ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   דדליפט - מסוכן? לא? (https://israelbody.com/showthread.php?t=8410)

Troya 22-04-07 13:14

מדריך בחדר כושר שלי בא אליי כשעשיתי דדליפט ואמר לי " אתה יודע מה הבעיה בתרגיל הזה ולמה לא כדאי לעשות אותו?" אמרתי לו "לא יודע" אז הוא אמר לי "זה תרגיל אנטי גרוויטציוני והוא יפריע להתפתחות שלך" :helpsmilie::XDemoticon:

OMRI-TURBO 22-04-07 13:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Kagemusha
בתור אחד שכמעט פרץ דיסק פעם אז זו עלולה להיות בעיה...

כל מי שאומר לך לעשות דדלפיט שיש לך פריצת דיסק או חשש לזה הוא חסר אחריות.
אל תקשיב פה לאף אחד בנושא הזה, לך לבעל מקצוע!
אסור לשחק עם הבריאות.

SiX PACK 22-04-07 13:18

מן הסתם דדליפט פוגע בגב, כל מתאמן מנסה לשבור את המיטוס הזה ולהגיד כמה שזה לא נכון,
תרגיל כזה אף פעם לא יחשב כטוב לגב אלא רק יכול לעשות נזק, כשאני אומר טוב אני מתכוון במובן הבריאותי..

- Idan - 22-04-07 13:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
יגרם נזק,זוקפי הגב מפעילים לחץ על הדיסקיות, הכוח שהם מפעילים דוחף אותם החוצה וזה מה שגורם לנזק מצטבר. אין קשר לאחיזה, לא משנה איך אתה עושה את זה אתה יוצר עומס. ובקשר לתנועה היום יומית, כל עוד אתה עושה את זה בלי משקל אז ברור שלא תהיה בעיה, אני לא מכיר אנשים שביום יום עושים תנועות של דדלפיט עם 100 קילו, ואם כן אז תהיה בטוח שבגיל מאוחר יותר יש להם בעיות גב.
אם יש לך ספק תשאל כל מומחה לאנטומיה או רופא ספורט.

ובכל זאת, מליוני אנשים בעולם סובלים מפריצת דיסק בגלל שהם הרימו את העיתון מהרצפה כל בוקר, בזמן שיש אלפי פאוורליפטרים ומרימי משקולות אולימפיים שעובדים עם מאות קילוגרמים ואין אצלם שום בעיה.

זוקפי הגב עושים את אותה עבודה שהם עושים בדד ליפט, גם בסקוואט, ובכל זאת ציינת שדד ליפט הוא היחידי שגורם נזק. הקצעתה?

מה שהתכוונתי לתנועה היום יומית, שאנשים לא מודעים לתנועה הזאת. הם לא מתכופפים עם גב ישר. כאשר מתרגלים את התרגיל עם משקל, התנועה נכנסת לך לתודעה.
הסיבה שלאנשים ברחבי העולם יש פריצת דיסק, היא לא בגלל לחץ זוקפי הגב על עמוד השדרה. בשביל שזוקפי הגב יהיו מכווצים בזמן כיפוף, אתה חייב להקשית את הגב. כל זמן שהגב "עגול", זוקפי הגב רפויים, ולכן הטענה שלך חסרת שחר, אחרת כל מי שעושה דד ליפט היה עושה אותו בכוונת תחילה עם גב עגול. כנ"ל לגבי סקוואט.

Bullet 22-04-07 13:28

מה שכן, יש חשש שהזוקפים יהיו חזקים יותר משרירי הבטן העמוקים, ואז יהיה לחץ גבוה מדי כלפי פנים הקשת.

ran_z 22-04-07 13:36

אני גם לא מבצע דד-ליפט, משתדל להימנע מהתרגיל הזה.
אני מעדיף גוד-מורנינג, במשקל קל מאוד, בדגש על עבודה איטית ומתיחה חזקה של ההאמס.

OMRI-TURBO 22-04-07 13:44

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -
ובכל זאת, מליוני אנשים בעולם סובלים מפריצת דיסק בגלל שהם הרימו את העיתון מהרצפה כל בוקר, בזמן שיש אלפי פאוורליפטרים ומרימי משקולות אולימפיים שעובדים עם מאות קילוגרמים ואין אצלם שום בעיה.

זוקפי הגב עושים את אותה עבודה שהם עושים בדד ליפט, גם בסקוואט, ובכל זאת ציינת שדד ליפט הוא היחידי שגורם נזק. הקצעתה?

מה שהתכוונתי לתנועה היום יומית, שאנשים לא מודעים לתנועה הזאת. הם לא מתכופפים עם גב ישר. כאשר מתרגלים את התרגיל עם משקל, התנועה נכנסת לך לתודעה.
הסיבה שלאנשים ברחבי העולם יש פריצת דיסק, היא לא בגלל לחץ זוקפי הגב על עמוד השדרה. בשביל שזוקפי הגב יהיו מכווצים בזמן כיפוף, אתה חייב להקשית את הגב. כל זמן שהגב "עגול", זוקפי הגב רפויים, ולכן הטענה שלך חסרת שחר, אחרת כל מי שעושה דד ליפט היה עושה אותו בכוונת תחילה עם גב עגול. כנ"ל לגבי סקוואט.

אוקיי אני וכל הבעלי מקצוע/רופאי ספורט/אורטופדים טועים.
זה הכל מזימה על מנת שילדים שחושבים שהם פאוורליפטרים יפסיקו לעשות דדליפט. עלית עלי!

SiX PACK 22-04-07 13:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי omri-turbo
אוקיי אני וכל הבעלי מקצוע/רופאי ספורט/אורטופדים טועים.
זה הכל מזימה על מנת שילדים שחושבים שהם פאוורליפטרים יפסיקו לעשות דדליפט. עלית עלי!

להגיד שפאוורליפטרים שמבצעים דדליפט כל החיים לא קרה כלום זה כמו להגיד שלמעשנים כבדים שמעשנים כבר שנים על גבי שנים לא קרה כלום.

OMRI-TURBO 22-04-07 13:49

זהו על כל דבר אפשר לתת דוגמאות טפשיות, כל בן אדם שמכור למשהו יתן אותה דוגמא.
תפנה לבן אדם שמעשן תראה לו נתונים ודעות של מומחים שאומרים שעישון מזיק לבריאות גורם לסרטן ריאות וכל זה, מה הוא יגיד לך?
"עובדה אני מעשן כבד ואין לי שום בעיה בריאותית"
"יש לי שכן מעשן כבר שנים והוא בריא כמו שור"
אז מזה הם מסיקים שאם יש אנשים שמעשנים והבריאות שלהם תקינה, כניראה שהעישון לא מזיק לבריאות.

Eli 22-04-07 13:50

מי שרצה דעה של מומחה:

For an in-depth discussion of deadlifting, I contacted Eric Cressey, M.A., C.S.C.S., who coaches athletes at Excel Sport and Fitness in Waltham, Massachusetts. Eric is also an athlete in powerlifting who has deadlifted 628 pounds in the 165lb. weight class.
.
.
.
It seems many people stay away from deadlifting because they associate it with danger, especially back injuries. How much of deadlifting's dangers are inherent versus dangers caused by improper form?
I’m a firm believer that the overwhelming majority can do variations of the deadlifts safely. As long as proper form is in place, and people aren’t attempting unreasonable weights, this movement will improve health and performance. If you really think about it, is deadlifting that much different than picking up your groceries or your child? The problem isn’t the exercise; it’s the exerciser’s technique, or trainer or coach’s coaching.

In many cases, people lack the flexibility to pull from the floor. In these individuals, I devote more time to improving dynamic flexibility (as shown in our DVD, Magnificent Mobility) and have them do rack pulls (bar is elevated) to start to “groove” the technique. I’ve had several clients over the age of 70 and even 80 safely perform deadlift variations—and they all remark on how much easier it makes activities of daily living.

Speaking of technique, what are some easy ways to injure oneself doing deadlifts improperly?
• Initiating the lift with the elbows flexed/bent (they should be “taut” the entire time)

• Pushing through the mid-foot or toes (should push through the heels)

• Starting with the hips too high (using the lower back instead of the hamstrings and glutes)

• Starting with the hips too low (trying to squat the weight up instead of deadlifting it)

• Allowing the hips to rise faster than the shoulders (should come up together to keep the stress on the legs)

• Not finishing the lift (The hips should be fully extended; you should be standing completely upright at lockout. This can be fixed by just having someone squeeze their glutes and push their hips into the bar.)

• Hyperextending at the lumbar spine at lockout (you shouldn’t be leaning back; it’s a sign that you’re moving too much at the lumbar spine and not enough at the hips)

• Rounding the spine at any time (The spine should remain neutral at all times; if you look like a scared cat, you’re doing deadlifts incorrectly!)

When would you recommend against someone deadlifting?
Various musculoskeletal injuries are contraindications for deadlifts, but I see no reason why an ordinarily healthy individual shouldn’t be deadlifting. The most important thing is to learn how to do it properly from the start.

עריכה:
1. הראיון המלא:
http://www.precisionnutrition.com/de...h_cressey.html

2. מישהו בבקשה יכול לבקש מגל T שיציץ בפוסט על זכרון שריר בפורום אימונים? תודה

gman 22-04-07 13:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -

כמה פאוורליפטרים ומרימי משקולות אולימפיים פגשת בזמן האחרון?
כמעט כל מרימי המשקולות האולימפיים סובלים מבאבי גב ובעיות בעמוד השדרה אחרי הפרישה שלהם.

OMRI-TURBO 22-04-07 13:57

אוקיי, אני בוחר להקשיב לבעלי מקצוע שאני התייעצתי איתם ומתוך זה גיבשתי את הדעה שלי לתרגיל הלא נחוץ הזה.
שכל אחד יעשה את השיקול דעת שלו.

MagneZium 22-04-07 14:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Kagemusha
אני מבין שמעמיסים משקלים ממש גבוהים בתרגיל הזה.
מה זה משקל בסיסי? יעני שאני אשים בפעם הראשונה?
כמו למשל שבסיסי בלחיצת חזה בדאמבלים זה 12-15 ק"ג כל אחד.
אז כמה לשים?

אתה לחיצת חזה עם דמבלים עם 15 קילו כול יד?
אני מתחם עם זה :helpsmilie:

MagneZium 22-04-07 14:09

עשיתי אותו כמה פעמים לא רציני
ותאמת שזה תרגיל ממש ממש כייפי אתה מעמיס 100 קילו בלי להרגיש ביכלל אתה מעיף 8 חזרות
אמרתי לגיל הרבה פעמים שיכניס לי אותו לתוכנית גב הוא אומר שעדיין לא והוא צריך ללמד אותי את הטכניקה וכול אימון לתת 10 דקות לטכניקה ואין לנו את ה10 דקות האלו =\
אני מחכה כבר להפציץ איתו תאימוני גב

Bullet 22-04-07 14:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gman
כמעט כל מרימי המשקולות האולימפיים סובלים מבאבי גב ובעיות בעמוד השדרה אחרי הפרישה שלהם.

ההפך. למרימי משקולות אולימיים יש אחוז הכי קטן של פציעות גב ובעיות גב מתוך כלל האוכלוסיה

- Idan - 22-04-07 14:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
זהו על כל דבר אפשר לתת דוגמאות טפשיות, כל בן אדם שמכור למשהו יתן אותה דוגמא.
תפנה לבן אדם שמעשן תראה לו נתונים ודעות של מומחים שאומרים שעישון מזיק לבריאות גורם לסרטן ריאות וכל זה, מה הוא יגיד לך?
"עובדה אני מעשן כבד ואין לי שום בעיה בריאותית"
"יש לי שכן מעשן כבר שנים והוא בריא כמו שור"
אז מזה הם מסיקים שאם יש אנשים שמעשנים והבריאות שלהם תקינה, כניראה שהעישון לא מזיק לבריאות.

האנלוגיה שלך אפילו לא נכונה ידידי. אם היית אומר, "יש מאות של מעשנים כבדים שלא חולים בסרטן הריאות, בזמן שיש אלפי לא מעשנים (גם לא פאסיביים כמובן) שכן חולים בסרטן ריאות" אז האנלוגיה שלך היתה נכונה.

אני מדבר כאן על עובדות סטטיסטיות. מצאו קשר ישיר בין עישון לסרטן ריאות. מצאו גם קשר ישיר בין עבודה עם משקולות בטכניקיה לא נכונה לבין פציעות בגב. בישראל לא יכולים לעשות סטטיסיקה כזאת, כי דד ליפט אפילו לא מוכר כתרגיל רשמי בוינגייט (תקן אותי אם אני טועה). כמה מאמנים, אורטופדים ורופאי ספורט עובדים בארץ עם מתאמנים שעושים דד ליפט?

אני לא ממציא כאן עובדות, אני מסתמך על ספרות מקצועית. אם פרופסור לקיניזיולוגיה לא משכנע אותך, אז אני לא יודע מי כן צריך. אורטופדים בארץ לא יודעים מה זה דד ליפט, הם לא בעלי תארים בקיניזיולוגיה. אתה לא הולך לנגר שירכיב לך צנרת. ועל סקוואט מה הם יגידו? שזה פוגע בברכיים. נו באמת.
יש בכלל בארץ פרופסורים בתחום הזה?

סבבה, אני מקבל את הטענה שלך שכל אחד ילך בדרך שלו. אבל סתם בשביל הספורט, אני אכתוב הודעה לירוחם ברק בפורום שלו. מעניין באמת לראות מה הוא יגיד (הציפיות שלי לא גבוהות למען האמת, אבל אם צריך לשאול מישהו, אז הוא כנראה הבן אדם המתאים).

- Idan - 22-04-07 14:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gman

אני לא מכיר, אבל אני קורא ספרות מקצועית של מאמנים אולימפיים. הם כן מכירים. הם מאמנים כאלה, והם מדווחים על אפס פציעות בקרב אלה שעובדים עם טכניקה נכונה.

אותה שאלה מופנת בחזרה אליך.

ran_z 22-04-07 14:31

ציטוט:

דד ליפט אפילו לא מוכר כתרגיל רשמי בוינגייט (תקן אותי אם אני טועה).
אני אתקן אותך:jockey:
לנו היה כמעט שעור מעשי שלם בנושא הדד-ליפט, עם דגש על דד-ליפט רומני.

Bullet 22-04-07 14:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ran_z
אני אתקן אותך:jockey:
לנו היה כמעט שעור מעשי שלם בנושא הדד-ליפט, עם דגש על דד-ליפט רומני.

:laugh: רן כנראה המדריך היחיד בחד"כ שלנו שיודע לעשות דדליפט כמו שצריך

Dino Psaras 22-04-07 15:14

תעשו דדליפט בצורה טובה ולא יגרם לכם שום נזק!

לי אף פעם לא היו כאבים מהדדליפט.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:28.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ