ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   שאלה על אימון לכשל.. (https://israelbody.com/showthread.php?t=41028)

arbel2 18-09-08 02:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 646749)
הבעיה בפורומים היא אנשים שחושבים שהתוכנית והשקפת העולם שלהם מתאימה לכל אחד ו\או שהיא הכי טובה שקיימת, והם יגבו את הטענות שלהם בטענה שאחרים "לא יודעים" על מה הם מדברים, רק בגלל שהם קראו מאמר כזה או אחר או ספר של איזה אחד שכל חייו עבד על אימונים ספציפים.

בסופו של דבר, יש את "עקרונות האימון", ואיך אמר לי מישהו פעם, מספיק שכל אידיוט ימציא תוכנית או שיטה שעובדת על אותם עקרונות אימון אלו ונראה תוצאות. הבעיה היא שאנשים אוטמים לוקחים את השיטות והתוכניות האלו וקוברים את הראש לאחר מכן באדמה.
אני לא בעד abc נניח, אבל להרבה אנשים זה עובד והרבה אנשים רואים תוצאות יותר טובות כאשר הם פונים לסוג זה של אימון. להגיד להם שהם עושים טעות ולא מבינים דבר, זה טימטום ולכן אני אף פעם לא פוסל. כנ"ל לגבי כשל. כפי שכתבת, כדי להגיע לתוצאות רצוי להגיע לרמה של עד כשל. חשוב להגיד שהרבה אנשים חושבים שכשל זה עוד 2-3 חזרות אחרי שכבר לא מסוגלים, ופה הבעיה.
להגיע לכשל זה להגיע לחזרה הקונצנטרית האחרונה שאתם מסוגלים לעשות בעצמכם. מעבר לכך אתם נכנסים לשיטת אימון חזרות מאולצות שהיא אינטנסיבית יותר ויכולה לגרום לפציעות בטווח ארוך עם חוסר מנוחה (רמז: בנץ' פרס וכתפיים). שמבינים שזה כשל, אז בסט האחרון בתרגיל ספציפי, זה לא אמור לעמיס יותר מדי וכמובן שרק לתרום. אם נתאמן 10 חזרות במשקל של rm12 אז לא עשינו פה יותר מדי.

רק טיפ קטן לכל הלוחצי חזה למינהם: לספוטר יש תפקיד אחד בלבד - להשגיח. הוא אמור לעזור לכם להוציא את המוט מהסטאנד בגלל שמנח הכתפיים הוא בעייתי בהרמת המוט. אחרי זה הוא פשוט צריך להסתכל. את כל ה4 סטים אתם אמורים לגמור לבד. אם אתם נתקעים באמצע והספוטר שלכם צריך לעזור לכם בעוד 2 חזרות - אתם עובדים ב rm גבוה מדי, תורידו משקל.
כן, זה קצת מבאס, אבל שתחשבו על זה, עדיף לעשות 10 חזרות מלאות לבד כשאתם נותנים את הכל מאשר לגמור את הכוח ב7 ולהעזר בעוד מישהו.

יש גם יתרון בלהתאמן מעבר לכשל ,וזה להגיע למספר חזרות x או y ,ואז לסחוט עוד חזרות בצורה של חזרות כפויות ונגטיבים (וכן ,אני מושפע hit)

Dark_Muse 18-09-08 02:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 646750)
יש גם יתרון בלהתאמן מעבר לכשל ,וזה להגיע למספר חזרות x או y ,ואז לסחוט עוד חזרות בצורה של חזרות כפויות ונגטיבים (וכן ,אני מושפע hit)

לעולם לא אמרתי שלא :) הכל במידה והכל לפי היכולת. הבעיה היא שאנשים בד"כ אחרי חצי שנה מאז שהתחילו להתאמן כבר עושים אותן, נמצאים בכלל בתפריט של חיטוב וישנים איזה 4 שעות בלילה - כי הם חושבים שהכשל הוא בחזרות המאולצות ולא בעובדה שנגמר להם הכוח אי שם בחזרה השישית מתוך עשר ;)

arbel2 18-09-08 02:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 646751)
לעולם לא אמרתי שלא :) הכל במידה והכל לפי היכולת. הבעיה היא שאנשים בד"כ אחרי חצי שנה מאז שהתחילו להתאמן כבר עושים אותן, נמצאים בכלל בתפריט של חיטוב וישנים איזה 4 שעות בלילה - כי הם חושבים שהכשל הוא בחזרות המאולצות ולא בעובדה שנגמר להם הכוח אי שם בחזרה השישית מתוך עשר ;)

ופה בא התפקיד שלנו כמתאמנים קצת יותר מנוסים לשים להם ברקס וללמד אותם למתן את האימונים שלהם ,אבל גם את זה צריך לעשות בצורה מכובדת ונעימת הליכות :)

Dark_Muse 18-09-08 02:56

:yup::sbb2:

Deus ex machina 18-09-08 07:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 646747)
נכון ,אבל בשום מקום בדיון הזה לא ציינו שאנחנו עושים הבדלה בין מתאמן מתחיל למתאמן מתקדם ,אני בהסברים שלי על אימונים לעיתים נדירות פונה למתאמנים מתחילים ,זה לא הקהל שלי וזאת לא ההתמחות שלי ...

קרא את כל התגובות , מדברים כאן גם על סוג האימון סוג המתאמן וסוג התרגיל, קרא את המאמר הוא גם מדבר על גישות שונות של מאמנים שונים .
דבר שני להגיע באופן קבוע גם בחזרה אחרונה לכשל בסקוואט או דדליפט לא רק שמיותר אלא גם מסוכן כי הטכניקה כבר תיהיה דפוקה ( בגלל זה יש הרבה מאמנים שסולדים מדדליפט רב חזרות ) ויכולה לגרום לפציעה .

Holy_Templar 18-09-08 07:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי deus ex machina (הודעה 646777)
קרא את כל התגובות , מדברים כאן גם על סוג האימון סוג המתאמן וסוג התרגיל, קרא את המאמר הוא גם מדבר על גישות שונות של מאמנים שונים .
דבר שני להגיע באופן קבוע גם בחזרה אחרונה לכשל בסקוואט או דדליפט לא רק שמיותר אלא גם מסוכן כי הטכניקה כבר תיהיה דפוקה ( בגלל זה יש הרבה מאמנים שסולדים מדדליפט רב חזרות ) ויכולה לגרום לפציעה .

עזבו אותי מאמרים ...

שמישהו ישלוף לי פה מחקר עם קבוצות שחלק הגיעו לכשל וחלק לא , ונראה תוצאות וזמן התאוששות ... נמאס מכל המאמרים חסרי החשיבות האלה ...

מחקר! מדעי...

למישהו יש ?

itaiprz1 18-09-08 07:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomera (הודעה 646319)
אתה גבר!!!!!111

יוווווו איזה כלי אתה,

אשכרה דפוקים פה, אנמרת יאני לאיוצא בלי הגעה לכשל כיראיתי
שיש כמה שאומרים שזה לא הכי טוב אז לדעתי זה מצויין ונתתי דוגמא שיראה כמה זה טוב,
ואתה כמו מפגר קופץ,

Deus ex machina 18-09-08 07:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי mortex (הודעה 646778)
עזבו אותי מאמרים ...

שמישהו ישלוף לי פה מחקר עם קבוצות שחלק הגיעו לכשל וחלק לא , ונראה תוצאות וזמן התאוששות ... נמאס מכל המאמרים חסרי החשיבות האלה ...

מחקר! מדעי...

למישהו יש ?

אני בדיוק ההפך ממך , לי פחות חשוב מחקרים מדעים .
אני מעדיף לסתמך על מאמנים בעלי רקע ונסיון של עשרות שנים באימון כח .
מחקר מדעי לא יעזור לי לשים עוד 50 קילו על הבנץ שלי .

itaiprz1 18-09-08 07:44

ציטוט:

פורסם במקור על ידי itaiprz1 (הודעה 646780)
יוווווו איזה כלי אתה,

אשכרה דפוקים פה, אנמרת יאני לאיוצא בלי הגעה לכשל כיראיתי
שיש כמה שאומרים שזה לא הכי טוב אז לדעתי זה מצויין ונתתי דוגמא שיראה כמה זה טוב,
ואתה כמו מפגר קופץ,

יווווווווו סעמק אני יתקן את זה

אשכרה דפוקים פה, אני אמרתי שאני לא יוצא בלי הגעה לכשל כי ראיתי
שיש פה כמה שאומרים שזה לא הכי טוב אז לדעתי זה מצויין, ונתתי דוגמא שיראה כמה זה טוב,
ואתה כמו מפגר קופץ.

סאראמאגו 18-09-08 10:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 646749)
הוא אמור לעזור לכם להוציא את המוט מהסטאנד בגלל שמנח הכתפיים הוא בעייתי בהרמת המוט.

העזרה בהוצאת המוט מתבצעת כדי לא לבזבז "אנרגיה של הסט" על ההוצאה.
זה נכון למישקלים גבוהים.

adimenia 18-09-08 10:41

חברים למה עצבים יש כל כך הרבה שיטות אימונים כשל לא כשל צריך לגרות את השריר כדי לעודד גדילה
ויש הרבה דרכים לעשות את זה אני בדיע שכן צריך לעבוד עם משקלים הכי כבדים שאתה יכול עד לכשל אבל מבלי לוותר על טכניקת הרמה נכונה אני רואה המון המון אנשים שמרימים משקלים גבוהים אבל הם מגייסים כל כך הרבה שרירים תומכים ששריר המטרה שלהם נישכח והם בעצם לא עבדו חזה אלה עבדו כתפיים בקיצור תרימו כבד ותרימו נכון זה לא משחק של משקל זה משחק של טכניקה

tomerA 18-09-08 14:41

כולם מדברים פה על כשל.
אנשים פה הגיעו לכשל בכפיפות מרפקים או במקסימום בנץ'.
99% מהאנשים פה לא הגיעו לכשל אמיתי בסקוואט שהם נתקעים למטה וצריכים לזרוק תמוט אחורה, או בדדלפיט שהם זורקים תמוט כי הם מרגישים שהם עוד שנייה נשברים.
אני אישית למשל מת מפחד מכשל בסקוואט, נראה לי מסוכן ומיותר.
שזה בנוסף לסיבות הפיזיולוגיות.

Dark_Muse 18-09-08 16:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי סאראמאגו (הודעה 646822)
זה נכון למישקלים גבוהים.

ההוצאה של המוט מתבצעת בעיקר כדי לשמור על הכתפיים שלך, לא בגלל "שימור אנרגיה". :)
המנח של הרחקה, הרחקה אופקית, ורוטציה לאטרלית היא בעייתית לכתף, וזה בדיוק המצב בו אתה צריך להרים את המוט עליך ממצב נייח.

סאראמאגו 18-09-08 16:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Dark_Muse (הודעה 647050)
ההוצאה של המוט מתבצעת בעיקר כדי לשמור על הכתפיים שלך, לא בגלל "שימור אנרגיה". :)
המנח של הרחקה, הרחקה אופקית, ורוטציה לאטרלית היא בעייתית לכתף, וזה בדיוק המצב בו אתה צריך להרים את המוט עליך ממצב נייח.

תשאל את ריפטו!
בדקה: 1:58
http://www.youtube.com/watch?v=Mygns0H6Ok4

שאתה מוציא את המוט יש קרוב אופקי.

Seth Able 18-09-08 16:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי סאראמאגו (הודעה 646822)
זה נכון למישקלים גבוהים.

עוד בעיה שיש במשקלים גבוהים (יחסית למתאמן) היא שהוצאת המוט יכולה לדפוק לך את הsetup ללחיצה. לפעמים במאמץ להוציא את המוט מהמקום התנוחה של הכתפיים מתחרבנת. זה לא כ"כ בעייתי בRM גבוה, אבל איפשהו באיזור ה3RM זה מתחיל להיות בעייתי אצלי.

The Sun 18-09-08 17:03

אני עדיין חושב למרות הכל שלסמן הגעה לכשל בתור מטרה בסט זה לא חכם, וההגעה לכשל אמורה להגיע בתדירות כמה שיותר רחוקה, בסט האחרון וכחלק מהrm.

בקשר להוצאת המוט מהסטנד בבנצ' - אני מסכים לגבי המנח הנכון של הכתפיים על הספסל, זה הטיעון הנכון ביותר מכיוון שבמשקל גבוה צריך לתת דחיפה למוט למעלה ואז אנחנו מוציאים את הכתפיים מהמנח הנכון.

סאראמאגו 18-09-08 17:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי The Sun (הודעה 647094)
בקשר להוצאת המוט מהסטנד בבנצ' - אני מסכים לגבי המנח הנכון של הכתפיים על הספסל, זה הטיעון הנכון ביותר .

זה גם וגם...

The Sun 18-09-08 17:20

ציטוט:

פורסם במקור על ידי סאראמאגו (הודעה 647100)
זה גם וגם...

אתה צודק, התכוונתי שזה החלק המשמעותי ביותר לטעמי.

doldol360 19-09-08 07:44

אני משתדל להגיע לכשל בכל תרגיל אבל רק אחרי לפחות 6 חזרות ואם אני מרגיש שאני יכול עוד אני ממשיך עם ספוטר 2-3 חזרות מאולצות, בשבילי זה עובד, אני עולה במסה ועולה בכח.

tal_s 19-09-08 10:57

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomera (הודעה 646944)
כולם מדברים פה על כשל.
אנשים פה הגיעו לכשל בכפיפות מרפקים או במקסימום בנץ'.
99% מהאנשים פה לא הגיעו לכשל אמיתי בסקוואט שהם נתקעים למטה וצריכים לזרוק תמוט אחורה, או בדדלפיט שהם זורקים תמוט כי הם מרגישים שהם עוד שנייה נשברים.
אני אישית למשל מת מפחד מכשל בסקוואט, נראה לי מסוכן ומיותר.
שזה בנוסף לסיבות הפיזיולוגיות.

מדברים פה על כשל חיובי....

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:00.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ