פורסם במקור על ידי ISnocs
אני מדבר על בן אדם ממוצע שבא לחדר כושר מתחיל לעשות מתח. הוא עושה אותו עם משקל גוף נכון ? אתה לא יכול להוריד במשקל אם כבד לך או שאתה מרגיש שבטכניקה נכונה אתה יכול לעשות רק איזה 5 חזרות (שזה לא אפקטיבי). זאת הכוונה .
חד משמעית לא, בן אדם שמתאמן ומן הסתם מתחזק בידיים ובגב, השתפר במתח ויוסיף
עליו משקל, כמו בכל תרגיל תנועה שריר ככה זה עובד אתה משתפר ומוסיף משקל.
כבד - כשמתאמן מפרסם תוכנית ומגדיר שהוא עושה סט של 5 חזרות, כנראה זה הולך להיות סט כבד הרבה יותר מסט של 15 חזרות, אני צודק?!
לצורך העיניין rm5 יהיה כבד יותר מ rm15 . מתאמן לא ישים משקל קל ויעשה 5 חזרות כי הוא לא ישיג בזה כלום, לא כוח ולא מאסה .
כבד זה יחסי, החימום של אחד זה הRM1 של האחר, הוא יתחיל לצורך הענןן סקוואטים
עם מוט ריק, יעלה כל אימון 2.5-5 קילו במשקלי עבודה לטווח הקרוב, ויעלה גם נפח וגם התחזק והופ יש לו מאסה נכבדת ברגליים, שוב היה וויכוח עצום על זה עכשיו, הבילדרים הכי גדולים
עובדים כבד וטווח לא יותר מדי גבוה, בנוסף הם גם לא ניתנים להשוואה יותר מדי בלי קשר כי
הם לוקחים הורמונים בצורה חיצונית מה שמשפיע על התאוששות השרירים והמרפקים .
בשום תרגיל במכון אלא אם זה איזה משו של קרופסיט אין צורך לעשות 15 חזרות, אולי ניתן
לך בידיים או בכפיפה / הרחקת כתף נניח חוץ מזה כלום.
למה לא רצוי לעשות סקוואט כבד למתחילים - בקצרה - זה ידפוק לך את הגוף . (ברכיים, גב וכו')
מה גם שאין צורך להתאמן כבד ברגליים בכדי לגדול במאסה.
שטויות במיץ עגבניות, פציעות לא נגרמות ממשקל הן נגרמות מטכניקה לקויה ועבודה לא מבוקרת, יש הכי צורך להתאמן כבד ברגליים זה כי זה עוזר לפתח מאסה ועובי בכל הגוף, אז
אם אתה רוצה יותר נפח תעבוד על 8-10 חזרות אבל ממש ממש לא 15, בנוסף! שזה
הכי חשוב וכאן מתבטא החוסר ניסיון של 90% מהפורום והמדריכים בארץ לצורך העניין, המתאמן
המתחיל שיעשה 15 חזרות, לא משנה כמעט באיזה תרגיל, ב5-6 האחרונות שלו כבר יזייף ולא יבצע נכון את התנועות, וזה משו חד משמעית, אז עדיף לתת לו לעשות פחות חזרות
להוסיף לו עוד סט, הרי אתה מדבר על נפח אימון אז במקום
3 סטים של 15 חזרות אתה נותן לו לעשות 5 סטים של 8 חזרות, במשקל שגבוה ב30%
וגם הופ נפח האימון לשריר תנועה תרגיל איך שלא תסובב את זה גדל, אז בעצם יש לנו
גם יותר היפרטרופיה לא? אני מקווה שאתה מבין את החלק האחרון כי על זה בעצם כל
הוויכוחים, לא הנפח של הסט עצמו אלא נפח האימון הכולל.
|