ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   זמני מנוחה קטנים (https://israelbody.com/showthread.php?t=10143)

ahtung 16-05-07 20:18

זמני מנוחה קטנים

משהו שניסיתי היום זה זמני מנוחה קטנים בערך של 45 שניות בערך בין סט לסט.
האם סוג כזה של אימון יכול להוות אימון טוב בעליה במסה? כלומר יותר טוב מזמני המנוחה הרגילים שנעים בין 1-2 דקות?
כל השאר אני לא אפרט,פשוט כמות סטים של 12 שריר גדול 9 קטן
מה שבטוח האימון הרבה יותר חזק וכואב ויש הרבה יותר פאמפ ודומז.

Troya 16-05-07 21:05

אני לא חושב שאתה יכול לעבוד כבד ולנוח כל כך קצת רק עם משקלים קלים לא תהיה בעיה

- Idan - 16-05-07 21:09

מחקרים שנעשו בנושא, הביאו למסקנה שזמן המנוחה לא ממש משפיע על היפרטרופיה, לא באופן קריטי בכל מקרה. יתרה מזאת, לדעתי זה מיותר לעבוד עם זמני מנוחה קצרים כל כך אם המטרה שלך היא לא עבודת סיבולת שרירית.

Elevation 16-05-07 21:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ahtung
משהו שניסיתי היום זה זמני מנוחה קטנים בערך של 45 שניות בערך בין סט לסט.
האם סוג כזה של אימון יכול להוות אימון טוב בעליה במסה? כלומר יותר טוב מזמני המנוחה הרגילים שנעים בין 1-2 דקות?
כל השאר אני לא אפרט,פשוט כמות סטים של 12 שריר גדול 9 קטן
מה שבטוח האימון הרבה יותר חזק וכואב ויש הרבה יותר פאמפ ודומז.

בצורה נורא גסה אני אומר שזה אולי לגיטימי ל15 חזרות, אבל מתחת לזה, אני לא ממליץ.

ahtung 16-05-07 23:45

אוקיי תודה.

Amit 16-05-07 23:48

יש תרגילים שאני נח 5 דקות בין סט לסט..

יiסי 17-05-07 02:04

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -
מחקרים שנעשו בנושא, הביאו למסקנה שזמן המנוחה לא ממש משפיע על היפרטרופיה, לא באופן קריטי בכל מקרה. יתרה מזאת, לדעתי זה מיותר לעבוד עם זמני מנוחה קצרים כל כך אם המטרה שלך היא לא עבודת סיבולת שרירית.

באמת? תודה על המידע.. לא חשבתי שזה כך. אתה מתכוון שאני יכול לנוח גם 2 דקות בין סט לסט ככה סתם לשבת? או שזה כבר כן יהרוס?

יש אצלנו אחד במכון עם סטופר על היד בין סט לסט צועק על אנשים שיסיימו מהר חח :P

gog 17-05-07 02:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי יiסי
באמת? תודה על המידע.. לא חשבתי שזה כך. אתה מתכוון שאני יכול לנוח גם 2 דקות בין סט לסט ככה סתם לשבת? או שזה כבר כן יהרוס?

2 דק' אחרי סט כבד (לא RM1-3, משהו כמו 4-6) זה בסדר גמור.

- Idan - 17-05-07 09:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי יiסי

לדעתי הכי נכון זה לנוח ע"פ הרגשה. אם עשית סט חימום קל, אז מן הסתם אתה לא צריך לשרוף זמן על מנוחה. אבל אחרי סט כבד ומעייף אם אתה לא תנוח מספיק זמן, סביר להניח שאתה לא תצליח להרים את אותו משקל שהרמת בסט הקודם.

שריר בתחת 17-05-07 09:25

לפי ההרגשה או גג 1.5-2 דקןת מונוחה לא יותר

מה שעשיתה זה טוב בחיטוב למה אתה שורף יותר קלוריות אם אני לא טועה זה מה שאני עושה עכשו נח דקה בין סט לסט חח וזה דבר מציק

ahtung 17-05-07 13:24

אצלי בסטים הרגילים היה 1-1.5 דקות מנוחה גג,אבל אני רואה שאין פה תשובה חד משמעית אז נראה שנצטרך לנסות זאת ..

- Idan - 17-05-07 14:29

למה הכוונה תשובה חד משמעית? כל אחד מן הסתם יתן לך תשובה ע"פ הנסיון שלו. ע"פ הנסיון שלי, אם אחרי סט כבד ומעייף (שהוא גם ככה כבר הסט הרביעי חמישי) אני לא אנוח לפחות 3 דקות, אני לא אצליח להרים את אותו המשקל שלא נדבר על משקל כבד יותר אם מדובר בפירמידה.

AAA 17-05-07 15:30

אני נח 50-55 שניות... קחו בחשבון את השניות שאתה מהשנייה שאתה מסיים את הסט עד לרגע שלחצת על כפתור של הסטופר ומהרגע שראיתי שהגיע הזמן להתחיל בסט (ראיתי על הסטופר לדוג' 57:00) ועד הרגע שאחזת במוט ועשית את החזרה הראשונה... חח לא אבל האמת אני מתאמן עם הציוד שלי בבית ככה שהמנוחות שלי ממש יוצאות מדוייקות... אין שום הפרעות חיצוניות ואנא ממכם, אל תהפכו את זה לאשכול "חדר כושר או אימון ביתי" חחח די היו מספיק כאלה...

ahtung 17-05-07 17:04

ציטוט:

למה הכוונה תשובה חד משמעית? כל אחד מן הסתם יתן לך תשובה ע"פ הנסיון שלו. ע"פ הנסיון שלי, אם אחרי סט כבד ומעייף (שהוא גם ככה כבר הסט הרביעי חמישי) אני לא אנוח לפחות 3 דקות, אני לא אצליח להרים את אותו המשקל שלא נדבר על משקל כבד יותר אם מדובר בפירמידה.

פשוט כל אחד זורק פה דברים בלי שום מאמר שתומך בזה שצריך לנוח לפי כללים כאלו או אחרים,ורגע אתה אומר שאם תרים משקלים יותר כבדים בכל הסטים אתה גם תתן לשריר גירוי גבוה יותר?

- Idan - 17-05-07 17:12

ציטוט:

רגע אתה אומר שאם תרים משקלים יותר כבדים בכל הסטים אתה גם תתן לשריר גירוי גבוה יותר?

אכן.

ahtung 17-05-07 19:45

ציטוט:

אכן.

ואללה אפשר מאמר על זה? זה מחקר מוכח?

Bullet 17-05-07 19:47

ציטוט:

ואללה אפשר מאמר על זה? זה מחקר מוכח?

מה ז"א? גירוי= סטיםXחזרותXמשקל.

ahtung 17-05-07 19:48

ועל איזה טווח חזרות מדובר פה עם משקל מקסימלי? 6-12? ומה רצוי יותר מה 6-12?
הכוונה לעבוד עד כמעט לכשל לא? כלומר דרך הכאב?
מצטער אבל אני כבר מבובל.

Amit 17-05-07 21:56

ציטוט:

ועל איזה טווח חזרות מדובר פה עם משקל מקסימלי? 6-12? ומה רצוי יותר מה 6-12?
הכוונה לעבוד עד כמעט לכשל לא? כלומר דרך הכאב?
מצטער אבל אני כבר מבובל.

הם לא אמרו שאם תעבוד בRM 3 תתן בהכרח יותר גירוי לגוף פשוט משקל גבוה יותר באותו טווח חזרות זה יותר גירוי לשריר(בהנחה שהטכניקה שלך זהה)

igorek 17-05-07 21:59

אחוז יותר גבוה מה-rm1 = עצימות (אינטנסיביות) יותר גבוהה.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:24.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ