ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   תרגילים שמרגישים בהם את הגב(לא יודע איך לנסח) (https://israelbody.com/showthread.php?t=23490)

benwin21 09-11-07 16:25

תרגילים שמרגישים בהם את הגב(לא יודע איך לנסח)

אני די היפוכונדר בעניין של גביהה אני רק 1.67-1.68.
אח שלי 1.7X ואנחנו תאומים. אני יודע שאימון משקולות לא פוגע בגביהה. אבל אני רוצה לדעת אם בחלק מהתרגילים שאני מרגיש את הגב התחתון זה אומר שלא עשיתי טוב.
למשל:
bentover row
barbell shrugs
dubell curl
cable curl.
בכל אלה אני מרגיש את הגב התחתון או בזמן שאני מבצע את התרגיל או אחריו. אני לא וידע אם זה יכול לדפוק לי משהו בגב והאם בתרגילים האלו בדרך כלל מרגישים את הגב התחתון.

ודרך אגב אם מעמיסים על הגב התחתון זה יכול לפגוע בגביהה?

!Demon! 09-11-07 16:37

בגביה לא..מה שכן זה יכול לדפוק תגב..בעיקר אם אתה עובד עם משקלים גבוההים..שהגב יהיה זקוף תמיד כמו בדדליפט , והכי טוב שתקנה חגורה ותשתמש בה ממש עוזר ושומר על הגב..

benwin21 09-11-07 16:49

אני תמיד משתדל שהתחת שלי יהיה בחוץ(בעיקר בבנטאובר).

בכל הקורלים אני לא מכופף את הגב אלא את הבירכיים. אבל אני נעזר הרבה בתנופה קטנה של בגב.

!Demon! 09-11-07 16:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי benwin21
אני תמיד משתדל שהתחת שלי יהיה בחוץ(בעיקר בבנטאובר).

בכל הקורלים אני לא מכופף את הגב אלא את הבירכיים. אבל אני נעזר הרבה בתנופה קטנה של בגב.

אל תעשה את זה..תוריד משקל ותעשה תנועה רק עם השריר שאתה עובד עלים בעיקר בכפיפות מרפקים..
ואני באמת מציעה לך לקנות חגורה עוזר ממש

tomerA 09-11-07 16:58

ציטוט:

פורסם במקור על ידי benwin21
אני די היפוכונדר בעניין של גביהה אני רק 1.67-1.68.
אח שלי 1.7X ואנחנו תאומים. אני יודע שאימון משקולות לא פוגע בגביהה. אבל אני רוצה לדעת אם בחלק מהתרגילים שאני מרגיש את הגב התחתון זה אומר שלא עשיתי טוב.
למשל:
bentover row
barbell shrugs
dubell curl
cable curl.
בכל אלה אני מרגיש את הגב התחתון או בזמן שאני מבצע את התרגיל או אחריו. אני לא וידע אם זה יכול לדפוק לי משהו בגב והאם בתרגילים האלו בדרך כלל מרגישים את הגב התחתון.

ודרך אגב אם מעמיסים על הגב התחתון זה יכול לפגוע בגביהה?

אם אתה מרגשי באלה את הגב זה לא טוב כי הוא לא אמור לעבוד שם.
תבדוק את הטכניקה או שתוריד משקלים, אין שום בושה להוריד משקלים תתגבר קצת על האגו. :flowers:
בבנט אובר הגב התחתון עובד חזק מאד ואתה אמור להרגיש אותו עובד, רק כמו שאמרו לך תשמור על הגב זקוף.

benwin21 09-11-07 17:01

לא יודע אם אני אקנה חגורה. אני חושב שזה לא טוב. בגלל שזה יכול לגרום לחולשה בגב התחתון עקב חוסר הפעלה של השריר וכך הוא ישאר מאחור. אבל מצד שני אני גם רוצה לשמור על הגב.

trx--->sus 09-11-07 17:45

מישהו יכול להראות לי תמונה של shrugs

SuperDude 09-11-07 17:49

אתה יכול לקנות חגורה ולהשתמש בה רק לסקוואט, דדליפט, בנט אובר רואו ולחיצת כתפיים.

zrizi 09-11-07 18:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי SuperDude
אתה יכול לקנות חגורה ולהשתמש בה רק לסקוואט, דדליפט, בנט אובר רואו ולחיצת כתפיים.

רק? למה להשתמש בחגורה בתרגילים אחרים שלא מפעילים את זוקפי הגב?

אין סיבה לקנות חגורה.

benwin21 09-11-07 18:29

נכון אבל כפפות שלוחצות על הפרקים חיוניות מאוד.

http://exrx.net/AnimatedEx/TrapeziusUpper/BBShrug.gif

OhadB 09-11-07 18:36

בנויב התרגיל שהראת עדיף לעשות אותו בישיבה עם משקוליות ושרפרף (איך שלא רושמים את זה) אז אין גם לחץ עך הרגליים ו גם את לחץ על הגב. :)
ופותח הפוסט אני בול כמוך רק שאני 1.70 אני גם מזה מפחד אל כל הקטע הזה של הגביהה.:wub1:

benwin21 09-11-07 18:40

כן אבל בשראגז בעמידה אין לך הגבלת משקל(רק למוט יש). אצלנו בחד"כ יש רק עד 3x ובמוט ברבל אני עושה חמישים+

!Demon! 09-11-07 18:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zrizi
רק? למה להשתמש בחגורה בתרגילים אחרים שלא מפעילים את זוקפי הגב?

אין סיבה לקנות חגורה.

לא מסכים איתך..כשאני עושה נגיד כופפי מרפקים בעמידה או הפנפות לצדדים או שהתרגיל הזה שמושכים מוט למעלה שעובד על הכתף אני מרגיש תגב כשעם חגורה אז לא..

Bullet 09-11-07 18:55

תשמור על טכניקה נכונה,
ואל תקנה חגורה-בניגוד למה שממליצים פה. חגורה לא מתאימה לצרכים שלך

benwin21 09-11-07 18:58

אז לסיכום כאבים בגב התחתון זה לא סימן לפגיעה בגב?

NEATEYE 09-11-07 19:05

תלוי איזה כאב.
זה כאב חד באמצע אימון?
או שזה כאב אחרי אימון שמראה שהשריר עבד?

benwin21 09-11-07 20:47

כאב אחרי התרגיל שמראה שהגב עבד

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:29.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ