ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   לחיצות כתף (https://israelbody.com/showthread.php?t=4408)

Ori-Silver 14-01-07 15:54

לחיצות כתף

איך זה שב-exrx כתוב שבלחיצת כתפיים מאחורי העורף שריר המטרה הוא כתף קדמית?זה לא אמור להיות כתף אמצעית?גם כל המדריכים של וינגייט אומרים שזה אמצעית

dormazor 14-01-07 16:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ORI-SILVER
איך זה שב-exrx כתוב שבלחיצת כתפיים מאחורי העורף שריר המטרה הוא כתף קדמית?זה לא אמור להיות כתף אמצעית?גם כל המדריכים של וינגייט אומרים שזה אמצעית

זה אמצעית
כתף קדמית עובדת בלחיצת חזה

- Idan - 14-01-07 16:24

זה גם כתף אמצעית וגם קדמית, זה פשוט תלוי במנח הזרוע. באופן עקרוני, Abduction בכתף (הרחקת הזרוע מהגוף לצידו, כמו לחיצות, הרחקת זרועות וכו') זה עבודה של הכתף האמצעית, אבל אם תסובב את הזרוע כלפי חוץ (פנים כף היד פונה קדימה) אתה תכניס גם את הכתף הקדמית לפעולה.

Amit 14-01-07 16:45

ציטוט:

כתף קדמית היא השריר מטרה המסייע היא כתף אמצעית

Ori-Silver 14-01-07 16:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Amit

אז זהו שזה נראה לי טעות בלחיצת כתפיים מאחורי העורף השריר מטרה לפי מה שהבנתי מהמדריכים בחדר כושר שלי הוא האמצעית ולא כמו ב-exrx

Amit 14-01-07 17:07

ציטוט:

אז זהו שזה נראה לי טעות בלחיצת כתפיים מאחורי העורף השריר מטרה לפי מה שהבנתי מהמדריכים בחדר כושר שלי הוא האמצעית ולא כמו ב-exrx

אני אישית לא סומך על רובם אבל אני עדיין נשאר בדעה שלי אין הרבה הבדל אם המוט יורד לחזה או מאחורי הראש התרגיל הוא אותו תרגיל יכול להיות ששם הכתף האמצעית משתתפת קצת יותר אבל עדיין הכתף הקדמית היא שריר המטרה תנסה בעצמך ותראה איפה הדומז יום למחרת..
חוץ מזה זה לא מומלץ לעבוד בלחיצות כתפיים או בפולי עליון מאחורי הראש חוץ מהעובדה שזה לא נוח במשקלים גבוהים זה מתכון לפציעות של הROATOR CUFF

ran_z 14-01-07 18:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Amit

לא.

למה?
כי אם ננתח את התנועה אז נשים לב שהכתף מבצעת הרחקה, השכמה מבצעת הרחקה וסיבוב חיצוני, ובמרפק מתבצע פשיטה.

אז ששריר המטרה העיקרי הוא הכתף האמצעי (דומיננטי) וקדמי.

שריריים נוספים שעובדים כאגוניסט מישני הם הטרפז העליון (הרמת שכמות וסיבוב חיצוני),
טרייספס, ושריר המשור הקדמי (הרחקת שכמות)

ומכאן תבין שהשריר שמסייע בתרגיל הוא שריר העל קוצי (supraspinatus) שהוא אחד מארבעת שרירי החפתים או כפי שאמרת בהודעה שמעלי ה- rotator cuff

Daniel-Barak 14-01-07 18:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ran_z
לא.

למה?
כי אם ננתח את התנועה אז נשים לב שהכתף מבצעת הרחקה, השכמה מבצעת הרחקה וסיבוב חיצוני, ובמרפק מתבצע פשיטה.

אז ששריר המטרה העיקרי הוא הכתף האמצעי (דומיננטי) וקדמי.

שריריים נוספים שעובדים כאגוניסט מישני הם הטרפז העליון (הרמת שכמות וסיבוב חיצוני),
טרייספס, ושריר המשור הקדמי (הרחקת שכמות)

ומכאן תבין שהשריר שמסייע בתרגיל הוא שריר העל קוצי (supraspinatus) שהוא אחד מארבעת שרירי החפתים או כפי שאמרת בהודעה שמעלי ה- rotator cuff

וינגייט :jockey:

ran_z 14-01-07 18:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Daniel-Barak
וינגייט :jockey:

מי התלמיד המצטיין של וינגייט לשנת 06/07 מי???

Daniel-Barak 14-01-07 18:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ran_z
מי התלמיד המצטיין של וינגייט לשנת 06/07 מי???

תאמין לי טוב שיש פה ושם אנשים עם ידע (גם אתה למשל :1eye:) שנכנסים ללמוד שם ויוצאים עם משהו, כי הרבה מאמנים בוגרי וינגייט לא תמיד זוכרים ת'חומר, מסתמכים רק על מה שלימדו אותן (ולא תמיד החומר עדכני או נכון, כבר נוכחנו לדעת שהרמה בוינגייט לא הכי טובה), אז ככה שמי שמתעמק ולומד גם ממקור אחר (הפורום פה, למשל) + וינגייט = הצלחה

אה שכחתי:
(קולות של תופים)....
והזוכה בתואר התלמיד המצטיין של וינגייט לשנת 2006-2007 הוא.......:
רן ז! (ז?! חחח)

ran_z 14-01-07 18:53

חחחחחחחחחחחחחחחח'

צודק בכל מילה!
וינגייט אולי נחשבת למכללה אולי המובילה בארץ בתחום הספורט, אבל הרמה שם ככה ככה, אני אישית לא מתלהב בכלל מהרמה שם, בפורום הזה למדתי הרבה הרבה יותר, והגעתי כבר די מוכן לשם, בכל מה שקשור לתורת האימון לפחות, כי יש גם אנטומיה פיזיולוגיה קניזיולוגיה תזונה פציעות ספורט, וכל אלה עינוי סיני בעיקר כשמגיע המבחן.

כפי שאמרת קורס בווינגייט + הידע של הפורום = הצלחה וידע רב.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:07.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ