ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   פחממות לפני שינה (https://israelbody.com/showthread.php?t=9985)

Ori-Silver 14-05-07 21:01

שאלה אחרונה
אני מתאמן די הרבה (אני גם משלב הרבה אירובי),2.2 גרם חלבון לקילו זה יהיה סבבה?

m0she 14-05-07 21:02

בסדר גמור, אפילו יותר ממה שצריך.

Ori-Silver 14-05-07 21:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
בסדר גמור, אפילו יותר ממה שצריך.

2.2 למסת גוף רזה או כללית?הבנתי שכל המחקרים בוצאו על מסת גוף כללית.

m0she 14-05-07 21:07

כללית

P-a-n-1-c 14-05-07 21:09

משה אדם בעל ח"ח מהיר מאוד ששוקל למשל 60 וצורך 4000 קלוריות ביום.
מבחינת חלבון הוא צריך משהו כמו 100-120, מה שמשאיר לו בערך 3500-3600 קלוריות לשומן ופחמ'. איך תחלק את זה? הרי אתה צריך איזון בין אבות המזון. יצא לך יחס של 70-15-15 לטובת הפחמ'.

m0she 14-05-07 21:10

זה יותר עניין של העדפה. מה הכוונה לאיזון בין אבות המזון? יש כמויות שהן הכרחיות, מעבר לזה אפשר לעשות מה שרוצים.

P-a-n-1-c 14-05-07 21:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
זה יותר עניין של העדפה. מה הכוונה לאיזון בין אבות המזון? יש כמויות שהן הכרחיות, מעבר לזה אפשר לעשות מה שרוצים.

נכון. אבל אתה אומר ש2 גרם זה די ויותר ולא צריך יותר מזה.
השאלה שלי היא האם לדעתך חשוב לשמור על יחסים כלשהם בין אבות המזון או פשוט להגיע לX חלבון Y שומן ומאז לעלות רק בפחמ'.
אישית אני לא תומך בגישה הזאת אבל אני רוצה לשמוע את דעתך..

m0she 14-05-07 21:15

אני הייתי שם 1.8 גרם חלבון לק"ג גוף ומעבר לזה אפשר לשחק עם היחסים של השומן והפחמימות איך שרוצים. אני לא חושב שחייבים להיות יחסים מסויימים בין אבות המזון. אפשר גם להוסיף חלבון אבל זה מיותר.

P-a-n-1-c 14-05-07 21:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
1.8 גרם חלבון לק"ג גוף זה חובה. מעבר לזה אפשר לשחק עם היחסים של השומן והפחמימות איך שרוצים. אני לא חושב שחייבים להיות יחסים מסויימים בין אבות המזון.

לפחמ' יש נטיה יותר גדולה להיאגר כשומן לא?
למרות שחלבון גם ככה אם הוא עודף אז הגוף ממיר אותו לפחמ'.
אז לדעתך יחס של 70-15-15 הוא לגיטימי? נשמע לי לא משהו

m0she 14-05-07 21:18

לפחמימות אין נטיה להאגר כשומן, יש להן נטיה להיות מנוצלות לאנרגיה או להאגר כגליקוגן. תהליך של הפיכת פחמימה לשומן ואגירה כשומן הוא די נדיר והוא מתרחש כשהפחמימות כיסו את כל הbmr+מלאו את כל מאגרי הגליקוגן.
חומצות אמינו יכולות לעבור המרה לפחמימות [חומצות אמינו גלוקוגניות] או לשומן [חומצות אמינו קטוג'ניות-מומרות לאצטיל קו אנזים A או אצטואצטיל קו אנזים A ומשם יכולות להפוך לשומן או שניתן להפיק מהן אנרגיה].
אני לא מבין למה חשוב לך היחס?

P-a-n-1-c 14-05-07 21:20

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
לפחמימות אין נטיה להאגר כשומן, יש להן נטיה להיות מנוצלות לאנרגיה או להאגר כגליקוגן. תהליך של הפיכת פחמימה לשומן ואגירה כשומן הוא די נדיר והוא מתרחש כשהפחמימות כיסו את כל הbmr+מלאו את כל מאגרי הגליקוגן.
חומצות אמינו יכולות לעבור המרה לפחמימות [חומצות אמינו גלוקוגניות] או לשומן [חומצות אמינו קטוג'ניות-מומרות לאצטיל קו אנזים A או אצטואצטיל קו אנזים A ומשם יכולות להפוך לשומן].
אני לא מבין למה חשוב לך היחס?

לא יודע. בכל מקום שקראתי הומלץ לשמור על יחסים מסויימים בין אבות המזון.
ולמה מצב של כיסוי כל הBMR ומילוי מאגרי הגליקוגן זה דבר נדיר?

m0she 14-05-07 21:22

אם אתה עושה עליה במסה, אתה אוכל משהו כמו 500 קלוריות מעל התחזוקה. אני לא חושב ש500 קלוריות זה מספיק בשביל להכניס את כל השומן והחלבון שאתה חייב לצרוך, אז לא הגיוני שהפחמימות יכסו את הbmr.
זה די נדיר למצוא מישהו ששוקל 60 ואוכל 4000 קלוריות. אני מודע לזה שיש אנשים כאלה, אבל זה לא נפוץ. ההמלצות שאתה רואה בד"כ מתייחסות לצריכה נורמלית שמצייתת לנוסחא הרגילה של Bmr/rmr.

P-a-n-1-c 14-05-07 21:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
אם אתה עושה עליה במסה, אתה אוכל משהו כמו 500 קלוריות מעל התחזוקה. אני לא חושב ש500 קלוריות זה מספיק בשביל להכניס את כל השומן והחלבון שאתה חייב לצרוך, אז לא הגיוני שהפחמימות יכסו את הbmr.
זה די נדיר למצוא מישהו ששוקל 60 ואוכל 4000 קלוריות. אני מודע לזה שיש אנשים כאלה, אבל זה לא נפוץ. ההמלצות שאתה רואה בד"כ מתייחסות לצריכה נורמלית שמצייתת לנוסחא הרגילה של Bmr/rmr.

ובכל זאת אם קיים אדם כזה, מה דעתך - שמירת היחסים חשובה או לא?

m0she 14-05-07 21:25

לפי דעתי לא

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 17:14.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ