ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   ביצה (https://israelbody.com/showthread.php?t=10620)

sandrik 23-05-07 19:01

ביצה

ראיתי שאם אני לא מוסיפה לתפריט שלי ביצה ק,
כמות הכולסטרול שלי היא 12 מג
לעומת זאת יחד עם ביצה קשה זה כ139 מג.

החלמון של הביצה מכיל המון כולסטרול,
השאלה היא,
איזה סוג של כולסטרול?
Hdl
או Ldl?
איזה כמות ממוצעת בנאדם צריך של כולסטרול ביום?

- Idan - 23-05-07 19:19

Hdl ו-ldl זה לא סוג הכולסטרול במזון, יש רק כולסטרול אחד. המונחים הללו מתיחסים לחלבונים בדם שנושאים איתם את הכולסטרול. מה שמשפיע על רמתם בדם הוא צריכת השומן הרווי למעשה. על התפקודים של החלבונים הללו את יכולה לקרוא בויקיפדיה, אני פשוט לא מכיר בע"פ את כל התהליך (משהו שקשור לצפיפות החלבון והיכולת שלו לעבור דרך העורקים, אם הוא לא יכול לעבור, זה אומר שהכולסטרול שוקע על דפנות העורקים).

בכל מקרה, צריכה מומלצת של כולסטרול לגילאי 18+ היא בערך 300 מ"ג. לגיל שלך זה צריך להיות קצת פחות אם אני לא טועה, ככה שחלמון אחד ביום בהנחה שאת לא משתגעת עם בשר אדום ומקורות כולסטרול אחרים - זאת צריכה סבירה ומומלצת (חלמון הוא מקור להרבה ויטמינים ומינרלים, גם החלבון שבו הוא בעל ערך ביולוגי גבוה).

sandrik 23-05-07 19:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -
Hdl ו-ldl זה לא סוג הכולסטרול במזון, יש רק כולסטרול אחד. המונחים הללו מתיחסים לחלבונים בדם שנושאים איתם את הכולסטרול. מה שמשפיע על רמתם בדם הוא צריכת השומן הרווי למעשה. על התפקודים של החלבונים הללו את יכולה לקרוא בויקיפדיה, אני פשוט לא מכיר בע"פ את כל התהליך (משהו שקשור לצפיפות החלבון והיכולת שלו לעבור דרך העורקים, אם הוא לא יכול לעבור, זה אומר שהכולסטרול שוקע על דפנות העורקים).

בכל מקרה, צריכה מומלצת של כולסטרול לגילאי 18+ היא בערך 300 מ"ג. לגיל שלך זה צריך להיות קצת פחות אם אני לא טועה, ככה שחלמון אחד ביום בהנחה שאת לא משתגעת עם בשר אדום ומקורות כולסטרול אחרים - זאת צריכה סבירה ומומלצת (חלמון הוא מקור להרבה ויטמינים ומינרלים, גם החלבון שבו הוא בעל ערך ביולוגי גבוה).

תודהה:)
קראתי על התהליך,
יוצא לי ביום ביחד עם ביצה 129 מג כולסטרול אני לא אוכלת בשר.

129 כמות בסדר נראה לי :wiggle:

toxicity 23-05-07 19:26

איך 129? בביצה אחת יש אם אני לא טועה 230 מ"ג של כולסטרול

sandrik 23-05-07 19:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי toxicity
איך 129? בביצה אחת יש אם אני לא טועה 230 מ"ג של כולסטרול

כמה גרם זה ביצה קשה??

עשיתי הכל בערך...

toxicity 23-05-07 19:27

ביצה זה 60 גרם(רגילה)

sandrik 23-05-07 19:31

האממ אוקי אז בביצה אחת יש 275 מ"ג כולסטרול+12 מ"ג ממאכלים אחרים

Elevation 23-05-07 19:39

תגידו, אתם לא מפנימים סטיקים? צריכת כולסטרול לא תשפיע על רמת הכולסטרול שלך בדם.

gal.T 24-05-07 00:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Elevation
תגידו, אתם לא מפנימים סטיקים? צריכת כולסטרול לא תשפיע על רמת הכולסטרול שלך בדם.

הביצים סופגות מהלומות קשות למדי עקב הסקנדלים שסובבים את הכולסטרול, וחבל שכך. רוב הרכיבים התזונתיים היותר חיוניים בביצה נמצאים בחלמון. השומן הרווי מהווה בסה"כ שליש מהשומן בביצה, כאשר הרכב החומצות הרוויות הללו (חומצה סטארית ופלמיטית) נחשב כלא מזיק במיוחד ביחס לאחרות. רוב השומן בביצה הוא חד בלתי רווי והיא מכילה גם כמות מסויימת של חומצה לינולאית משולבת (CLA, שהיא חומצת טראנס עם כמה איזומרים שונים שמראים אפקטים מעניינים במחקרים).

maya 24-05-07 04:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gal.T
הביצים סופגות מהלומות קשות למדי עקב הסקנדלים שסובבים את הכולסטרול, וחבל שכך. רוב הרכיבים התזונתיים היותר חיוניים בביצה נמצאים בחלמון. השומן הרווי מהווה בסה"כ שליש מהשומן בביצה, כאשר הרכב החומצות הרוויות הללו (חומצה סטארית ופלמיטית) נחשב כלא מזיק במיוחד ביחס לאחרות. רוב השומן בביצה הוא חד בלתי רווי והיא מכילה גם כמות מסויימת של חומצה לינולאית משולבת (CLA, שהיא חומצת טראנס עם כמה איזומרים שונים שמראים אפקטים מעניינים במחקרים).

ובנוסף יש בביצה לציטין זהו חומר שמוריד את הכולסטרול

sandrik 24-05-07 10:45

איך זה הגיוני? לציטין וכולסטרול באוותו סוג המזון? מצד אחד זה מעלה כמות כולסטרול ומצד שני מוריד?

בלבלתם אותי לגמרי עכשיו

Rm3 24-05-07 11:04

eat ur yolks!
אני אוכל לפחות 2 ביצים ביום ובדרך כלל 3-4 , רק לפני יומיים עשיתי בדיקת דם והכולסטרול היה בסדר גמור

gal.T 25-05-07 14:02

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sandrik
איך זה הגיוני? לציטין וכולסטרול באוותו סוג המזון? מצד אחד זה מעלה כמות כולסטרול ומצד שני מוריד?

בלבלתם אותי לגמרי עכשיו

בלבלת את עצמך, אף אחד לא אמר שביצים יעלו כולסטרול, זה שהן מכילות כולסטרול זה דבר אחר. תריצי חיפוש בפורום הסברנו זאת בעבר.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 22:38.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ