עומרי, כיום במדינה הערכים הדמוקרטים נחשבים נעלים יותר מהערכים הדתיים. המדינה, ד"א, לא חייבת להיות יהודית במובן הדתי.
ציטוט:
1)קמה על עיקרון אחד ברור שזה בית אך ורק לעם היהודי, דבר המגדיר אותה בצורה רשמית כמדינה יהודית ולא שום דבר אחר.
|
במגילת העצמאות, עם כל הכבוד, המדינה מוגדרת כמדינה יהודית
ודמוקרטית.
ציטוט:
2)אי כתיבה של חוקה המאפשרת הגנה של כלל האחזרים ושיווין מלא בפני החוק.
|
בפועל, חוקה לא מגבילה בכלל את השלטון. השלטון יעשה מה שירצה גם אם יהיו במדינה אלף חוקות דמוקרטיות מהטובות ביותר. לעומת זאת, במדינה דמוקרטית במהותה - אין צורך בחוקה שתגן על האזרחים כי המדינה עם תרבות פוליטית דמוקרטית מיסודה.
ציטוט:
3)חוקים דתיים ואי הפרדת דת ומדינה.
|
החוקים היהודים יותר לאומיים ויותר קשורים למורשת המדינה ופחות לדת.
ציטוט:
)חוק השבות המפלה ציבור שלם באפשרות לאזרחות אוטומטית.
|
חוק השבות באמת לא דמוקרטי. פה אני מסכים איתך ומצדיק את קיום חוק השבות( לא אמרתי שאני בעד שויון מלא).
ציטוט:
חוק קק"ל המאפשר מכירת קרקעות אך ורק לידיים של יהודי, מכירת קרקעות לערבים או לגויים הינה אסורה לפי חוק זה אשר בא להגן על הטריטוריה היהודית. (זאת אומרת שלא יבוא איזה גוי מחול ויקנה חצי מדינה לעצמו) או ערבים שישיגו בצורה הזאת שליטה על שטחים בארץ.
|
לא מדוייק בכלל. החוק מאפשר חכירה(=השכרה) של קרקעות בלבד ולא מאפשר מכירה, אלא במקרים מיוחדים. גם ליהודים המדינה בקושי מוכרת קרקעות אלא משכירה אותן בלבד. המדינה לא משכירה קרקעות לערבים בפועל, ושוב, את זה אני מצדיק.
למדינה אסור למכור קרקעות אלא לחכירן בלבד.
ציטוט:
חוק גיוס חובה המחייב גיוס לכל גבר אישה מעל גיל 18.
|
החוק הזה בא
להגן על הדמוקרטיה משום שהיא בסכנה קיומית. לכל מדינה דמוקרטית מערבית יש הזכות לכך ואף תממש אותה במצב של סכנה קיומית כמו שלנו, וזאת על מנת להגן על המדינה ועל המשטר הדמוקרטי.
פעולה זו נועדה לשרת את הדמוקרטיה - את עקרון הגבלת השלטון. אם הרשויות היו מופרדות לגמרי, הרי שכל רשות היתה דיקטטורה בתחומה ואפילו כלפי הרשויות האחרות.
ציטוט:
צנזורה צבאית (פחות קיימת היום, אבל בהחלט אפשרית לפי חוק).
|
קיימת בכל מדינה דמוקרטית כאשר יש סכנה בטחונית לציבור כדי להגן עליו.
ציטוט:
אפשרות של הממשלה "להלאים" קרקעות של תושבים לא יהודים.
|
זה כמעט ולא קורה, אלא במקרי חירום בלבד.
ציטוט:
אי שייון בין יהודים לערבים מבחינת תקצוב של מערכת החינוך היהודית לעומת הערבית של תושבי הארץ.
|
נכון, שוב מצדיק.
לא באתי להתווכח איתך על אופי המדינה, אלא להביא נקודת מבט שונה.
זזתי לאימון, ד"א, עומרי, למה לא רואים אותך פה יותר?