![]() |
מי המשוגע האמיתי?
חשבתם פעם מה כול טוב ב"מציאות" שלנו? למה קופות החולים פותחות מרפאות לבריאות הנפש לאנשים שכיביכול משוגעים.
תחשבו על זה שאם סכיזופרן מדמיין שהוא נמצא עם מישהי דימיונית שהוא אוהב וטוב לו ככה למה זה יותר מהמציאות שלנו? למה "להחזיר" אותו מהסכיזופרניה שלו? תחשבו על זה שמציאות זה מה שהמוח שלכם מפרש, אז תאורתית יכול להיות שכולנו סכיזפורנים בפוטנציאל, אם כך למה שלא כולנו ניחיה בתוך חלום? תחשבו על האפשרות שאולי נוכל יום אחד להשתיל זכרונות והרגשות ואז אנחנו כאילו חווינו אותם באמת למרות שפיזית לא היינו שם. מה אתה חושבים הייתם רוצים לבחור באפשרות לחיות בתוך חלום? |
מי שמאושפז בד"כ מהווה סכנה לסביבה או לעצמו, ולכן מאשפזים אותו.
בלי קשר, לא הבנתי מה השאלה.. אם הייתי מעדיף לחיות בחלום ולא במציאות? מה זאת השאלה הזאת? בטח שהייתי מעדיף לחיות במצב שאני מיליונר ואין לי שום דאגות בחיים. |
ציטוט:
|
אתה חפרן אחושרמוטה
|
ציטוט:
|
כי חלום זה חלום, זה לא המציאות. ולכן מאשפזים את אותם אנשים הסכיזפורנים...
זאת המציאות ואין ממש מה לעשות... ברור שכל אחד היה רוצה לחיות בלי דאגות ובראש שקט עם כל מה שהוא רוצה וצריך.. אבל לצערנו זאת לא אפשרות בעולם ה"אכזרי" שלנו ולכן אותם אנשים שכן מדמיינים וחיים בעולם משלהם מאושפזים. |
ציטוט:
הסכיזופרנים מרגישים מה שאתה מרגיש עכשיו בדיוק וחושבים שזה אמיתי כמו שאתה חושב שהחדר שלך אמיתי. |
אני כן יודע מה מציאות ומה לא כי אני "מכיר" אותה מן הסתם ויודע להבדיל בין חלום למציאות, חלום יכול להיות כל דבר שאתה רק רוצה שיהיה ויש לך שליטה על זה. על המציאות אין לך ממש.
|
וואי אבל חאלס לחפור כבר !!
|
מה אתם רוצים מהבנאדם עזבו אותו בשקט... פתח דיון הוא רוצה לדון לא טוב לכם אל תכנסו ותגיבו. אתם אלה שחופרים.
|
ציטוט:
"למרות שאני אף פעם לא מסכים איתך, הפעם אתה צודק ב100%" :) אה וגם למרות שאתה אוהד הבועל |
צודקים באמת לא מתאים.
|
למה להשתיל לך זכרונות?
מה איכפת לי אם היה לי טוב? איכפת לי שיהייה לי טוב מילה למחוק זכרונות של מלחמה וכאלה בגלל טראומות אבל להשתיל זכרונות זה טפשי לא מעניין לי ת'זיין שהיה לי כיף אתמול מעניין אותי שיהייה לי כיף מחר |
יאללה מה כולכם כאלה כבדים הפורום פה יבש כבר חודשים לא היה פה נושא נורמלי.
מי שהנושא לא נראה לו שהזדיין לי מהנושא וילך לייבש את הפורום הזה גם ככה נשארו פה 30 אנשים גג. |
ציטוט:
אנשים עכשיו חזרו מבגרות בלשון, גם ככה נוזל להם המוח |
אחי עכשיו בשיא הרצינות באמת שאני לא בא לעקוץ..
לא הבנתי מה הפואנטה באשכול, מה אתה שואל כאן בעצם? אם הייתי רוצה להיות סכיזופרן? אם הייתי רוצה להיות חולה נפש ולחיות בעולם משלי? |
ציטוט:
|
ציטוט:
אבל מה שרציתי להגיד זה בעצם למה לחיות במציאות הזאתי שלנו כאפשר לחיות בחלום שמרגיש כמו מציאות? |
ציטוט:
כמובן שעדיף לחיות באשליה שהכל טוב וכו', אבל בסופו של דבר אתה רק מתחמק מזה. |
ציטוט:
יש כל כך הרבה סיבות שאין לי כוח לפרט |
אתה צודק לדעתי, הרבה אנשים במוסדות האלו נכנסו לשם סתם ככה.
אפשר לחשוב שחיילים לא משתגעים בשמירות האלו ומתחילים לדבר עם עצמם, למה לא מכניסים אותם? |
ציטוט:
סתם חשבתי שיהיה נחמד אם יהיה אפשר לשנות את המציאות כאשר היא רק בתוך הראש שלנו ולא באמת, ככה שהכול אפשרי וזה יכול להיות רק טוב. אני אתן לזה דוגמא ממחשבים מי שמכיר את הvirtual PC, שאפשר לעשות מחשב בתוך מחשב. על אותו בעיקרון אני מדבר רק בבני אדם. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני סתם מעלה נושאים שלפעמים יוצא לי לחשוב עליהם, זה דווקא די נחמד להטיל ספק במה שנראה לנו כברור. |
ציטוט:
גם אני חושב ככה לפעמים אבל בקטנה כמו איך אני בטוח שמה שאני רואה זה באמת מה שאחרים רואים? אולי לאח שלי יש מראה אחר? ממש בקטנה..:p |
מה היתרון לחיות בחלום שנראה כמו מציאות? איך בדיוק יראו החיים שלך?
|
אם כולם יחיו ככה בבועה שלהם, תחשוב על זה שלא ניהיה מוכנים לעמוד נגד סכנות בטבע..לדוגמא אתה רואה מה שאתה רוצה לראות והכל טוב לך..אבל אם במציאות יבאו איזה טורנדו, רעידת אדמה, דברים כאלה, אתה לא תייהיה מוכן וזה פשוט יעיף את כל האנשים באזור עם הבועה שהם לקבינימט...יש דברים שאי אפשר להיתעלם מהם או להדחיק אותם, ואם תנסה, תמות.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
להכנס לחובות ולהרגיש מלך העולם זה דבר אחד, אבל אחר כך שיבואו לעקל לך את הבית הפנטזיה הכי טובה שלך תיהיה להפוך תחנת אוטובוס לבית החדש שלך. בעולם שלנו צריך לגדל ראש על הכתפיים ולדעת מה אנחנו עושים, כי חארות יש בכל מקום, לעופף ולחשוב שהכל טוב זה לא עוזר בכלום אלא רק מחמיר. |
ציטוט:
אני מדבר איתך על לחיות במציאות שבא לך. נגיד במציאות שלך יש רק שלום בעולם ושוקולוד עולה שקל, אז אתה נכנס לחלום כזה וחווה את זה כאילו זה מציאות לכל דבר. |
ציטוט:
קיצר אי אפשר להיתחמק מכוחות הטבע גם באשליה הכי גדולה..ימשיכו להיות רעידות הדמה, סופות, וכדומה... וגם אולי באשליה אתה תאכל שוקולד בשקל...אבל בתכלס? פיזית. הגוף שלך לא...מישהואי צטרך להאכיל אותו..ולא יהיה מאיפה :S קיצר זה דפוק |
ציטוט:
אתה מתכוון פשוט לחשוב שהכל טוב? לחשוב שיש שלום בעולם ושכולם אוהבים אותך? זה פשוט דבילי.. |
ציטוט:
נגיד אתמול בלילה חלמת שאתה מיליונר וכיף והכול? אז למה לא להמשיך את החלום הזה עד אין סוף? |
ציטוט:
מה שאתה אמרת דפוק וזהו חלאז לזיין ת'שכל |
פאניק בספר תורה אחי כמה אפשר לחפור? בנאדם פתח פוסט כנראה זה מעניין אותו..
|
סכיזופרניה היא הפרעה והיא זהה לגמרי לכל מחלה אחרת...ברגע שקיים בנאדם חולה במחלה שמסכנת את החיים שלו הוא מאושפז נכון? כנ"ל לגבי חולי נפש למיניהם...תאמין לי שקודם כל הרבה פעמים הם מהווים סכנה ממשית לסביבה ודבר שני הם מהווים סכנה לעצמם!
תחשוב על זה... |
ציטוט:
|
ציטוט:
נגיד ואתה ממשיך בחלום, איך אתה ממש את זה? חושב שאתה קונה מכונית? לפנטז כל אחד יכול, זה לא מוביל אותו לשום מקום... |
ציטוט:
משהו בכיוון של חלום צלול באמת יעזור לך תומר. |
ציטוט:
כל השכבה עושה ממנו צחוק, בכל הזדמנות צוחקים עליו, לדוגמא הוא בא לספר בדיחה, עושה לעצמו בושות וכולם צוחקים, והוא בטוח שהוא מצחיק ומרגיש בהיי... אז במובן הזה הוא מרגיש שהחיים שלו סבבה ושהוא מקובל ומצחיק, אבל מה שבפועל קורה זה שכולם תופסים ממנו הבדיחה של השכבה והוא לא יודע את זה. אני יותר מרחם על התמימות שלו מאשר מקנא על העובדה שהוא חושב שכולם אוהבים אותו. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:02. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ