צפיה בהודעה בודדת
ישן 01-05-08, 20:03   #3
helbon
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jun 2006
הודעות: 147
ברירת מחדל

מותר הכל, השאלה מה עדיף יותר.

טונה אפשר לאכול בכל יום בשבוע, אבל עדיף להפחית ל3-4 קופסאות לשבוע בגלל המתכות והכספית, אותו דבר גם לגבי דגים שלא משימורים.

בנוגע לבשר, זה יותר לכיוון הבריאות, ידוע שצריכה קבועה ורצופה של בשר לא כל כך תורמת לבריאות אלה להפך. ומד שני יש חשיבות רבה לצריכת הבשר לחיזוק כשהיא מכילה ויטמינים ומינרלים חיוניים שקיימים במועט ברכיבים צמחיים או טבעונים, אז גם פה, אפשר לשלב ולגוון בתזונה ולא לנפח יותר מדי עם בשר.

אבקת חלבון אפשר לקחת מתי שרק רוצים, כל עוד תחלק את זה לפי משקלך ובסדר שעות נכון (כדי שיהיה יעיל ואפקטיבי), כל 3-4 שעות. אבל כפי שאנו יודעים אין צורך בכל כך הרבה אם אוכלים כמו שצריך. בכל מקרה אם מדברים על יום ללא אימון, מומלץ לצרוך את האבקה בבוקר כשקמים לחידוש חומצות האמינו בדם לאחר צום ממושך כשכידוע אבקות זמינות וכושר ספיגתם יעיל יותר מכל מאכל מוצק.
יש אפשרות להוסיף גם בנוסף לארוחת צהריים/ערב כדי לשפר את הערך התזונתי בארוחה.

אבקת חלבון מומלצת במיוחד לאחר אימון בשל זמינותה כולל פחמימות זמינות. לפני האימון אפשר להסתפק באוכל מוצק המכיל פחמימות וחלבון ברמה טובה כשעתיים-שלוש לפני האימון ופחמימות זמינות כחצי שעה-שעה לפני האימון.

אבקת חלבונים בתשלובת מים רצויה לאחר האימון, בכדי שתהיה הספיגה הטובה והמלאה ביותר ושלא תיקשר לערך קלורי אחר. אך בכל שעות היממה, תלוי במטרה ואם היא לשמור על מאזן קלורי חיובי ומלא, רצוי לשתות עם חלב להוספת חלבון מסוג קזאין האיטי יותר כולל קלוריות נוספות ומכובדות. בן אדם הרוצה להרזות ולהפחית בקלוריות, מומלץ עם מים.

ולשאלתך האחרונה, חלבונים מהירים יש לשלב עם פחמימות זמינות לאחר האימון כדי לייעל את ספיגת החלבון וחומצות האמינו לדם, ולאחר מכן בארוחה השנייה שלאחר האימון, יש לצרוך פחמימות מורכבות כגון לחם מלא, וחלבון כגון ביצה, בשר או חלב.
helbon מנותק   הגב עם ציטוט