ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   כמה זמן לוקח ל100 גר' חזה עוף להתפרק? (https://israelbody.com/showthread.php?t=18758)

bigwave1 08-09-07 19:55

כמה זמן לוקח ל100 גר' חזה עוף להתפרק?

יש למישהו מידע בנושא?
לצורך ההשוואה כמה זמן לוקח לשייק חלבון להתפרק?

Coleman 08-09-07 20:51

לשייק חלבון לוקח משו כמו שעה להתפרק אפילו פחות...
ל100 גרם חזה עוף לוקח משו כמו 4-5 שעות עד שהוא מסיים להתפרק לגמרי ואפילו יותר אם אכלת איתו עוד כמה דברים

bigwave1 08-09-07 20:55

וואו, אז אם אני אוכל מייד אחרי אימון 100 גרם חזה עוף לא עשיתי בזה כלום!

Coleman 08-09-07 20:56

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bigwave1
וואו, אז אם אני אוכל מייד אחרי אימון 100 גרם חזה עוף לא עשיתי בזה כלום!

כן עשית בזה משו....החלון הדמנויות נמשך בערך שלוש שעות וגם יש כאלה שאומרים שהוא בולשיט ...ברור שיש עדיפות מסויימת לשייק על חזה עוף אבל תיקח בחשבון שחלק מהחזה עוף מתפרק כבר גם תוך 10 דקות...זה לא שכולו מתפרק ביחד אחרי 5 שעות

bigwave1 08-09-07 21:00

כן אבל אומרים שצריך לאכול מייד אחרי אימון ועוד ארוחה אחרי שעה בערך,
אז אם אני אוכל 100 גרם חזה עוף מייד בסיום האימון ועוד ארוחה שמכילה חזה עוף שעה אחרי האימון , מה שקורה זה ששעה מסיום האימון הגוף יקבל מעט מאוד חלבון מהארוחה שמייד אחרי האימון לא?

גדי 21 08-09-07 21:10

ציטוט:

כן אבל אומרים שצריך לאכול מייד אחרי אימון ועוד ארוחה אחרי שעה בערך,
אז אם אני אוכל 100 גרם חזה עוף מייד בסיום האימון ועוד ארוחה שמכילה חזה עוף שעה אחרי האימון , מה שקורה זה ששעה מסיום האימון הגוף יקבל מעט מאוד חלבון מהארוחה שמייד אחרי האימון לא?

נכון מאוד ולכן אוכלים מאכלים שנספגים מהר לאחר אימון (במידה ואין לך שייק חלבון) כמו גבינה לבנה (אך ורק גבינה ולא קוטג') שהספיגה שלה הרבה יותר מהירה. במידה ויש לך בעיה עם מוצרי חלב ואתה מעדיף חזה עוף אז לפחות תאכל פסטרמה שתקצר (במתי מעט) את תהליך הספיגה - ביחס לחזה עוף במצב רגיל.
הכי אופטימלי זה שתיית שייק מיד בתום האימון + כ - 30 עד 40 גרם סוכר ענבים או לחילופין מספר תמרים ו/או בננות. שעה לאחר מכן ארוחה המכילה חלבון + פחמימות מורכבות ואם אתה מקפיד אז גם מעט שומן מסוג אומגה 3/6.

m0she 08-09-07 21:11

העיקר שתאכל, צא מהלחץ

bigwave1 08-09-07 21:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גדי 21
נכון מאוד ולכן אוכלים מאכלים שנספגים מהר לאחר אימון (במידה ואין לך שייק חלבון) כמו גבינה לבנה (אך ורק גבינה ולא קוטג') שהספיגה שלה הרבה יותר מהירה. במידה ויש לך בעיה עם מוצרי חלב ואתה מעדיף חזה עוף אז לפחות תאכל פסטרמה שתקצר (במתי מעט) את תהליך הספיגה - ביחס לחזה עוף במצב רגיל.
הכי אופטימלי זה שתיית שייק מיד בתום האימון + כ - 30 עד 40 גרם סוכר ענבים או לחילופין מספר תמרים ו/או בננות. שעה לאחר מכן ארוחה המכילה חלבון + פחמימות מורכבות ואם אתה מקפיד אז גם מעט שומן מסוג אומגה 3/6.

גדי, תודה רבה,
ניסיתי כמה פעמים לקחת אבקת חלבון אבל זה לא ממש הולך אני לא יכול לשתות את זה אז אני חושב איזה מאכל יהיה הכי יעיל ממש אחרי האימון.
כמה זמן לוקח באמת לגבינה לבנה להיספג?

ומשה, אני מודה לך על העזרה אבל אני לא בלחץ אני שואל את השאלות האלה כי אני רוצה להגיע לתוצאות וחשוב לי לדעת איפה אני טועה כדי לתקן את הטעויות .

toxicity 08-09-07 21:38

ציטוט:

אתה עמוס במיתוסים
אין יתרון למהירות הספיגה של החלבון
יש יתרון לפחמימה בעל ערך גליקימי גבוה אחרי אימון
גבינה לבנה אם אני לא טועה לוקח לה 3 שעות עד שהיא נספגת לגמריי

חוץ מזה שלא לדבר שחלון ההזדמנויות אמרו שהוא נמשך כבר אפילו עד 48 שעות אחרי האימון אז זה לא רלוונטי

PoweRule 08-09-07 21:53

החלון הזדמנויות הוא יותר תקף לגבי פחמימות מאשר חלבונים.

bigwave1 08-09-07 21:56

ציטוט:

פורסם במקור על ידי PoweRule
החלון הזדמנויות הוא יותר תקף לגבי פחמימות מאשר חלבונים.

וזה אומר שהצריכת פחמימות יכולה להתבצע תוך X שעות בעוד שחלבון צריך להיספג כמה שיותר מהר?

toxicity 08-09-07 21:58

ציטוט:

וזה אומר שהצריכת פחמימות יכולה להתבצע תוך X שעות בעוד שחלבון צריך להיספג כמה שיותר מהר?

הפוך

PoweRule 08-09-07 21:58

הפוך.
זה מפני שאם אכלת ארוחה עם כמות הגונה של חלבונים לפני האימון, אז עדיין תהיינה חומצות אמינו בדם. לעומת זאת, עם הפחמימות זה שונה. לאחר האימון אתה רוצה להחזיר את רמת הסוכר לרמה נורמלית וגם לסתור את רמת הקורטיזול ( הורמון קטבולי - "מפרק שריר" ) שעולה בזמן האימון, ולכן יותר חשוב לצמצם את הפירוק שריר קודם לכן.

bigwave1 08-09-07 22:00

אז בעצם אתה אומר שהגוף צריך לקבל כמה שיותר מהר את הפחמימות ואת החלבון תוך X שעות.

לפי מה שאני יודע הפחמימות עוזרות לגוף לצאת ממצב קטבולי ולהיכנס למצב אנבולי, אבל מה שבונה ת'כלס את השרירים זה החלבון , אז לפי ההגיון הגוף צריך לקבל חלבון במהירות לא? כדי שהוא יוכל לנצל את האימון כמה שיותר לצורך בנייה.

PoweRule 08-09-07 22:10

מה שאני טוען זה:
אם אכלת ארוחה עם כמות הגונה של חלבונים לפני האימון, אז עדיין תהיינה חומצות אמינו בדם.

גדי 21 08-09-07 22:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי toxicity
אתה עמוס במיתוסים
אין יתרון למהירות הספיגה של החלבון
יש יתרון לפחמימה בעל ערך גליקימי גבוה אחרי אימון
גבינה לבנה אם אני לא טועה לוקח לה 3 שעות עד שהיא נספגת לגמריי

חוץ מזה שלא לדבר שחלון ההזדמנויות אמרו שהוא נמשך כבר אפילו עד 48 שעות אחרי האימון אז זה לא רלוונטי

צא מהמושג שלך: חלון הזדמנויות ואל תחבר ל - 48 שעות לאחרי אימון. עוד לא ראיתי מי שאכל חלבון 40 שעות אחרי האימון. כנראה שהמיתוסים שאני עמוס בהם עובדים, אחרת איך מאור זרדז, עמית ספיר, מישל, אני ועוד הצלחנו להגיע שהיכן שהגענו. כולנו חיים את המיתוסים הללו. בוא נוסיך את שיתוף נידע והעצות שעוברים בינינו מפיהם של אלי האנה, ליאור גולדשטיין ועוד רבים וגדולים אחרים. עם כל הכבוד לכם עבדתי ואני עובד עם מקצוענים מהרמה הגבוהה ביותר ולא מעניין אותי מה למדתם בוינגייט. אם הדבר הכי חכם שהיה לך לומר הוא שאפשר להכניס חלבון אחרי 48 שעות לאחר אימון וזה יהיה אפקטיבי אז צר לי נורא.

איפה ראית שאמרתי שאין צורך בפחמימות לאחר אימון. הכי טוב לאחר אימון זה פרוקטוז או דקסטרוז שמשפר את סינטזת החלבון ומשחרר אינסולין ובכך עוזר לספיגה. <-- ככה אתם אוהבים, נכון? הסבר מדופלם ולא מילים פשוטות. האמן לי שאני יודע מה אני אומר.

Bullet 08-09-07 22:26

ציטוט:

צא מהמושג שלך: חלון הזדמנויות ואל תחבר ל - 48 שעות לאחרי אימון. עוד לא ראיתי מי שאכל חלבון 40 שעות אחרי האימון. כנראה שהמיתוסים שאני עמוס בהם עובדים, אחרת איך מאור זרדז, עמית ספיר, מישל, אני ועוד הצלחנו להגיע שהיכן שהגענו. כולנו חיים את המיתוסים הללו. בוא נוסיך את שיתוף נידע והעצות שעוברים בינינו מפיהם של אלי האנה, ליאור גולדשטיין ועוד רבים וגדולים אחרים. עם כל הכבוד לכם עבדתי ואני עובד עם מקצוענים מהרמה הגבוהה ביותר ולא מעניין אותי מה למדתם בוינגייט. אם הדבר הכי חכם שהיה לך לומר הוא שאפשר להכניס חלבון אחרי 48 שעות לאחר אימון וזה יהיה אפקטיבי אז צר לי נורא.

איפה ראית שאמרתי שאין צורך בפחמימות לאחר אימון. הכי טוב לאחר אימון זה פרוקטוז או דקסטרוז שמשפר את סינטזת החלבון ומשחרר אינסולין ובכך עוזר לספיגה. <-- ככה אתם אוהבים, נכון? הסבר מדופלם ולא מילים פשוטות. האמן לי שאני יודע מה אני אומר.

אז... סוד ההצלחה שלך הוא אכילה על 3 שעות ושתיית חלבון מהיר לאחר האימון וחלבון איטי לפני השינה?

toxicity 08-09-07 22:28

ציטוט:

לא התכוונתי לזה שצריך להכניס חלבון אחרי האימון רק 48 שעות אחרי, אלא הסינטוז של החלבון יהיה זהה.
וזה שאתה מביא כמה שמות של מפתחי גוף לא אומר הרבה, מאיפה אתה יודע שאם הם וגם אתה לא הייתם משתמשים בשיטות חדשות של אפילו 2 ארוחות ביום, מאיפה אתה יודע שלא הייתם נראים ככה? אתה יותר מידיי אולדסקול וקשה לך להאמין למחקרים חדשים

Bullet 08-09-07 22:33

טוקסיסיטי, סנתוז חלבון אחרי 48 שעות ממש זניח...

גדי 21 08-09-07 22:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי toxicity
לא התכוונתי לזה שצריך להכניס חלבון אחרי האימון רק 48 שעות אחרי, אלא הסינטוז של החלבון יהיה זהה.
וזה שאתה מביא כמה שמות של מפתחי גוף לא אומר הרבה, מאיפה אתה יודע שאם הם וגם אתה לא הייתם משתמשים בשיטות חדשות של אפילו 2 ארוחות ביום, מאיפה אתה יודע שלא הייתם נראים ככה? אתה יותר מידיי אולדסקול וקשה לך להאמין למחקרים חדשים

חס וחלילה, לא שקשה לי להאמין למחקרים חדשים אבל אני מספיק זמן בתחום כדי לדעת מה טוב על הגוף שלי, אתה חייב להבין שזה אינדיבידואלי, מה שעובד על אחד לא בהכרח יעבוד על אחר וכל אחד חייב לנסות הכל בכדי לדעת מה גופו דורש הן מבחינת תכנית אימונים והן מבחינת תזונה.
אני אוהב להתעניין וללמוד, אינני טוען שאני הכי הכי.. אני רק אומר שאני מאוד קרוב לצלחת ולכן אוגר הרבה מאוד ידע בנוסף לניסיון שצברתי. חוץ מזה מה רע בלהיות אולדסקול, פעם זה עבד, לא?

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:52.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ