![]() |
למה דדליפט כזה חשוב?
אני פשוט חושב על זה, השרירים העיקריים הם ההאמסטרינג והגב התחתון בתרגיל, אז למה לא לבודד אותם פשוט? גם גב תחתון הוא שריר קטן למה לעבוד עליו בצורה כל כך אינטנסיבית?
|
תחשוב על זה ככה:
יש לך 10 מטבעות של חצי שקל על השולחן בא לך 10 בזוקות מה עדיף ללכת עם חצי שקל לקנות בזוקה לחזור לקחת עוד חצי שקל לקנות ...... ככה 10 פעמים. או לקחת את הכל ולקנות את כולם? אה ואתה ליצן |
תשמע , השרירים העיקריים אולי הם האמסטרינג והגב התחתון אבל על תשכח שגם הקוואדס התאומים הבטן הטרפזים הגלוטוס ובקיצר כ90 אחוז משרירי הגוף פועלים בתרגיל הזה.
לא בכל תרגיל תמצא ככה , התרגיל גם משחרר הורמון גדילה אבל תחכה לmoo suggarzaza ומקס שיסבירו לך פיזיולוגית |
הרעיון מאחורי תרגילים מורכבים זה העובדה שאפשר לעבוד בהם כבד בגלל הפונקציונאליות שלהם וכמות השרירים שעובדים, מה שיביא ליותר מיקרוטראומה בכל השרירים הרלוונטיים הרבה יותר ממה שיקרה ב"בידוד". מעבר לזה שלתרגילים האלה יש השפעה מוטורית חזקה, שוב בגלל כמות השרירים שעובדים, וזה יוביל ליותר משקל על המוט לאורך זמן. עוד בהקשר הזה, שיפור בתרגילים מורכבים מתרגם לשיפור בתרגילים אחרים, בטח שברמת המתחיל. שיפור בסקוואט יוביל לשיפור בדדליפט ובפרונט סקוואט, פרס ובנץ' משפיעים אחד על השני בצורה הדדית. זה עוד רק הדברים שרלוונטיים להיפרטרופיה, שלא נדבר על יכולת אתלטית וכושר/ספורט כן?
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
באיזו תנועה מורכבת הקוואדס וההאמס לא עובדים ביחד? תמיד. מה לדעתך מנתק את המוט מהרצפה? הקוואדס ומה בדיוק מעביר את הכוח מהרצפה לאורך השרשרת הקינטית אם לא השוקיים? בחייאת בנאדם. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אותו סיפור לגבי התאומים. ציטוט:
תעשה לי טובה. |
מה הקשר לריפטו, למען השם
ועל סמך מה אתה קובע את זה? הם משתתפים ועוד איזה, ולמעשה הניתוק מהרצפה מיוחס להם בעיקר. |
ציטוט:
ותגיד אתה קורא בכלל את מה שאני כותב? כי זה לא נראה ככה. כתבתי שהם משתתפים בתנועה אבל זה עדיין לא מדד לגירוי שריר. |
דדליפט עובד על 80% מהשרירים בגוף שלך (יותר מכל תרגיל)
|
ציטוט:
אולי לא בטווח תנועה המלא שלהם, אבל הם בכל זאת עובדים אין פה שום קשר למארק רפיטו.. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אולי לא בצורה הכי אינטנסיבית, זה למה משלבים תרגילים נוספים כגון סקוואט |
הקואדס והתאומים עובדים בצורה הכי אינטנסיבית שאתה יכול לגרום לעבוד. אני אנסה לחפש מחקרים עם בדיקות של Emg, אני זוכר מחקר שסקוואט מלא בהשוואה לפשיטות ברכיים הוביל ל23% יותר פעילות של הקוואדס ולמשמעותית פחות Impegiment במפרק הברך.
|
ציטוט:
|
העיקרון דומה, אבל אני אבדוק
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 21:05. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ