ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   למה דדליפט כזה חשוב? (https://israelbody.com/showthread.php?t=59153)

radio111 09-09-09 22:28

למה דדליפט כזה חשוב?

אני פשוט חושב על זה, השרירים העיקריים הם ההאמסטרינג והגב התחתון בתרגיל, אז למה לא לבודד אותם פשוט? גם גב תחתון הוא שריר קטן למה לעבוד עליו בצורה כל כך אינטנסיבית?

BabyWeight 09-09-09 22:31

תחשוב על זה ככה:
יש לך 10 מטבעות של חצי שקל על השולחן
בא לך 10 בזוקות
מה עדיף ללכת עם חצי שקל לקנות בזוקה לחזור לקחת עוד חצי שקל לקנות ...... ככה 10 פעמים.
או לקחת את הכל ולקנות את כולם?

אה ואתה ליצן

Daniel R 09-09-09 22:59

תשמע , השרירים העיקריים אולי הם האמסטרינג והגב התחתון אבל על תשכח שגם הקוואדס התאומים הבטן הטרפזים הגלוטוס ובקיצר כ90 אחוז משרירי הגוף פועלים בתרגיל הזה.
לא בכל תרגיל תמצא ככה , התרגיל גם משחרר הורמון גדילה אבל תחכה לmoo suggarzaza ומקס שיסבירו לך פיזיולוגית

Sugarzaza 09-09-09 23:06

הרעיון מאחורי תרגילים מורכבים זה העובדה שאפשר לעבוד בהם כבד בגלל הפונקציונאליות שלהם וכמות השרירים שעובדים, מה שיביא ליותר מיקרוטראומה בכל השרירים הרלוונטיים הרבה יותר ממה שיקרה ב"בידוד". מעבר לזה שלתרגילים האלה יש השפעה מוטורית חזקה, שוב בגלל כמות השרירים שעובדים, וזה יוביל ליותר משקל על המוט לאורך זמן. עוד בהקשר הזה, שיפור בתרגילים מורכבים מתרגם לשיפור בתרגילים אחרים, בטח שברמת המתחיל. שיפור בסקוואט יוביל לשיפור בדדליפט ובפרונט סקוואט, פרס ובנץ' משפיעים אחד על השני בצורה הדדית. זה עוד רק הדברים שרלוונטיים להיפרטרופיה, שלא נדבר על יכולת אתלטית וכושר/ספורט כן?

radio111 10-09-09 15:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי babyweight (הודעה 913309)
תחשוב על זה ככה:
יש לך 10 מטבעות של חצי שקל על השולחן
בא לך 10 בזוקות
מה עדיף ללכת עם חצי שקל לקנות בזוקה לחזור לקחת עוד חצי שקל לקנות ...... ככה 10 פעמים.
או לקחת את הכל ולקנות את כולם?

אה ואתה ליצן

וואלה, איזה ליצן אני, שכחתי שלבזוקה יש אחלה ערכים!

arbel2 10-09-09 15:49

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 913335)
הרעיון מאחורי תרגילים מורכבים זה העובדה שאפשר לעבוד בהם כבד בגלל הפונקציונאליות שלהם וכמות השרירים שעובדים, מה שיביא ליותר מיקרוטראומה בכל השרירים הרלוונטיים הרבה יותר ממה שיקרה ב"בידוד". מעבר לזה שלתרגילים האלה יש השפעה מוטורית חזקה, שוב בגלל כמות השרירים שעובדים, וזה יוביל ליותר משקל על המוט לאורך זמן. עוד בהקשר הזה, שיפור בתרגילים מורכבים מתרגם לשיפור בתרגילים אחרים, בטח שברמת המתחיל. שיפור בסקוואט יוביל לשיפור בדדליפט ובפרונט סקוואט, פרס ובנץ' משפיעים אחד על השני בצורה הדדית. זה עוד רק הדברים שרלוונטיים להיפרטרופיה, שלא נדבר על יכולת אתלטית וכושר/ספורט כן?

לשם שינוי אני מבסוט על הודעה שלך,אמרת פחות או יותר מילה במילה מה שרציתי להגיד

terminater135 10-09-09 16:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Daniel R (הודעה 913328)
תשמע , השרירים העיקריים אולי הם האמסטרינג והגב התחתון אבל על תשכח שגם הקוואדס התאומים הבטן הטרפזים הגלוטוס ובקיצר כ90 אחוז משרירי הגוף פועלים בתרגיל הזה.
לא בכל תרגיל תמצא ככה , התרגיל גם משחרר הורמון גדילה אבל תחכה לmoo suggarzaza ומקס שיסבירו לך פיזיולוגית

לא הם לא.

NSH1 10-09-09 16:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 913335)

כל מילה סוכר ;)

Sugarzaza 10-09-09 16:44

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 913511)
לא הם לא.

:):):):)
באיזו תנועה מורכבת הקוואדס וההאמס לא עובדים ביחד? תמיד. מה לדעתך מנתק את המוט מהרצפה? הקוואדס

ומה בדיוק מעביר את הכוח מהרצפה לאורך השרשרת הקינטית אם לא השוקיים?
בחייאת בנאדם.

obzion 10-09-09 19:18

ציטוט:

לא הם לא.

בואנה אתה פשוט ליצן. לא נמאס לך כבר לדבר שטויות?

terminater135 10-09-09 19:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 913536)
:):):):)
באיזו תנועה מורכבת הקוואדס וההאמס לא עובדים ביחד? תמיד. מה לדעתך מנתק את המוט מהרצפה? הקוואדס

ומה בדיוק מעביר את הכוח מהרצפה לאורך השרשרת הקינטית אם לא השוקיים?
בחייאת בנאדם.

אחי הקוואדס לא עובדים הרבה בדדליפט, זה שהם משתתפים בתנועה זה יפה, אבל זה לא מדד לגירוי שהם מקבלים (לזה התכוונתי כשאמרתי שהם לא עובדים).
אותו סיפור לגבי התאומים.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי obzion (הודעה 913629)
בואנה אתה פשוט ליצן. לא נמאס לך כבר לדבר שטויות?

וואי נכון אתה צודק אני כל כך מצטער, מה חשבתי לעצמי כשזילזלתי במארק רפיטו הגדול שבנה תוכנית אימונים שמתאימה לכולם, ושצריך לתת אותה לכל מתאמן שבא לשאול שאלה בפורום, אוי איזה ליצן אני.

תעשה לי טובה.

Sugarzaza 10-09-09 20:47

מה הקשר לריפטו, למען השם
ועל סמך מה אתה קובע את זה? הם משתתפים ועוד איזה, ולמעשה הניתוק מהרצפה מיוחס להם בעיקר.

terminater135 10-09-09 20:58

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 913670)
מה הקשר לריפטו, למען השם
ועל סמך מה אתה קובע את זה? הם משתתפים ועוד איזה, ולמעשה הניתוק מהרצפה מיוחס להם בעיקר.

נו אתה יודע מה הקשר לריפטו אל תיתמם לי עכשיו.
ותגיד אתה קורא בכלל את מה שאני כותב? כי זה לא נראה ככה.
כתבתי שהם משתתפים בתנועה אבל זה עדיין לא מדד לגירוי שריר.

Fatboy 10-09-09 21:04

דדליפט עובד על 80% מהשרירים בגוף שלך (יותר מכל תרגיל)

toxicity 10-09-09 21:42

ציטוט:

לא הם לא.

הארבע ראשי והתאומים עובדים בדדליפט
אולי לא בטווח תנועה המלא שלהם, אבל הם בכל זאת עובדים

אין פה שום קשר למארק רפיטו..

terminater135 10-09-09 21:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי toxicity (הודעה 913697)
הארבע ראשי והתאומים עובדים בדדליפט
אולי לא בטווח תנועה המלא שלהם, אבל הם בכל זאת עובדים

אין פה שום קשר למארק רפיטו..

אבל הם עובדים חזק? זאת אומרת יש מספיק גירוי שריר כדי להביא לגדילה?

toxicity 10-09-09 22:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 913703)
אבל הם עובדים חזק? זאת אומרת יש מספיק גירוי שריר כדי להביא לגדילה?

אני לא רואה סיבה שלא
אולי לא בצורה הכי אינטנסיבית, זה למה משלבים תרגילים נוספים כגון סקוואט

Sugarzaza 11-09-09 00:05

הקואדס והתאומים עובדים בצורה הכי אינטנסיבית שאתה יכול לגרום לעבוד. אני אנסה לחפש מחקרים עם בדיקות של Emg, אני זוכר מחקר שסקוואט מלא בהשוואה לפשיטות ברכיים הוביל ל23% יותר פעילות של הקוואדס ולמשמעותית פחות Impegiment במפרק הברך.

toxicity 11-09-09 00:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 913776)
הקואדס והתאומים עובדים בצורה הכי אינטנסיבית שאתה יכול לגרום לעבוד. אני אנסה לחפש מחקרים עם בדיקות של emg, אני זוכר מחקר שסקוואט מלא בהשוואה לפשיטות ברכיים הוביל ל23% יותר פעילות של הקוואדס ולמשמעותית פחות impegiment במפרק הברך.

דיברנו על דדליפט לא על סקוואט..

Sugarzaza 11-09-09 01:03

העיקרון דומה, אבל אני אבדוק

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 21:05.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ