צפיה בהודעה בודדת
ישן 16-06-14, 21:19   #6
ariel12
חבר פעיל

מבין אותך.
לדעתי מתאמן מתחיל לא צריך הרבה סטים לכל שריר ואני מדבר מניסיון..אני עשיתי תכנית ab די מסיבית ודי דומה לזו ונפצעתי למרות שהתאמנתי מאוד נכון. מלבד הפציעה היה לי קשה להתקדם במשקלים גם בתרגילים החשובים (סקווט, בנץ, חתירה וכו') כי השריר היה מותש ממש ובעקבות זאת קל וחומר שגם התקשיתי לעלות במסת השריר בצורה שרציתי.
בקיצור מה שעבד הכי טוב בשבילי וגם לחברים וחיילים נוספים אצלי בבסיס, לפחות בתור ab התחלתי, זה להתרכז בהתקדמות בתרגילים הכבדים תוך הקפדה על תזונה וכשאתה מוסיף לבנץ 30 קילו אין דבר כזה שהחזה שלך לא גדל..
הייתי עושה משהו כמו בנץ- ארבעה סטים 8,8 , 6,6 ובנוסף שלושה סטים של חזה עליון לטווח חזרות מעט גבוה יותר כתרגיל עזר משהו כמו 3*10.
רגליים גם כן סקוואטים 8,8,6 ולחיצת רגליים 3 סטים של 12. גם כאן לדעתי בהתחלה תאומים סתם יאטו את ההתקדמות.
בקיצור חפרתי אבל אני אסכם בזה שאני חושב שלמתאמן ab מתחיל (לשלושה ארבעה חודשים ראשונים של ab) הדבר החשוב ביותר להתקדמות הן בכח והן במסת השריר (בשילוב תזונה נכונה כמובן!) זה להוסיף משקל על המוט בכלל התרגילים ובפרט בכבדים והדרך האולטימטיבית לעשות את זה, זה לתת 6-8 סטים לשריר גדול ו3-5 לשריר קטן כשאני אהבתי את האמצע (7 לגדול ו4 לקטן).