ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   לאור המצב הקשה של עולם תכניות האימון בישראל (https://israelbody.com/showthread.php?t=50365)

מדוזה 06-03-09 22:40

כן אבל כרגע אני רוצה לבחון את התוכנית אימונים שלי ולדעת אם להמשיך איתה או לעבור למה שאתה המלצת , איך לבחון את התוכנית שלי לעשות אותה 3 חודשים ואם אני עולה בהיקפים להמשיך איתה ואם אני לא עולה אז לא להמשיך ?

דרך אגב בקשר לתוכנית שלך רשמת שהיא תשען על התרגילים המרכזיים סתומרת שאפשר להוסיף נגיד עוד משו (כמו לדוגמא בנץ בשיפוע חיובי) , והתוכנית שבנית זה משנה טווח חזרות או שלפי מה שהמתאמן מרגיש ?

תודה רבה לך אחי אני בטוח שאתה עוזר פה להמון אנשים , אם אני לא יתקדם בתוכנית שאני נמצא בא כיום אני יעבור לתוכנית שהעלת פה .

boris92 06-03-09 23:31

אני רוצה לראות אם הבנתי את העניין
בעיקרון,כל תכנית שבתוכה יש את התרגילים הבסיסיים[דדליפט,סקוואט,בנץ' פרס] ושרוב העבודה היא בתרגילים חופשייםוכמות סטים מינימלית
תפיק תוצאות יותר טובות מהמון סטים?
נגיד אני רוצה להתחיל עכשיו ab
ואני אישית לא אוהב את החלוקה של דחיקה פשיטה או פלג גוף עליון \ פלג גוף תחתון
על איזו חלוקה אתה ממליץ?
ו8-9 סטים לשריר גדול 4-6 לקטן יהיה בסדר?

TripleX 07-03-09 03:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shraga (הודעה 779751)
תכנית ab (שכולנו אוהבים) בסגנון דחיקה/פשיטה:
סקוואט 5 סטים
לחיצת חזה 5 סטים
לחיצת כתפיים 3 סטים

דדליפט 5 סטים
חתירה בכפיפה 5 סטים
מתח 3 סטים

תכנית full body:
סקוואט 3 סטים
דדליפט 3 סטים
לחיצת חזה 3 סטים
חתירה בכפיפה 3 סטים
לחיצת כתפיים 1-2 סטים
מתח 1-2 סטים

את ה5 סטים של הלחיצת חזה אני יכול לחלק לכמה מכשירים נגיד? 2 לחיצה רגילה ועוד 3 לחיצה בשיפוע?
כנ"ל לגבי חתירה בכפיפה, אפשר לשלב עם זה תרגילים אחרים לגב בתוך ה5 סטים?

Max90kg 07-03-09 07:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shraga (הודעה 780268)
אפשרי בהחלט, אך עדיין אצל מתאמן מתחיל, שעוד אינו בקיא בנבכי גופו, מומלץ שלא לקחת סיכון ולבצע הפסקות קבועות. אני לא שולל- אם תרצו ללכת לפי ההרגשה גם טוב.

אני אקח את זה כציניות ואזכה אותך בנקודות זכות :) בכל מקרה הצורה שבה אתה שולל באופן כה נואש את הטענה שהוצגה מצביעה על היותך ממוקם בזרם המרכזי, כלומר היותך אדם מן השורה (כשאין כל דבר רע בזה...). לטעמי עליך "להשתפשף" מעט וללמוד את טעויותך על בשרך, כשתגדל תבין (או להפך...) :cool:

:winked:

Bono 07-03-09 13:29

תזכה למצוות :)

the animal 07-03-09 14:16

אני מסכים עם הרעיון שאתה מציג וסחטיים על ההשקעה!
אבל מצד שני, ניתן לקצץ גם מהתוכנית שאתה הצגת. 5 סטים סקוואט, דדליפט, בנץ וחתירה זה כבד מידי להרבה אנשים.

arbel2 07-03-09 15:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the animal (הודעה 780619)
אני מסכים עם הרעיון שאתה מציג וסחטיים על ההשקעה!
אבל מצד שני, ניתן לקצץ גם מהתוכנית שאתה הצגת. 5 סטים סקוואט, דדליפט, בנץ וחתירה זה כבד מידי להרבה אנשים.

על זה אני מסכים,אבל כמו בכל תוכנית ,הרעיון הוא לקחת את הרעיון הבסיסי שלה ולהתאים אותו לבן אדם שמשתמש בה
אני לקחתי את הp/rr/s ושיניתי אותה טיפונת כדי שתתאים לי בדיוק ,וככה עושה כל מתאמן חכם/מאמן חכם ,כל עוד העיקרון המרכזי של התוכנית נשמר אין סיבה לא לשנות אותה בהתאם לצרכים של כל מתאמן.

Bono 07-03-09 17:00

שאחד המנהלים ישים את זה בנעוץ של הפורום.

the animal 07-03-09 17:02

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 780706)
על זה אני מסכים,אבל כמו בכל תוכנית ,הרעיון הוא לקחת את הרעיון הבסיסי שלה ולהתאים אותו לבן אדם שמשתמש בה
אני לקחתי את הp/rr/s ושיניתי אותה טיפונת כדי שתתאים לי בדיוק ,וככה עושה כל מתאמן חכם/מאמן חכם ,כל עוד העיקרון המרכזי של התוכנית נשמר אין סיבה לא לשנות אותה בהתאם לצרכים של כל מתאמן.

נכון, אני אמרתי שהרעיון נכון, אבל הוספתי שאפשר עוד טיפה לקצץ

arbel2 07-03-09 17:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the animal (הודעה 780814)

ידידי,לא סתרתי אותך ,פשוט הרחבתי על הנקודה שעלתה.

Bono 07-03-09 17:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the animal (הודעה 780814)

לא יודע אם לקצץ, בכל זאת 5 סטים לשריר גדול בab זה הגיוני מאוד.
אבל אולי להחליף 2 סטים של בנץ בבנץ' בשיפוע.

ארבל זה יהיה נחמד אם תשים את זה בנעוץ :)

the animal 07-03-09 17:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 780817)
ידידי,לא סתרתי אותך ,פשוט הרחבתי על הנקודה שעלתה.

פשוט בפוסט אחר אמרת שסוף סוף אנחנו מסכימים... רציתי להראות לך שזה לא עד כדי כך לעיתים רחוקות...

arbel2 07-03-09 17:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the animal (הודעה 780820)
פשוט בפוסט אחר אמרת שסוף סוף אנחנו מסכימים... רציתי להראות לך שזה לא עד כדי כך לעיתים רחוקות...

לרוב דעותינו חלוקות.

eden.B. 07-03-09 23:28

לא אהבתי את התכנית שלך מסיבה אחת:
דדליפט זה תרגיל לא פשוט שאם לא מבצעים אותו נכון פוגעם עמוקות בגב.
לא כל אחד יכול לעשות את התרגיל המורכב הזה וכמובן לא כל איזה טירון שרק לפני חודש-חודשיים התחיל להתאמן.
הרבה מפתחי גוף לא נגעו בתרגיל הזה בשנים הראשונות שלהם מחשש לפגיעה/שזה פשוט לא היה לרמה שלהם.
לסיכום:דדליפט הוא תרגיל שלא נועד לכל אחד אלה לכאלה שיודעים להתאמן ומנוסים בזה.

לכל אלה שכן מבצעים דדליפטים והם לא הכי מנוסים: תורידו משקל תעבדו אך ורק על טכניקה של התרגיל ההמלצה היא לא לעבוד עליו בכלל (יש לכם מלא תרגילים חוץ מדדליפט)
ולכל אלה שמתעקשים:ט-כ-נ-י-ק-ה ולא משקל.

obzion 07-03-09 23:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי eden.b. (הודעה 781121)
לא כל אחד יכול לעשות את התרגיל המורכב הזה וכמובן לא כל איזה טירון שרק לפני חודש-חודשיים התחיל להתאמן.
הרבה מפתחי גוף לא נגעו בתרגיל הזה בשנים הראשונות שלהם מחשש לפגיעה/שזה פשוט לא היה לרמה שלהם.

לכל אלה שכן מבצעים דדליפטים והם לא הכי מנוסים: תורידו משקל תעבדו אך ורק על טכניקה של התרגיל ההמלצה היא לא לעבוד עליו בכלל (יש לכם מלא תרגילים חוץ מדדליפט)

תפסיק להפחיד אנשים.
כן, טכניקה זה חשוב, אבל לא צריך לעשות מהתרגיל הזה כזה מפחיד וקשה. זה בסך הכל עוד תרגיל, והאמת שלדעתי הוא בכלל לא כזה קשה לביצוע (אין מה להשוות לסקוואט למשל).
וברגע שהטכניקה נכונה אמורים להעלות משקלים - זה התרגיל שאמור להיות הכי כבד שלך בחדר כושר.

Dark_Muse 08-03-09 00:20

ציטוט:

קשקשן...
בחיי היום יום אם יבקשו ממך להרים משהו כבד, אתה לא תגיד "אוי לא, אני לא עושה, זה מסוכן לגב שלי ואני לא יודע את הטכניקה להרים".
אתה תכופף את הברכיים שלך (אם אתה חכם) ואתה תרים את זה מהרצפה כמו גדול.
פריצות דיסק אפשר לעשות כשמרימים עיפרון או יוצאים מהרכב, דווקא בדדליפט בהנחה שהעומס מתאים והטכניקה סבירה, רוב הסיכוים שלא יקרה כלום בגלל הריכוז וביצוע ההרמה.

דדליפט לטעמי יותר פשוט מסקוואט לבצע, אין שום סיבה שאם עושים סקוואט (ומלמדים סקוואט בקורסי המדריכים) לא יעשו דדליפט.
אתה צודק שיש אלטרנטיבות לדדליפט, ושזה לא תרגיל חובה על מנת לחזק את זוקפי הגו והרגליים, אך אם מישהו בריא ובא בדגש של להתחזק ולגדול, והכי חשוב, הוא מתאמן ממושמע, אין סיבה שהוא לא יעשה דדליפט.

יתרה מכך, דווקא לילדים שמתחילים להתאמן יש יתרון עצום אם הם יעשו דדליפט, מאחר והתרגיל יתן להם לשמור על גמישות טובה באמסטרינגס גם בגילאים מאוחרים (שלא נדבר על סקוואט...)

hypertrophy 08-03-09 00:24

ציטוט:

זה מה שהמדריך שלך בהולמס פלייס אמר לך?
תעשה טובה תפסיק לדבר שטויות

barakav 08-03-09 00:59

ארבל p\rr\s היא האם אמא של התוכניות הלא לינאריות, אתה מחליף את מה שאתה עושה כל אימון, לא כל שבועיים וחצי, כך שבהשוואה לתוכנית הקלאסית של איגור המדריך בחדר הכושר, אתה מחליף תוכנית כל הזמן :)

אני מאמין שחייבים לשנות משהו מינימום כל שבועיים בשביל תוצאות אופטימליות.

אפשר לגדול עם fbw או עם ab גם לרמות גבוהות, אני לא מקבל את זה שלא. אני גם לא מאמין שלא צריך לשלב שרירים קטנים, יש לי בסיס מחקרי מסוים להניח שכן(מחקר שבדק את ההבדלים בין שינוי הסדר בין שרירים קטנים וגדולים באימון פחות או יותר הראה בעקיפין שעבודה על שרירים קטנים ביחד עם גדולים כן נותנת תוצאות עדיפות).

Hst היא תוכנית מעולה, ממליץ בחום לרוב הפורום, למרות שהיא כבר לא עובדת עלי, רק תוכניות לא לינאריות מצליחות לשפר לי את הכוח עכשיו(זה נאחס להיות מתאמן מתקדם, אני באמת צריך לעבוד קשה)...

the animal 08-03-09 01:23

ציטוט:

התרגיל השני הכי טוב שתמצא... הטכניקה לא עד כדי כך מסובכת... אתה מדבר שטויות....

Eyeseen 08-03-09 09:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי eden.B. (הודעה 781121)

סתום כבר

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 08:33.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ