![]() |
למה לסיבים תזונתיים יש בכלל ערך קלורי כלשהוא?
הבנתי שסיבים תזונתיים כמו בירקות יש פחמימות שהם לא נספגות בגוף, כלומר לא הופכות לאנרגיה\סוכר בסופו של דבר.
השאהל שלי אם כך למה יש לירקות למשל ערך קלורי כלשהיא? קלוריות זה לא אנרגיה? אנרגיה לא מגיעה מסוכר? (פחמימה?) |
אני חושב שהסיבים התזונתיים עוזרים לבניית השריר בלי קשר לפחמימות (כמו בדוגמא של הירקות) והם חשובים להתפתחות של השריר.
|
סיבים תזונתיים זה כן סוג של פחמימה - זו שרשרת ארוכה של סוכרים, אך הגוף לא יכול לשבור את הקשרים בין הסוכרים. הספיגה של סוכרים בגוף היא רק בתור סוכר בודד, לכן אי אפשר לספוג את הסיבים - כי הם לא מפורקים. אבל, חיידקי המעי שלנו כן יכולים לפרק את זה והגוף סופג את חלק מתוצרי הפירוק כמו חומצות שומן קצרות שרשרת. זה המקור לערך הקלורי (1.2-2 קלוריות לגרם).
|
ציטוט:
משה קראתי מלא הודעות שלך .. ואתה פשוט מלא בידע יעיל מאד בתחום הביולוגיה .. :) |
ציטוט:
|
ציטוט:
סבבה :) תודה.. |
ציטוט:
אתה לא מאמין כמה מיתוסים הוא (המאמרים שהוא הביא ) ניפץ חחח בעיקר כל הקטע עם זמני הארוחות. |
ציטוט:
כן בכלל קראתי כמה הודעות שלו והיו לי כמה שאלות שהוא ענה לי ... באמת תותח אמיתי משכמו ומעלה :) איש איכותי לפורום ... |
ציטוט:
משה, איזה שנה אתה לומד ? |
סיימתי את השניה שבוע שעבר
ההמלצה היא צריכה של 25-30 גרם סיבים ביום. צריכה עודפת של סיבים יכולה להזיק אז לא כדאי להגזים. |
ציטוט:
|
סיב תזונתי מכיל 2 קלוריות זה לא מדוייק שאין לו ערך.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
מומלץ להגביל את הצריכה של הסיבים התזונתיים ל-38 גרם ביום.
יותר מידי סיבים עלולים להפחית את ספיגת המינרלים והויטמינים המסיסים בשמן בגוף משום שהסיבים קושרים אליהם מקצת מהם. |
יותר מדי סיבים ותתחיל להפליץ נודים סטריאופונים...
|
כמה סיבים תזונתיים יש בכל מנת פרי?
באורז יש סיבים? |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 06:29. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ