ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
ליפידים זה שומן. לויטמינים אין ערך קלורי. בשביל נוזלים אתה יכול לשתות מים. אני לא רואה סיבה שהbmr יעלה, תציע מנגנון תרמוגני שיגרום לעליה בbmr.
|
אני אתן דוגמא פשוטה, כדי שהרעיון יהיה ברור יותר לכל מי שקורא את האשכול.
אדם שביום יום הBMR שלו הוא 2000.
יום אחד הוא לא אוכל כלום, כל השאר אותו הדבר.
ביום השני הוא אוכל לפי הBMR, וכל השאר אותו הדבר.
בשני הימים הBMR יהיה שונה? כמובן.
עצם סחיבת המזון, המחשבה עליו, הבאתו לפה, הלעיסה, האפקטים הת'רמוגנים שנובעים מכך, פעילות מערכת העיכול וכ'ו מעלים את הBMR.
עכשיו כשיש את הרקע הזה, נבוא לדוגמא הבאה:
אני אוכל בדיוק לפי הBMR שלי, ואז אני מפרק קילו מלפפון, שזה, כידוע, מאה קלוריות.
מה קורה? אני לועס אותו. כידוע, צריך הרבה לעיסות כדי לעכל קילו מלפפון. אני מביא אותו לפה, עוד אנרגיה. מינורית, אבל אנרגיה. הוא מתעכל אצלי. המדובר הוא בקילו מלפפון, קילו שלם.
הפועל היוצא מהלעיסות, הסיבים, העיכול שלו ושאר הגרורות של קילו, זיכרו, המדובר הוא בקילו מלפפון, לכל הפחות מעלה את הBMR לדוגמא בחמישים קלוריות. שוב, מדובר בקילו, זה המון המון סיבים, לדוגמא.
היציאות שהוא יגרור מן הסתם יגרמו לפיחות של עוד המון קלוריות.
חמישים קלוריות, נכון? נשארו עם חמישים קלוריות לקילו מלפפון. נניח שחמישים, כן? אני חושב שהרבה יותר, אבל נניח שחמישים.
עכשיו לדוגמא הבאה:
אני אוכל לפי תפריט דיאטה, מה שאומר שאני במינוס 500 קלוריות מהBMR.
הגעתי למינוס חמש מאות, ואז אני מפרק קילו מלפפונים. פה אני מפנה אתכם לדוגמא הקודמת שלי, שדנה בגרורות של הסיטואציה.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת.
יש הבדל קריטי בין מינוס של חמש מאות קלוריות, לארבע מאות חמישים? בהנחה שהמלפפון הזה מנע מכם אכילה של דברים אחרים, מילא אתכם בסיבים והעסיק את מערכת העיכול ואת הצורך בנישנוש?
אני אומר לא.
תאכלו את הירקות שלכם!