Bodybuilder |
02-07-11 12:37 |
ציטוט:
פורסם במקור על ידי SmokingSnake
(הודעה 1102823)
1/3- סתם זרקתי זרקר סקוואט, מה עם LB SQUAT, מה עם overhead squat תרגילים לגיטימיים וחשובים, ואם לימדו אצלכם פרונט סקוואט אני רוצה לראות מדריך אחד שיודע ללמד איך לעשות את התרגיל או יותר מזה, שיעשה סט של 5 חזרות עם 60 קילו בלי ליפול לעומק לגיטימי
2- חתירה עם מוט אם מלמדים אז מלמדים בצורה לא נכונה, אצלנו בכלל לא לימדו, ואני יודע על 3 קורסים במקומות שונים שלימדו שהעומס על הגב רב מדי והתרגיל הזה פשוט יגרור פציעות, כאילו הבנאדם יהיה נכה אחרי זה.
4- בנאדם צריך לפחות לדעת על קיומם של תרגילים אלה ואחרים, לא חסרים היום אנשים שמתחילים להתאמן בקרוספיט, וכשאחד יבוא לשאול מדריך על רוחב אחיזה או hook grip הרוב בכלל יחשבו שקלין זה מסיר שומנים ולא תרגיל, בושה.
5- אתה יודע לבנות תכנית ABCD בחלוקה טובה? אתה יכול לתכנן תוכנית כוח עם פריודיזציה שבועית למתאמן מתחיל/בינוני? מה עם פריודיזציה של חודש?
6- אצלנו דיברו תמיד על 1.5 גרם חלבון, והמרצה שיש בדרך כלל זאת תזונאית בת 28 עם תואר ראשון, שהאימונים שלה בחדר כושר זה בדרך כלל cardio וכמה תרגילים בסטודיו, ברוב הקורסים ההמלצות לצריכת חלבון נמוכה מדי
אני מעריך את המרצים אצלנו שאמרו לדוגמה שסקוואט זה תרגיל בסיסי שחייב להיות בכל תוכנית, אבל יש הרבה שטויות שעברו ותוכן רחב שלא עבר, לא צריך לבזבז 7 שעות על עקומת אורך מתח לבייספס ותרגילים עם פריצ'ר ושטויות כאלה
בכל קורס מדברים על תפקודי שרירי הזרועות המון וכמעט לא מתייחסים לפלג גוף התחתון, לעבודה של השרירים מסביב לברך, או לאימונים תוך כדי פציעות ברכיים(מה שקורה לכל בנאדם שלישי בחדר כושר) ואז אתה רואה בנאדם עם שחיקת סחוס שהפיזיותרפיסט ביקש שיחזק את ה4 ראשי אז הוא עושה פשיטות ברך במכונה ומזיין לעצמו תברך עוד יותר, אבל העיקר שיודעים לתת לו דרופ סטים לזרועות ולהסביר לו על זוויות יישום בתרגילי פמפום לבייספס
|
אין לי כח בנפרד לענות לך על הכול, בחלק מהדברים אני מסכים איתך לגבי, מצד שני לתלמידים בקורס היה קשה לעקל גם את החומר הפשוט שלמדנו.. ואתה מדבר על HB ו LB סקוואט, לגבי אובר-הד סקוואט, אני בכלל שותק ..
לגבי ווקטורים, מאות עקומות בנושאים שונים, זוויות ישום, מומנטים וכד', באמת נסחפו קצת - היה אפשר לצמצם, יותר מדי תאוריה וקשקושים ..
לגבי שחיקת סחוס והפיזיאותרפיסט המליץ והמדריך פישל >> אני עוד פעם יחזור למה שאמרתי קודם, היה לי ולכול הקורס שלנו מזל, המרצה שלנו היה מרצה תותח בעל ידע רב, התעסק בבודיבילדינג בעבר, היום הוא מאמן אישי, פיזיאוטרפיסט תואר 2, ומרצה, לכן הרווחנו.:ok:
לא צריך להוסיף על פשיטת ברכיים, המרצה היה אומר, שלמרות שהקורס טיפה מחייב אותו ללמד נושאים ספציפיים בצורה מסויימת, הוא בכול זאת היה חוזר על משפט אחד כול פעם: הגוף שלנו צריך לעבוד כיחידה תפקודית אחת, או במילים פשוטות, התרגילים שאנחנו צריכים לבצע צריכים להיות רב מפרקיים (על זה צריך לבסס תוכנית אימון).
לגבי פריאודיזציה, מסכים איתך לגמרי - לא לימדו, הקורס הזה שעשינו בכלל לא נכנס למושג "נפח אימונים" וחבל ...
|