אלא אם אתה שואף לבינוניות)
לא יודע איפה ראית שריפ אמר שזה לא רלוונטי לפיתוח גוף, אבל גם אם כן אני חושב שפירשת לא נכון את מה שהוא אמר. הוא אומר שלפני שמתאמן הופך לIntermediate, כלומר - מתחיל, אין לו עוד מטרה באימונים שלו חוץ מלהפוך ליותר מתקדם. רק כשהוא Intermediate, המטרה שלו נהיית רלוונטית בצורה כזו שתשפיע ישירות על האימונים שלו (מפתחי גוף ישלבו טווחים יותר גבוהים, מרימי משקולות ישלבו הרמות אולימפיות וRM1 וכו'). הנקודה היא שכל עוד אתה מתחיל, המטרה היחידה שלך היא לא להיות מתחיל, וכרגע זה לא משנה מאיזה תחום אתה ומה אתה רוצה להיות. הסיבה היא פשוטה - מתחיל יכול להתקדם מאוד, מאוד מהר בתנאים הנכונים והמטרה שלך היא למצות את התקופה הזו ולבנות בסיס כמה שיותר רחב, שאותו תוכל לנצל אחר כך לאיזה תחום שתרצה. התהליך הזה לוקח כמה חודשים, ורק לשם הדגמה, מי שעושה את זה נכון מתחיל מאפס ומגיע אחרי כמה חודשים ל3*5*140 KG בסקוואט.
|