ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   בדיקת אלקטרוליטים בדם (https://israelbody.com/showthread.php?t=32688)

P-a-n-1-c 09-04-08 22:03

בדיקת אלקטרוליטים בדם

האם במידה ואדם מקיא לפני הבדיקה יכול להיות שהתוצאות לא יהיו מדויקיות? אני יודע שנגיד לבולמים או לכאלה שיש להם הקאות חוזרות אז רמת האלקטרוליטים בדם שלהם לא תקינה, השאלה היא האם בנאדם שמקיא יום לפני\באותו יום של הבדיקה התוצאות יהיו כמו של אדם שמקיא בתדירות גבוהה?

וזה לא בשבילי אז תחסכו את הדיעות שאני\מישהו אחר בולמי.

תודה.

Guy_Malka 10-04-08 15:47

בתור מה אתה שואל אותנו בתור אחר שמבין או בתור אחד שיודע?

P-a-n-1-c 10-04-08 16:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Guy_Malka
בתור מה אתה שואל אותנו בתור אחר שמבין או בתור אחד שיודע?

מה?

jonathan 10-04-08 19:20

תשמע,סביר להניח שירד במקצת בבדיקת דם כי בכל זאת הגוף איבד וזה מורגש תוך כמה דקות.אבל תלוי ברמה,חולה בולמיה שמקיא(יותר נכון מקיאה) הרמות שלו ירדו בהרבה וזה יהיה באופן קבוע.
אם תגיד למה אתה שואל אני אוכל לברר לך עוד פרטים ספציפים
אגב זה בגלל הוודקה ?:)

P-a-n-1-c 10-04-08 19:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי jonathan
תשמע,סביר להניח שירד במקצת בבדיקת דם כי בכל זאת הגוף איבד וזה מורגש תוך כמה דקות.אבל תלוי ברמה,חולה בולמיה שמקיא(יותר נכון מקיאה) הרמות שלו ירדו בהרבה וזה יהיה באופן קבוע.
אם תגיד למה אתה שואל אני אוכל לברר לך עוד פרטים ספציפים
אגב זה בגלל הוודקה ?:)

ובמידה וממעיטים בצריכת מזון במשך יומיים, האם תהיה סטייה?

jonathan 10-04-08 19:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
ובמידה וממעיטים בצריכת מזון במשך יומיים, האם תהיה סטייה?

לא.

P-a-n-1-c 10-04-08 19:26

ציטוט:

לא.

למה לא?
הרי בנאדם שנוהג להקיא [לא כל היום, אלא פעם פעמיים ביום] הגוף שלו יהיה חלש כמו של אדם שצם במשך יומיים לא?

jonathan 10-04-08 19:34

ציטוט:

למה לא?
הרי בנאדם שנוהג להקיא [לא כל היום, אלא פעם פעמיים ביום] הגוף שלו יהיה חלש כמו של אדם שצם במשך יומיים לא?

כי מדובר על איזון וכשאתה אוכל לפחות קצת הגוף מאזן את היונים(אלקטרוליטים)אם תקיא או תשלשל אז ישבר האיזון הזה(אתה לא אמור להקיא או לשלשל)
כמובן שאם תצום כמה ימים הרמה תרד וכל הרמות בגוף תרד לא משנה מה מכוון שאין חילוף חומרים.
אני מקווה שדיברת איתי על אכילה מועטה ולא צום למה צום זה משהו אחר לגמרי.

P-a-n-1-c 10-04-08 19:43

ציטוט:

כי מדובר על איזון וכשאתה אוכל לפחות קצת הגוף מאזן את היונים(אלקטרוליטים)אם תקיא או תשלשל אז ישבר האיזון הזה(אתה לא אמור להקיא או לשלשל)
כמובן שאם תצום כמה ימים הרמה תרד וכל הרמות בגוף תרד לא משנה מה מכוון שאין חילוף חומרים.
אני מקווה שדיברת איתי על אכילה מועטה ולא צום למה צום זה משהו אחר לגמרי.

למה נגרם החוסר מאזן בין היונים? חשבתי שהחוסר איזון של האלקטרוליטים זה כאשר הגוף חלש..
האם הבעיה הזאת נוצרת מהקאות ממושכות או גם לאחר יומיים של הקאות לדוגמא?

jonathan 10-04-08 19:49

ציטוט:

למה נגרם החוסר מאזן בין היונים? חשבתי שהחוסר איזון של האלקטרוליטים זה כאשר הגוף חלש..
האם הבעיה הזאת נוצרת מהקאות ממושכות או גם לאחר יומיים של הקאות לדוגמא?

הרמות התקינות של האלקטרוליטים תלוייות באיזון בין הסביבה התוך תאית לחוץ תאית.
כשהגוף חלש זה לאו דווקא שחסר לו אלקטרוליטים אלא לרוב זה חסר בויטמינים/ATP)=אנרגיה/או מחלות שמחלישות את המערכת החיסונית ועוד סיבות
החוסר איזון הזה רגיש בעיקר למחלות שלשולים והקאות (איבוד נוזלים),מה שכן זה יכול לגרום זה לירידה בתפקוד העצבי והשרירי.
אם אחד הגורמים שכמובן יותר נפוצים בבני אדם וזה אכילה מועטה אז היו כותבים בספרים שאחת הסיבות זה צום.

P-a-n-1-c 10-04-08 19:53

ציטוט:

הרמות התקינות של האלקטרוליטים תלוייות באיזון בין הסביבה התוך תאית לחוץ תאית.
כשהגוף חלש זה לאו דווקא שחסר לו אלקטרוליטים אלא לרוב זה חסר בויטמינים/ATP)=אנרגיה/או מחלות שמחלישות את המערכת החיסונית ועוד סיבות
החוסר איזון הזה רגיש בעיקר למחלות שלשולים והקאות (איבוד נוזלים),מה שכן זה יכול לגרום זה לירידה בתפקוד העצבי והשרירי.
אם אחד הגורמים שכמובן יותר נפוצים בבני אדם וזה אכילה מועטה אז היו כותבים בספרים שאחת הסיבות זה צום.

ואם במידה ואדם מקיא אבל עדיין אוכל? ז"א אדם טוחן אוכל מקיא ואז אוכל בחזרה [לא את הקיא חחח] וכאילו "מחזיר" את מה שהוא הקיא, אבל עדיין את אקט ההקאה הוא ביצע - אתה מבין פחות או יותר מה אני אומר?
במצב כזה האם תהיה בעיה בבדיקת דם? במידה והתהליך שאמרתי למעלה בוצע במשך יומיים-שלושה.

אה וכמובן תודה רבה, מאיפה לך הידע ד"א?

jonathan 10-04-08 19:59

ציטוט:

ואם במידה ואדם מקיא אבל עדיין אוכל? ז"א אדם טוחן אוכל מקיא ואז אוכל בחזרה [לא את הקיא חחח] וכאילו "מחזיר" את מה שהוא הקיא, אבל עדיין את אקט ההקאה הוא ביצע - אתה מבין פחות או יותר מה אני אומר?
במצב כזה האם תהיה בעיה בבדיקת דם? במידה והתהליך שאמרתי למעלה בוצע במשך יומיים-שלושה.

אה וכמובן תודה רבה, מאיפה לך הידע ד"א?

כשהרמה יורדת מתחת לגבול המותר אז כדי להחזיר את הרמה לתקינה בד"כ מזריקית את היונים בתמיסה.אוכל לא יעזור בטווח קצר.

והידע?את האמת שעד הפוסט לא ידעתי לענות לך כל כך כי לא הייתי בקיא בזה(ידעתי מה זה)
יש לי ספרים בבית ומידע באינטרנט ככה שקל יותר לענות.

P-a-n-1-c 10-04-08 19:59

ציטוט:

כשהרמה יורדת מתחת לגבול המותר אז כדי להחזיר את הרמה לתקינה בד"כ מזריקית את היונים בתמיסה.אוכל לא יעזור בטווח קצר.

והידע?את האמת שעד הפוסט לא ידעתי לענות לך כל כך כי לא הייתי בקיא בזה(ידעתי מה זה)
יש לי ספרים בבית ומידע באינטרנט ככה שקל יותר לענות.

בוא רגע לICQ אחי..

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 13:23.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ