![]() |
ביצה
ראיתי שאם אני לא מוסיפה לתפריט שלי ביצה ק,
כמות הכולסטרול שלי היא 12 מג לעומת זאת יחד עם ביצה קשה זה כ139 מג. החלמון של הביצה מכיל המון כולסטרול, השאלה היא, איזה סוג של כולסטרול? Hdl או Ldl? איזה כמות ממוצעת בנאדם צריך של כולסטרול ביום? |
Hdl ו-ldl זה לא סוג הכולסטרול במזון, יש רק כולסטרול אחד. המונחים הללו מתיחסים לחלבונים בדם שנושאים איתם את הכולסטרול. מה שמשפיע על רמתם בדם הוא צריכת השומן הרווי למעשה. על התפקודים של החלבונים הללו את יכולה לקרוא בויקיפדיה, אני פשוט לא מכיר בע"פ את כל התהליך (משהו שקשור לצפיפות החלבון והיכולת שלו לעבור דרך העורקים, אם הוא לא יכול לעבור, זה אומר שהכולסטרול שוקע על דפנות העורקים).
בכל מקרה, צריכה מומלצת של כולסטרול לגילאי 18+ היא בערך 300 מ"ג. לגיל שלך זה צריך להיות קצת פחות אם אני לא טועה, ככה שחלמון אחד ביום בהנחה שאת לא משתגעת עם בשר אדום ומקורות כולסטרול אחרים - זאת צריכה סבירה ומומלצת (חלמון הוא מקור להרבה ויטמינים ומינרלים, גם החלבון שבו הוא בעל ערך ביולוגי גבוה). |
ציטוט:
קראתי על התהליך, יוצא לי ביום ביחד עם ביצה 129 מג כולסטרול אני לא אוכלת בשר. 129 כמות בסדר נראה לי :wiggle: |
איך 129? בביצה אחת יש אם אני לא טועה 230 מ"ג של כולסטרול
|
ציטוט:
עשיתי הכל בערך... |
ביצה זה 60 גרם(רגילה)
|
האממ אוקי אז בביצה אחת יש 275 מ"ג כולסטרול+12 מ"ג ממאכלים אחרים
|
תגידו, אתם לא מפנימים סטיקים? צריכת כולסטרול לא תשפיע על רמת הכולסטרול שלך בדם.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
איך זה הגיוני? לציטין וכולסטרול באוותו סוג המזון? מצד אחד זה מעלה כמות כולסטרול ומצד שני מוריד?
בלבלתם אותי לגמרי עכשיו |
eat ur yolks!
אני אוכל לפחות 2 ביצים ביום ובדרך כלל 3-4 , רק לפני יומיים עשיתי בדיקת דם והכולסטרול היה בסדר גמור |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 22:38. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ