![]() |
אשכול החידות
בואו נפתח אשכול חידות
כל אחד שיש לו חידה טובה מוזמן לרשוםאותה כאן... רמת קושי: קל החידה: 2 מוצרים עולים ביחד שקל וחמישה אגורות, מוצר אחד יקר בשקל יותר מהמוצר השני. כמה עולים כל אחד מהמוצרים ? |
זה לא חידה זה בעיות מטמטיות
סעמק מה שמזכיר לי שיש לי עבודה מחר להגיש תודה אחייייי מוצר אחד שקל מוצר שני חמש אגורות? |
אחד 2 וחצי אגורות ואחד שקל ו2 וחצי אגורות
|
מי אני?
אני ארוך וקשה, מכניסים אותי למקום לח ורטוב. אני ניכנס ויוצא ניכנס ויוצא ומשאיר אחרי חומר לבן סמיך ודביק. מי אני? |
חחח זין או מברשת שיניים
|
יכול להיות גם הזה ששם מילוי בתוך עוגות
אין לי מושג איך קוראים לדבר הזה |
ציטוט:
ציטוט:
|
חרושה מהתחת:
איזו חייה הולכת על הראש? |
ציטוט:
|
קרוב
|
פתחתי לפני כמה חודשים בפורום אחר ,אשכול של חידות סטודנטים שמסתובבות להן במעונות הירושלמיים, לקח להם שלושה ימים לפתור הכל וזה פורום שלא חסרים בו אנשים חכמים עם תארים ראשונים ומתקדמים. אני אעתיק לכאן ואז אוסיף עוד חידונת כשתפתרו:
ציטוט:
ועוד אחת, חלקו לי משושה משוכלל ל8 חלקים שווים. טוב, עוד אחת, אין אותה בגוגל: עשרה חיילים עומדים בשורה, לכל אחת ניתנת בצורה אקראית כומתה ,או כחולה, או אדומה. כל חייל לא יודע את צבע הכומתה שלו או של אלו שלפני, רק את אלו שמאחוריו. לפי הסדר, כל חייל הולך לחדר של המפקד ואומר לו צבע ,המפקד בא לחיילים ,אומר את הצבע שהחייל אמר לו וקורא לחייל הבא. לחיילים אסור לתקשר אחד עם השני בזמן הזה. תנו לי אסטרטגיה, שבה מסימום אחד יטעה. עכשיו עשו לי את זה עם כל מספר של חיילים. |
לגביי הסוסים-במעגל?
לגביי חידת השקל אולי לשים את השקל באמצע של השלוחן ואז שהוא שם תשים את השקל שלך במקום שהוא שווה ביחס לשקל שלו כלומר סימטרי ולגביי חידת היין זה נראה לי יותר מדי פשוט-לדחוף את הפקק? |
יפה יפה...
|
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
עכשיו שהיריב שלך ישים את השקל הבא, אתה שם במקום הסימטרי לו. ככה שבסוף יגיע תורו והוא לא יצליח למקם את השקל הבא. |
יפה מאוד... הוספתי עוד אחת
|
ציטוט:
:character63: |
yep
|
ציטוט:
עריכה: אני מבטל את התשובה שלי. זה לא הגיוני בעצם. :unsure: |
לא, יש להם את אותו משקל על אותו נפח. דבר צף מעל המים רק אם הצפיפות הממוצעת שלו נמוכה משלהם, אבל במקרה הזה זה לא כך.
|
יש לכם בקבוק יין סגור(בלי יין) ובתוכו שקל ,אסור להוציא את הפקק ולגרום לו(לפקק) או לבקבוק נזק , איך תוציאו את השקל?
דוחפים את הפקק לתוך הבקבוק |
נכון...
|
ציטוט:
|
תעיף את הציטוט, שאנשים שעדיין מנסים לפתור והדף נפתח להם בראש העמוד לא יראו את התשובה.
|
ציטוט:
להקיש עליהם כמו על אבטיחים ואז לשמוע לפי הצליל? |
מתמטית אחת:
גילי הוא פי 3 משהיה גילך כשהייתי בגילך, כאשר אתה תהיה בגילי סכום גילינו יהיה 42. מה גילינו? |
לא, נניח שבאחד יש ריק...
חוץ מזה , גם אם לא,הצליל לא ישמע כמעט שונה , תנאי השפה של גלי הקול בשני המקרים מאוד דומים. כדי להבין ולהסביר את הפתרון , צריך להתחיל לחשוב על מה באמת המשמעות של פיזור המסה השונה. |
ציטוט:
6x=42 x=7 3x=21 אני צודק, זה בתנאי שטעית בניסוח(מודגש). :laughing: |
טעית, אני אנסח מחדש:
גילי כיום, הוא פי 3 מגילך כשהייתי בגילך כיום. (לדוגמא: גילי 20, גילך 19- גילי היום הוא פי שלוש משהיה גילך כשהייתי בגילך(18)) כשאתה תיהיה בגילי , סכום גילינו יהיה 46. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
גילי היום 100 גילך היום 50 גילי היום(100) גדול פי 3 משהיה גילך כשהייתי בגילך כיום(50) זאת אומרת שכשאני הייתי בגילך(50), הגיל שלך היה שליש מגילי היום(100) מובן יותר? (ד"א, אני פתרתי לבד D: ) |
ציטוט:
זה שאלה ממש קלילה, זה חוקי הפיזיקה ידידי, כמובן זה שמלא יתגלגל מהר יותר מהחלול. |
ציטוט:
עכשיו הוספתי עוד חידות ושוב, להן אי אפשר למצוא זכר בעזרת גוגל, נראה את כוחכם. |
ציטוט:
מה שמת חידות חדשות? בכל אופן אין לי זמן אני בדיוק בדרך החוצה (ti hi) :-) אבל אני לא אלך לפני שאני אשאיר חידה משלי: מה יותר ירוק או תנין ? |
ציטוט:
|
רמת קושי: קל
חידה: לאיזה כיוון האוטובוס נוסע ? שמאלה או ימינה ? http://www.etgarim2000.co.il/image/u...dles/23879.gif |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
שמאלה או ימינה מה התשובה + הסבר לתשובה |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:08. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ