צפיה בהודעה בודדת
ישן 22-08-10, 23:57   #3
יניב צוות ישראלבודי
Fat bastard

ציטוט:
פורסם במקור על ידי HeavyDuty צפה בהודעה
תראה אני לא פסלתי את מה שאתה אומר אני רק לוקח בחשבון גם את אופציות שזה יכול לתרום במצבים מסוימים יותר מסקאווט מלא.
לגבי הגירוי השרירי הגבוה יותר זה רק אחד מכמה סיבות למשל בכל תרגיל כמעט ניתן לבצע חלק מהתנועה על מנת לשפר נקודות חלשות בתרגיל.
אמרת "הם יגדלו מכל דבר" בגלל החומרים, אז באמת למה הם לא מרימים מטאטא אם הם יכולים לקבל את אותה תוצאה? בשיא הרצינות.
אני לא מכיר בנאדם שאוהב לעבוד קשה סתם כנראה שהעמסת משקל מירבית בתרגיל נותן אפקט מקסמאלי וגירוי טוב יותר, יכול להיות שהסטרואידים מעודדים גדילה וכו' אבל זה לא נגמר פה כמות המאסה היחסית שתצבור מזה תלויה גם בכמה גירוי תתן וגירוי משמעו לפי דברי יאיר העמסת משקל.
ובחצי סקאווט וגם בתרגילים אחרים מן הסתם ניתן כנראה לקבל גירוי טוב יותר בשיטת הרמה כזאת וכל זה מעבר לסיבות נוספות שצויינו.
לקחת את הקטע עם המטאטא יותר מדי מילולי. ברור שבשביל לגדול צריך גם עומס על השריר ולכן המשקל חייב לעלות, ועדיין זה לא פוסל את מה שאמרתי. רוב הבילדרים לא מרימים כל כך כבד(בהתחשב במשקל הגוף הגדול שלהם), ואני לא מצפה מהם להרים, לא בזה הם נאמדים, אלא בהופעה החיצונית שלהם על הבמה.
חוצמזה למה נדבקת דווקא לסקוואטים? הרי בודיבילדרים עושים סקוואטים, לג פרס, פשיטות, כפיפות, לאנג'ים וכו'. איך אתה יכול להצביע שהגדילה של הרגליים שלהם נובעת אך ורק מהסקוואט החלקי?
מעבר לזה, שיפור נקודות חלשות זה באמת דבר שעושים אבל ברמות גבוהות יותר(פאוורליפטרים לדוג'), הבעיה היא שאנשים רגילים, כמוני וכמוך, שואבים את המידע שלהם מהמקומות הלא נכונים ומשליכים את זה לאימונים שלהם.
לצורך העניין אם אתה באמת מעוניין להתחזק אז תעשה איזושהי פריודיזציה באימונים שלך, צריך לשחק עם העצימות, ווליום וההתאוששות כך שיהיה בין כל המרכיבים האלה איזון ותוכל להעלות עוד משקל על המוט - לקצר טווחי תנועה ל99% מהאנשים שקוראים וכותבים בפורום זו לא פריודיזציה, וזה לא חכם.

אם אתה רוצה דוגמאות למאמנים שאומרים לשבור מקביל יש לך את לואי סימונס מWestside barbell, יש לך את דייב טייט, את ד'פרנקו, כל eliteFTS,ריפטו, ביל סטאר, כל מרימי המשקולות האולימפיים, מאמני פוטבול, מאמני ריצות ועוד הרבה וטובים.
ולכן לקחת קומץ בודיבילדרים ולהשליך לגבי תוכנית האימונים שלך יהיה צעד מוטעה.

נערך לאחרונה על ידי יניב צוות ישראלבודי, 23-08-10 בשעה 00:00.
יניב צוות ישראלבודי מנותק   הגב עם ציטוט