OMRI-TURBO |
06-06-07 22:49 |
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ג'ונס
איך אתם יכולים לסבול היסטוריה????כאילו לקרוא ולקרוא ולקרוא זה פשוט משעמם...
|
מה שמבדיל אותנו מחיות זה הרצון לחקור את העבר שלנו,על ידי כך אנחנו מבינים את ההווה שלנו ויכולים לנסות להעריך את העתיד שלנו. לפעמים שאני קורא את הכתבים של הפילוסופים היוונים הקדומים אני פשוט בהלם טוטאלי ואני מרגיש כאילו אני מדבר עם בן אדם בן זמנינו. לקרוא את המקראות שלהם וללמוד על הבסיס של החברה שעליה אתה מבתסס היום(לדוגמא דמוקרטיה,שלטון,צבא,סוגי משטרים)זה מאוד מרתק. אתה צריך להבין שזה לא כמו היסטוריה שלומדים בתיכון , שזה סיפור בעצם. זה המון טכני קריאה במקורות עתיקים למשל והסקת מסקנות אישית לגבי אירועים,כל מיני ממצאים ארכיאולוגים שמצאו, חומרי מקור של פילוסופים שרושמים בגוף ראשון את המתרחש,היסטוריונים מדעיים ראשונים שמתלווים למסעות צבא עצומים שהיו לאימפריות למשל. בקיצור, אותי זה מאוד מרתק.אתה מתבסס בכל מה שאתה כותב לממצאים אמיתיים ולהוכחות זה לא שאתה סתם רושם סיפור כמו תוכי למשל כמו בבית ספר שלומדים משהו. פה כל דבר אתה צריך להוכיח ולהביא רפרנס,לכן אתה לא יכול לזכור סיפור כלשהו וזהו.
למשל בבחינה נותנים לך מקראה שזה כמו שפה תנכית למשל,ואתה ניגש לשאלות באופן ספונטני עם הידע שלך והיכולת שלך לנתח אירועים ולגבות את הטענות שלך ממקורות מדעיים.
|