ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   ללכת לפי תחושת רעב או לפי שעון (https://israelbody.com/showthread.php?t=36820)

tomerA 09-07-08 01:36

לאכול לפי שעון זה באמת מטומטם אבל לחלק לארוחות זה יכול לעזור לכאלה שקשה להם לאכול.

Dr. Muscle 09-07-08 01:52

קודם כל לא באתי לסתור את הטענה הבסיסית שמה שמשנה בסוף היום הוא מה שאכלת.
אמרתי שלאכול כמו שהתפריט שלך בנוי - זה כמעט ולא אפשרי, ובהסתמך על "תחושות" ולא על תפריט מסודר, אתה תאכל יום אחד יותר מדי, יום אחד פחות מדי ותהיה לך פחות שליטה. ישנה שיטה של עבודה לפי נקודות - להצמד לפחמימות מורכבות, להכניס x חלבון וכו' אבל אי אפשר להשוות את זה לתפריט אכילה מסודר שאתה יודע בדיוק כמה נכנס במהלך היום.
בנוסף, מישהו שמכניס כמות של 200 גרם חלבון או יותר ביום וכמות כפולה של פחמימות ואין לו תיאבון בריא - הוא רעב פעמיים ביום ושבע במהירות, הוא לא צריך להאביס את עצמו ?? ונגיד והוא רעב פעמיים ביום והוא מחליט להכניס את כל האוכל שהוא צריך בארוחה הזו, איך בדיוק הבנאדם יתפקד אחרי ארוחה שכוללת 100 גרם חלבון, 50 גרם שומן, ו200 גרם פחמימות? הוא יהיה עייף ורק העיכול של כזו ארוחה יתיש אותו.

הסיבה שעובדים לפי תפריט היא שתכנון מוקדם של הדיאטה הוא חלק מאד מרכזי בה. ומכיוון שתחושות הן ... תחושות... שנקבעות לפי כל מיני גורמים סביבתיים כמו גירוי מוחי, פעילות באותו היום, ותהליכי העיכול - ולא לפי תכנון מוקדם... בסופו של יום אתה לא תאכל מה שאתה ביקשת לאכול בתכנון המקדים.

Dr. Muscle 09-07-08 01:56

בנוסף להכל, באדיבילדינג זה לא מדע נטו. אין צורה נכונה להתאמן, אין צורה נכונה לאכול, אין צורה נכונה להשתמש בתוספים כאלו ואחרים. היום בעידן התיעוד יש לנו יותר חשיפה למה שאחרים עושים, אבל בסופו של דבר אני בספק אם גם עוד 20 שנה נמצא איזו נוסחא מנצחת לכולם. אפשר לחקור כל נושא פה מכל זוית ופינה ובסופו של דבר יגיעו מישהו שעשה את זה בצורה x ומישהו שעשה את זה בצורה y ושתיהן יכולות להיות נכונות בהתאם לנסיבות.

ArschGesicht 09-07-08 02:09

אני אוכל מתי שאני רעב
אני יכול לא לאכול כלום עד הצהריים ואז לאכול ארוחה עצומה
ואני יכול לאכול כריכים בבוקר \ צהריים רגילה
או לנשנש במשך כל היום טונה פה וקוטג' שם ומעדנים וכו'
העיקר שאני מכסה את מה שצריך ואין לי כוח לעבוד לפי תפריט.. זה מעצבן ברמות וגם גיליתי שזה לא ממש עוזר, זה יותר מעיק כשכל היום אתה רק חושב מה אתה תאכל בעוד שעה וחצי

jonathan 09-07-08 02:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dr. Muscle (הודעה 580078)
קודם כל לא באתי לסתור את הטענה הבסיסית שמה שמשנה בסוף היום הוא מה שאכלת.
אמרתי שלאכול כמו שהתפריט שלך בנוי - זה כמעט ולא אפשרי, ובהסתמך על "תחושות" ולא על תפריט מסודר, אתה תאכל יום אחד יותר מדי, יום אחד פחות מדי ותהיה לך פחות שליטה. ישנה שיטה של עבודה לפי נקודות - להצמד לפחמימות מורכבות, להכניס x חלבון וכו' אבל אי אפשר להשוות את זה לתפריט אכילה מסודר שאתה יודע בדיוק כמה נכנס במהלך היום.
בנוסף, מישהו שמכניס כמות של 200 גרם חלבון או יותר ביום וכמות כפולה של פחמימות ואין לו תיאבון בריא - הוא רעב פעמיים ביום ושבע במהירות, הוא לא צריך להאביס את עצמו ?? ונגיד והוא רעב פעמיים ביום והוא מחליט להכניס את כל האוכל שהוא צריך בארוחה הזו, איך בדיוק הבנאדם יתפקד אחרי ארוחה שכוללת 100 גרם חלבון, 50 גרם שומן, ו200 גרם פחמימות? הוא יהיה עייף ורק העיכול של כזו ארוחה יתיש אותו.

הסיבה שעובדים לפי תפריט היא שתכנון מוקדם של הדיאטה הוא חלק מאד מרכזי בה. ומכיוון שתחושות הן ... תחושות... שנקבעות לפי כל מיני גורמים סביבתיים כמו גירוי מוחי, פעילות באותו היום, ותהליכי העיכול - ולא לפי תכנון מוקדם... בסופו של יום אתה לא תאכל מה שאתה ביקשת לאכול בתכנון המקדים.

ובזה אני מסכים איתך ב100%.

Dr. Muscle 09-07-08 02:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ArschGesicht (הודעה 580088)
אני אוכל מתי שאני רעב
אני יכול לא לאכול כלום עד הצהריים ואז לאכול ארוחה עצומה
ואני יכול לאכול כריכים בבוקר \ צהריים רגילה
או לנשנש במשך כל היום טונה פה וקוטג' שם ומעדנים וכו'
העיקר שאני מכסה את מה שצריך ואין לי כוח לעבוד לפי תפריט.. זה מעצבן ברמות וגם גיליתי שזה לא ממש עוזר, זה יותר מעיק כשכל היום אתה רק חושב מה אתה תאכל בעוד שעה וחצי

אתה טועה זה ההבדל הכי רציני שאפשר. עבודה לפי תפריט זה שמיים וארץ מ"דיאטת חפיף", תסתכל על הלקוחות של גיל שחלקם אנשים שיש להם הבנה ועבדו בשיטה הזו ותראה את השינויים המטורפים בתוך חודשים ספורים.

ויונתן - :sbb4: :)

AkunaMatata 09-07-08 03:14

פעם לפי שעה
זה היה חרא.... היו לי ימים שהייתי רעב והיו ימים שהייתי מקיא
עכשיו אני אוכל לפי תחושה(במסה כן)!

shahar-king 09-07-08 03:18

יוסי במה אתה עובד?

gman 09-07-08 04:02

דר' שריר, אני חושב שלא לגמרי הבנת את הכוונה של סוגרזהזה...
אני חושב שהוא מדבר על מצב שבו יש בקרת קלוריות, וכמה ארוחות מסודרות(3-4), אבל אוכלים אותן לא בשעות מתוכננות אלא כשרעבים. זה די נשמע כאילו שהגבת כדי להוכיח שעדיף כשיש בקרת קלוריות, כשהוא בעצם לא אמר שאין אותה.

joker1 09-07-08 08:03

חחח אני אוכל כבר לפי השעון אין מה לעשות.
יש ימים שאני באמת רעב5-6 פעמים ביום אבל אני לא דוחס אוכל בכח, אני אוכל וזהו... אבל לפי שעון חח

אלה אם כן תחושת הרעב אצלך זה תמיד בלתי אפשרי לעלות במשקל מבלי לאכול לפי השעון

P-a-n-1-c 09-07-08 09:50

דר.מאסל סוקרזה פשוט בא לסתור את עיניין ה"3 שעות"..

ArschGesicht 09-07-08 09:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Dr. Muscle (הודעה 580100)
אתה טועה זה ההבדל הכי רציני שאפשר. עבודה לפי תפריט זה שמיים וארץ מ"דיאטת חפיף", תסתכל על הלקוחות של גיל שחלקם אנשים שיש להם הבנה ועבדו בשיטה הזו ותראה את השינויים המטורפים בתוך חודשים ספורים.

ויונתן - :sbb4: :)

אני כן עבדתי עם גיל!:diractor: (לא בשיטה שלי, לפני וראיתי איך זה עובד - זה לא כזה הבדל "שמיים וארץ" זה כולה חיטוב רגיל נגד מה שאני טענתי)
כשסיימתי את החיטוב איתו עשיתי מאסה עם אותה דרך כמו שאני אמרתי עכשיו
עליתי ככה מ-58 קילו ל-75 מ-12% ל-15% בערך בכמה חודשים טובים של מאסה (זה יוצא בערך 13 קילו של שריר נטו)
כל עוד זה עובד עלי, ממש מעניין אותי אם טכנית זה טוב או לא טוב
אם כבר, רק חיטוב לפי תפריט של שעות יהיה נסבל כי אתה רעב כמו לא-יודע-מה במשך כל היום
וזה שומר עליך מפני צ'יטים, אבל ככה במאסה? זה חירפון, לפעמים אתה לא רעב ולא בא לך לאכול את הארוחה הבאה שלך ואז מה? תדחוף אוכל? אני לא יכול לעשות את זה מצטער

Dr. Muscle 09-07-08 10:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arschgesicht (הודעה 580173)
אני כן עבדתי עם גיל!:diractor: (לא בשיטה שלי, לפני וראיתי איך זה עובד - זה לא כזה הבדל "שמיים וארץ" זה כולה חיטוב רגיל נגד מה שאני טענתי)
כשסיימתי את החיטוב איתו עשיתי מאסה עם אותה דרך כמו שאני אמרתי עכשיו
עליתי ככה מ-58 קילו ל-75 מ-12% ל-15% בערך בכמה חודשים טובים של מאסה (זה יוצא בערך 13 קילו של שריר נטו)
כל עוד זה עובד עלי, ממש מעניין אותי אם טכנית זה טוב או לא טוב
אם כבר, רק חיטוב לפי תפריט של שעות יהיה נסבל כי אתה רעב כמו לא-יודע-מה במשך כל היום
וזה שומר עליך מפני צ'יטים, אבל ככה במאסה? זה חירפון, לפעמים אתה לא רעב ולא בא לך לאכול את הארוחה הבאה שלך ואז מה? תדחוף אוכל? אני לא יכול לעשות את זה מצטער

אז חכה ותראה, טיפה יותר קל להעלות שריר כשאתה ב58 קילו, באיזשהו שלב צריך להקפיד יותר ויותר ולהעלות סטנדרט (תרגמתי כתבה נהדרת של סקיפ לאקור בדיוק על הנושא הזה, תהיו דרוכים בפינת הכתבות).

The-One 09-07-08 10:58

וואלה האמתי רק בימים האחרונים התחלתי להקפיד על התזונה אני עובד לפי שעון או שאינ לא יגדל אן בררה לאכול כמו מטורף במאסה.

hell 09-07-08 11:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 579937)
יאללה שאיזה מנהל יעביר את התגובות לפה

אני הולך לפי תחושת רעב כי אני לא טמבל מושפע, מה איתכם?

לא כולם מרגישים באותה צורה את תחושת הרעב,
יש אנשים שמתרגמים תחושת צמא, לתחושת רעב. ולהיפך.
אם אתה רוצה להיות מקצוען, תלך לפי שעון.
אם אתה חובבן, תאכל לפי תחושת רעב, אפילו אם זה מגיע פעם ביום...

P-a-n-1-c 09-07-08 11:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hell (הודעה 580201)
לא כולם מרגישים באותה צורה את תחושת הרעב,
יש אנשים שמתרגמים תחושת צמא, לתחושת רעב. ולהיפך.
אם אתה רוצה להיות מקצוען, תלך לפי שעון.
אם אתה חובבן, תאכל לפי תחושת רעב, אפילו אם זה מגיע פעם ביום...

ואם בשתי הדרכים הוא מכניס את אותה כמות הקלוריות?

Dr. Muscle 09-07-08 11:25

הוא לא יכניס. תקרא את מה שרשמנו פה. כשאתה מתבסס על תחושות, אתה לא תאכל בדיוק כמה שקבעת לעצמך בתכנון. אז לא צריך לאכול כל שלוש שעות, תעשה סידור של הארוחות לפי מה שמתאים לך, אבל הכל רשום מולך עם כמויות מדוייקות כי זו הדרך היחידה לעשות את זה אחרי שאתה כבר לא חובבן לגמרי.

P-a-n-1-c 09-07-08 11:25

למה? אני מכניס 3500 לפי תחושת רעב..
ואני עוד שולט בעצמי

Dr. Muscle 09-07-08 11:26

כל יום אתה רעב בדיוק ל3500 קלוריות שמחולקות בצורה מדוייקת?
אתה בדיוק רעב למספר מסויים בלי ימים שבהם אתה רעב יותר או פחות?
אל תצחיק אותי, תאמין לי שניסיתי את כל השיטות, ואם אתה פועל לפי תחושה, בתזונה או באימונים - אתה מפספס.

hell 09-07-08 11:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי p-a-n-1-c (הודעה 580205)
ואם בשתי הדרכים הוא מכניס את אותה כמות הקלוריות?

אתה חייב לנסות להוכיח כל הזמן...הא?
במסה אני מכניס 6000 קלוריות.
לפי תחושת רעב, אי אפשר להכניס 6000 קלוריות.
דיברתי על מקצוען..לא חובבן...

P-a-n-1-c 09-07-08 11:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hell (הודעה 580213)

"לנסות להוכיח כל הזמן" - מה זה כל הזמן?

בכל אופן, אני דיברתי על אנשים שאוכלים כל 3 שעות על הדקה. בסופו של דבר זה לא משנה אם תאכל לפי השעון או לא - העיקר תאכל.
זאת הפואנטה שלי..

ציטוט:

כל יום אתה רעב בדיוק ל3500 קלוריות שמחולקות בצורה מדוייקת?
אתה בדיוק רעב למספר מסויים בלי ימים שבהם אתה רעב יותר או פחות?
אל תצחיק אותי, תאמין לי שניסיתי את כל השיטות, ואם אתה פועל לפי תחושה, בתזונה או באימונים - אתה מפספס.
לאאאא, אתה לא מבין!
יש לי בגדול תפריט. פשוט נגיד זה מחולק ל5 חלקים, אז לפעמים אני מאחד, לפעמים אני מוריד.. אבל את מספר הקלוריות שיש לי אני מכניס כל יום.

hell 09-07-08 11:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c (הודעה 580217)
"לנסות להוכיח כל הזמן" - מה זה כל הזמן?

בכל אופן, אני דיברתי על אנשים שאוכלים כל 3 שעות על הדקה. בסופו של דבר זה לא משנה אם תאכל לפי השעון או לא - העיקר תאכל.
זאת הפואנטה שלי..

בהצלחה.

P-a-n-1-c 09-07-08 11:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hell (הודעה 580219)
בהצלחה.

בעזרת השם

The Sun 09-07-08 12:01

הדבר הכי נכון שנכתב כאן בקשר לחילוק ארוחות הוא שלרוב האנשים יהיה מאוד קשה "להתאושש" מארוחה של 100ג' חלבון ו200ג' פחמימה... ולכן מומלצת חלוקה של הארוחות על פני היום.
דימה - אנשים שאוכלים על הדקה לפי שעון כדי לא לפרק שריר באמת משחקים בקקי, הבעיה מגיעה כשמגיעים לקראת סוף היום וצריך לסגור הרבה אוכל גם כשלא רעבים ;)

Sugarzaza 09-07-08 12:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hell (הודעה 580213)

בסדר, אז אני מכניס 5000 (מישהו אמר מלחמת זרגים?) פעמיים-שלוש ביום כי אני רעב טיחו, אני יודע שאם הייתי מקציב לעצמי זמנים וארוחות לא הייתי מסוגל לאכול את הכל כי אם אני לא רעב כל גרגר מכביד עליי

haha10 09-07-08 12:37

חידשתם ושיניתים לי כמה דברים.
אני בדרך כלל אוכל ביום 5 ארוחות כל שלוש שעות (לא בדיוק על הדקה,בערך) אתם אומרים שלא צריך? אחרי 3 וחצי שעות הגוף לא יפרק שריר?

ולגבי תחושת הרעב-אתם מתכוונים שלא משנה מתי אוכלים העיקר שמכניסים את כל האכול שבתפריט?
ואם אני אחד שרזה וקשה לו לעלות במשקל כדאי לי לאכול לפי רעב? כי אם אני יאכל על פי רעב לא נראה לי שאני יאכל את אותה הכמות שאני אוכל לפי תפריט ושעון.

Sugarzaza 09-07-08 12:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי haha10 (הודעה 580262)
חידשתם ושיניתים לי כמה דברים.
אני בדרך כלל אוכל ביום 5 ארוחות כל שלוש שעות (לא בדיוק על הדקה,בערך) אתם אומרים שלא צריך? אחרי 3 וחצי שעות הגוף לא יפרק שריר?

ולגבי תחושת הרעב-אתם מתכוונים שלא משנה מתי אוכלים העיקר שמכניסים את כל האכול שבתפריט?
ואם אני אחד שרזה וקשה לו לעלות במשקל כדאי לי לאכול לפי רעב? כי אם אני יאכל על פי רעב לא נראה לי שאני יאכל את אותה הכמות שאני אוכל לפי תפריט ושעון.

בגלל תגובה כזו אני יודע שהיו שווים 3 עמודים של ויכוח בטל

חבר, העיקר שתאכל את מה שאתה צריך, כל השאר זה תלוי בנוחות שלך. אל תתן לאנשים לגרום לך לבזבז אנרגיות על דברים טפלים

MagneZium 09-07-08 13:03

אצלי הקטע שאני אחרי כול 3-4 שעות באמת רעב !! רעב כאילו לא אכלתי כול היום
סל הכול 5 ארוחות ביום זה סביר ואני מכניס את כול הקלוריות בלי למצוא את אצמי דוחס אוכל

tomerA 09-07-08 13:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dr. Muscle (הודעה 580209)
הוא לא יכניס. תקרא את מה שרשמנו פה. כשאתה מתבסס על תחושות, אתה לא תאכל בדיוק כמה שקבעת לעצמך בתכנון. אז לא צריך לאכול כל שלוש שעות, תעשה סידור של הארוחות לפי מה שמתאים לך, אבל הכל רשום מולך עם כמויות מדוייקות כי זו הדרך היחידה לעשות את זה אחרי שאתה כבר לא חובבן לגמרי.

כמויות זה נכון בעיקר בחיטוב, אבל במסה זה קצת שונה.
במסה אני מחשב רק חלבון כול השאר אני מנסה לדחוף כמה שיותר.
זאת אומרת שאני יודע שיש לי 200 גרם חזה עוף וכמויות מסוימת של אורז בסיר. אני אוכל עד שאני לא יכול לאכול יותר וזה מספיק לי.
גם אם יום אחד ייצא לי 200 קלוריות מעל או המתחת למה שכיוונתי זה לא כזה קריטי במסה.

P-a-n-1-c 09-07-08 13:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomera (הודעה 580292)
כמויות זה נכון בעיקר בחיטוב, אבל במסה זה קצת שונה.
במסה אני מחשב רק חלבון כול השאר אני מנסה לדחוף כמה שיותר.
זאת אומרת שאני יודע שיש לי 200 גרם חזה עוף וכמויות מסוימת של אורז בסיר. אני אוכל עד שאני לא יכול לאכול יותר וזה מספיק לי.
גם אם יום אחד ייצא לי 200 קלוריות מעל או המתחת למה שכיוונתי זה לא כזה קריטי במסה.

זאת נגיד דרך מטומטמת

tomerA 09-07-08 13:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי p-a-n-1-c (הודעה 580303)
זאת נגיד דרך מטומטמת

וזה למה? לי היא עובדת טוב מאד.

ArschGesicht 09-07-08 13:29

זה מה שאני עושה בדיוק
יוצא לי 2 גרם חלבון מלא לקילו
ועוד יש הרבה לא מלא שגם מתווסף, אני לא רואה במידה ויצא שאכלתי 100-200 פחות שאני אאבד משהו
ואין מצב שאני בדרסטיות אוכל 500-1000 פחות.. אין חייה כזאת

P-a-n-1-c 09-07-08 13:30

לאדע.. אני אם תיתן לי ככה לאכול בלי איזה תפריט כללי שמנחה אותי אני עובר לך את הכמות שאני צריך בהרבה

Bono 09-07-08 13:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי p-a-n-1-c (הודעה 580320)
לאדע.. אני אם תיתן לי ככה לאכול בלי איזה תפריט כללי שמנחה אותי אני עובר לך את הכמות שאני צריך בהרבה

אתה אף פעם לא מרגיש שבע?;)

trx--->sus 09-07-08 14:03

בסןף הוא כן הצליח ליצור ויכוח כל הכבוד

Big Bang 09-07-08 14:20

Sugarzaza, אתה מדבר הרבה שטויות.
זה כן חשוב לאכול 3-4 שעות, ארוחות מחולקות.
מאיפה הבאת את השטות הזאת שזה לא מסייע בפיתוח גוף?

אתה כאילו אומר שלאכול את כל התפריט בארוחה אחת זה בסדר? O_O
איפה הארוחה שאחרי האימון, לפני האימון, השייק שאחרי האימון וכו'...

///Efi/// 09-07-08 14:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי p-a-n-1-c (הודעה 580320)

וזה טוב או רע?

tomerA 09-07-08 14:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי big bang (הודעה 580368)
sugarzaza, אתה מדבר הרבה שטויות.
זה כן חשוב לאכול 3-4 שעות, ארוחות מחולקות.
מאיפה הבאת את השטות הזאת שזה לא מסייע בפיתוח גוף?

אתה כאילו אומר שלאכול את כל התפריט בארוחה אחת זה בסדר? O_o
איפה הארוחה שאחרי האימון, לפני האימון, השייק שאחרי האימון וכו'...

בחשבון בנק של החברות חלבון.

Sugarzaza 09-07-08 14:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי trx--->sus (הודעה 580351)
בסןף הוא כן הצליח ליצור ויכוח כל הכבוד

כל עוד יש לפחות בנאדם אחד שלמד מזה משהו, אני חושב שזה חשוב, + שרפתי שעה עד השינה
:)

tomerA 09-07-08 14:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 580388)
כל עוד יש לפחות בנאדם אחד שלמד מזה משהו, אני חושב שזה חשוב, + שרפתי שעה עד השינה
:)

פתאום ויכוחים זה כן טוב?
חשבתי שהכי טוב זה שפשוט מישהו יענה וכולם יסתכלו בלי להגיב :disgust:

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 11:41.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ