צפיה בהודעה בודדת
ישן 05-02-11, 12:52   #5
pala
ת.נ.צ.ב.ה

עוסק ב:: לאכול
חדר כושר: נאוטילוס

אני עברתי ניתוח תפירה של המיניסקוס
כן אתה חוזר לפעילות מלאה, כל ניתוח של המיניסקוס יהיו לו הבדלים שונים בפעילות (למשל כריתה \ הוצאה של חלקים מהמיניסקוס יביאו להחלמה ופעילות כמעט מלאה בלי חשש לקרע חוזר, בזמן שבניתוח תפירה אתה חוזר לפעילות והחלמה מלאה, אולם יש חשש לפציעה חוזרת)
אחרי הניתוח אני מניח שתוכל להתחיל לחזור לפעילות רגילה (הליכה) אחרי שבוע-שבועיים, אומנם תצטרך להתחיל המון פזיוטרפיה ליישור \ כיפוף הרגל וחיזוק הרצועות \ פיקה וכל שריר שנאבדה כתוצאה מהניתוח והמנוחה

הניתוחים האלה בעיקר פשוטים ולרוב חוזרים לפעילות מלאה, בהתאם לאיך שהפזיוטרפיה עובדת

אצלי אישית - במאי לפני שנה עברתי פציעה של המיניסקוס (הברך הייתה נעולה, כאבים וכול), התגלה אצלי קרע במיניסקוס המדיאלי, אחרי הניתוח הייתי עם מכשיר קיבוע במשך חודשים, שבאותו זמן לא דרכתי בכלל על הברך, אחרי חודשיים הייתי עם קביים למשך עוד חודשיים עם פזיוטרפיה עד שיכלתי ללכת בלי קביים (למרות שצלעתי) אחרי חודשיים נוספים של פזיוטרפיה התחלתי באירובי קל (אופניים וריצות) ואחרי חודשיים נוספים התחלתי לעבוד בח"כ על הרגליים בצורה אינטנסיבית יותר ובסביבות ינואר התחלתי לעשות ss, שאומנם היה לי קשה להתקדם עם סקוואט אבל הצלחתי להגיע למשקל יפה מאוד יחסית
בנובמבר כבר התגייסתי לקרבי

ד"א הרופאים היו מאוד לא אופטימים כלפי הפציעה שלי