אשכול: זיכרון שריר
צפיה בהודעה בודדת
ישן 14-04-06, 22:33   #18
mr popo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmr popo

שוב תודה על החיזוקים והתגובות החיוביות, שמחתי לתרום.
אבל יש כמה דברים שאני חייב להוסיף ולהסביר, בתגובה למה שנאמר כאן.
יש להבחין בין גמישות כדרך חיים וגמישות להיפרטרופיה, למרות שיש קשר ביניהם הוא *אינו* ישיר אלא עקיף.

גמישות כדרך חיים - הסינים ממקדש השאולין או ההודים וההינדים המתעסקים ביוגה וזרמיה יודעים על מה הם מדברים. גמישות תעזור לגוף להתאושש, תעלה את רמת החיים ובזכותה נזדקן טוב יותר.
אם בודיבילדרים ישתמשו בגמישות באימוניהם (ומפתחי גוף מקצועיים עושים זאת) הם יוכלו להנות מכל היתרונות שציינתי, והחשוב ביותר למפתח גוף - טווח תנועה. טווח תנועה רחב יותר=גירוי רחב יותר לשריר= פחות פציעות ויותר התאוששות. הכרחי ביותר לשמור על גמישות, בייחוד שאנחנו מנסים לקצר את השריר כל הזמן.
זהו שימוש *בלתי* ישיר בגמישות למטרות היפרטרופיה.

עכשיו יש צד שני למטבע, גמישות שמשתמשים בה כ*אמצעי* להיפרטרופיה, ממש כמו שמשתמשים בפאמפ, משקולות, או דיאטה עשירה בחלבון אם תרצו. בשיטה הספציפית הזאת, הגמישות היא הכרחית, כי למעשה השיטה לא תפעל או לחילופין תפעל במידה מועטה אם לא נשתמש במתיחות. כמו שאפשר להתאמן בחדר כושר ולראות גדילה גם אם נאכל 1.3 גרם חלבון לכל קילו ממשקל הגוף, אך בכל זאת נאכל פי 2 ויותר כי כך נמקסם תוצאות.

רובכם המוחץ לא ישתמש בשיטת הרחבת הרקמות. אבל, חוץ מהבנת הרציונאל של השיטה, המאמר אמור היה להעשיר את ידיעותיכם בחשיבות הפאמפ, המתיחות והחימום. שלבו מה שלמדתם דרך המאמר באימונים שלכם ואני מבטיח שלא תתאכזבו.

OMRI, במקומך לא הייתי שולל כל כך מהר. גם אני מטיל ספק בכל תכנית מהפכנית שחושבת שהמציאה את הגלגל, ועובדה שאני עצמי לא משתמש בשיטה הנ"ל. אבל כפי שהמלצתי, אני מיישם עקרונות שונים מהתכנית בשגרת האימונים שלי, ורואה תוצאות. נסה גם אתה.

ההערות של SANDMAN חשובות. בצעו את המתיחות עם משקלים בRM גבוה ונשימה נכונה אכן חשובה.

חוץ מזה, שבת שלום לכולם!

פופו