אשכול: כוח?
צפיה בהודעה בודדת
ישן 27-10-06, 20:42   #19
mr popo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmr popo

בחיים שלי לא ראיתי פוסט עם כל כך הרבה טעויות ושטויות.

הסיבה שפאוורליפטרים טבעיים תמיד יהיו יותר גדולים מבודיבילדרים טבעיים היא פשוטה. פאוורליפטרים מתמקדים בטווח חזרות של 3-5, וכתוצאה מכך חווים שיפור במספר סיבי השריר המהירים וגדילה מיופברלית (sarcomere) גדולה יותר. לעומתם, הבודילבילדרים מתמקדים בטווח חזרות הרבה יותר גבוה, וכתוצאה מכך חווים שיפור בסיבים האיטיים והיפרטרופיה סרקופלזמית.

מכיוון שה-sarcomere מהווה כ80% מפוטנציאל הגדילה של השריר, והיפרטרופיה מיופברלית כ-20% ממנו, ניתן להבין למה מתאמנים שמתמקדים בטווח חזרות נמוך גדולים יותר (בהנחה שהם לא על חומרים). בכלל, מספר המתאמנים שיכולים לגדול רק מטווח חזרות גבוה מצומצם ביותר. מדובר על אנשים עם גנטיקה טובה שיכולים גם לפצות על הגליקוגן שאבד באימון וגם לסנטז חלבונים.

דבר נוסף - תפנימו שאימוני פאוורליפטינג ואימוני בודיבילדינג צריכים להיות זהים בבסיסם. בשניהם העבודה תהיה כבדה ובטווח חזרות מצומצם, מה שמבדיל ביניהם הוא העבודה במישור הסגיטלי, כלומר תנועות מבודדות. הבודיבילדר שואף גם לאסתטיקה ולפרופורציה, ולכן הוא יוסיף לעצמו כמה סטים בטווח גבוה כדי לשפר את האיזון בין השרירים. כמובן שbb וpl נבדלים גם בתזונה ובסוגי החומרים, אבל זה לא משנה את העובדה שהבסיס באימונים צריך להיות זהה.

עכשיו בקשר לטווחי חזרות ותרגילים של בודיבילדרים תחרותיים על חומרים. קודם כל אתחיל ואומר, שאין לאף אחד מהפורום הזה סיבה להתאמן כמוהם או ללמוד מהם. אל תחפשו יותר מדי תחכום באימונים שלהם. מה שבודיבילדר על חומרים צריך לעשות זה לאכול כמו מטורף ולהתאמן כמו חולה נפש. לא משנה איזה סוג אוכל הוא יכניס לגוף, ולא משנה אם הוא יעבוד במכונה או עם ברבל לצורך העניין. כל עוד הוא מספק לגוף שלו מספיק אבני בניין ואנרגיה (אבות המזון) ופותח לשרירים שלו את הצורה, הוא יגדל כמו מפלצת. בנוגע אלינו הטבעיים, אם נתאמן ככה זה לא ייגמר טוב.

אני בטוח שהיו עוד דברים שלא התייחסתי אליהם, פשוט רציתי להעיר הערות קטנות ויצא לי ארוך מדי. רק אוסיף ואגיד משהו - אם נפתח פוסט בפורום ואתם לא יודעים שום דבר על הנושא המדובר, מומלץ לשאול שאלות וללמוד. זו לא בושה, וזה עדיף בהרבה על לכתוב שטויות ולהטעות אנשים כמו שעשו כאן כמה משתמשים.

פופו.
mr popo מנותק   הגב עם ציטוט