![]() |
מה עדיף לחיטוב??
FBW/Ab/abc/abcd??? כרגע אני עובד ab כבר 20 יום בחיטוב
|
Ab וfbw אלה תוכניות טובות לחיטוב. Abc וabcd עצימות מדי. אתה צריך משהו פשוט ולא כבד כדי להראות לגוף שיש לו צורך בשריר כדי שהוא לא יאבד הרבה ממנו במהלך החיטוב
|
^
תוכיח יחתיכת אפס |
ציטוט:
|
תנו לי לעשות לכם סדר בדברים.
אין דבר כזה תכנית לחיטוב ואין דבר כזה תכנית למסה. מה שבסך הכל עושה את ההבדל בין חיטוב למסה הוא עניין התזונה. בחיטוב כמו במסה אתה צריך לדאוג לכך שהשריר יקבל גירוי מספק על מנת שהוא ישמר. כמו כן, גם במסה אתה צריך לדאוג לכך שהשריר יקבל גירוי מספק כדי לעודד היפרטרופיה . גם בחיטוב וגם במסה רצוי לעבוד בטווח חזרות של 6-15 ולתת לשריר גירוי מספק, אבל מצד שני לא להגזים עם מספר הסטים. בחיטוב צריך לדאוג שהאימונים יהיו קצרים ועצימים. |
ציטוט:
אפשר גם לעבוד בfbw בסגנון של fxfxfxx אימון ראשון כבד שני קל ושלישי בינוני. |
לפי "המדריך לחיטוב" פה במאמרים:
תוכנית ab מפוצלת לא תהיה טובה בתקופת החיטוב היות וכל אימון משקולות עלול להמשך קרוב לשעה וחצי לבדו (בלי האירובי). חלוקת האימון ל abc או abcd תהיה מומלצת ביותר לתקופת החיטוב (ראה תוכניות אימונים באתר) מהסיבה הפשוטה שכך יהיה לך יותר זמן לפעילות האירובית. |
ציטוט:
חוץ מזה צריך לקצר את התוכנית כדי שתיקח 45 דקות עד שעה |
ציטוט:
עצימות = אחוז מRM1, כלומר כמה "כבדה" העבודה. נפח = כמות סטים באימון. בחיטוב אנחנו נוריד את הנפח של האימון, כדי שנוכל להתאושש כמו שצריך. כמו כן אנחנו נתמקד בעבודה עצימה, על מנת לשמר מסת שריר. ההבדל בין תוכניות FBW לabcd הוא לא בעצימות. העצימות יכולה להיות יותר גבוהה בתוכנית FBW, הכל תלוי איך אתה עובד. בכל מקרה בחיטוב עדיף להתמקד בתוכנית בעלת תדירות גבוהה (תדירות = כמה פעמים כל שריר מקבל גירוי, לא תדירות אימונים כלליים), נפח נמוך (לא יותר מ4 סטים לשריר גדול), ועצימות גבוהה (התמקדות בטווח חזרות של בין 4-8). אני העלתי השבוע תוכנית FBW לחיטוב, תסתכל ותראה. ככה אמורה להראות תוכנית חיטוב +- |
ציטוט:
ולמה לא כדאי לעשות אז abcd לחיטוב? |
ציטוט:
|
ציטוט:
תודה רבה |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
Ab\fbw
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:06. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ