צפיה בהודעה בודדת
ישן 06-04-09, 13:14   #155
shraga
חבר פעיל

כללי:: שרגא, כהן שרגא
עוסק ב:: מנקה בחדר כושר...
חדר כושר: אקסטרה ג'ים

ציטוט:
פורסם במקור על ידי recrosit צפה בהודעה
לשרגא,
בתוכנית שלך אין כלל עבודה על הבטן. האם אתה גם אותה מכניס לאותו סטטוס כמו הידיים(שאין צורך לעבוד באופן ישיר)
בהחלט עבודה ישירה על הבטן תושם באותה הקטגוריה של ידיים בשיטה הנ"ל. כל עוד ישנם דדליפט וסקוואט בתכנית שלך, עבודה ישירה על בטן תהיה בזבוז. להרגשה הטובה ניתן להוסיף סט-שניים של כפיפות בטן בטווחי חזרות קצת גבוהים יותר (8-10). עבודה גדולה יותר תוכל להוביל לעומס לא רצוי.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ariktuna צפה בהודעה
ומה בעצם קורא אחרי שנתיים שמאפשר לך לשנות תוכנית?
האם אתה יוצא מנקודת הנחה שמי שמשתמש בתוכנית שלך לא עסק בספורט בעבר?
והאם הגיל, גודל, גנטיקה, כמות אוכל משנה? אם אני אוכל יותר אוכל אני אוכל[משחק מילים מצחיק חח] לבצע תוכנית יותר קשה?

כי סה"כ קצת קשה לי לתפוס את מה שאתה אומר פה..
כי אני לוגמא מתאמן 3 חודשים, חודשיים בתוכנית ab עמוסה והעלתי במשקלי כמעט 10 ק"ג
חבר שלי מתאמן בסביבות ה4 חודשים, 3 חודשים עם תוכנית ab עמוסה וההיקף שלו עלה ב-6 ס"מ וגם העלה בסביבות ה10 ק"ג..
אתה חושב שאם היינו משתמשים בתוכנית שלך היינו מתפתחים יותר? או שיש אנשים שיכולים לשים על עצמם יותר עומס מההתחלה?
אני נורא מבולבל ולא יודע מה לעשות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי magic צפה בהודעה
איזה מצב קשה איזה בטיח. מה שעובד טוב לא צריך לשנות.
אלא אם כן אתה בא עם קבלות?
אני קודם כל רוצה לראות תוצאות והוכחות אחרי זה תדבר כמה שאתה רוצה.

מההתחלה הקדמתי ואמרתי שהדבר אינו נשמע הגיוני, שהוא נוגד את תפיסת העולם של כל מתאמן מתחיל המחפש מידע אצל מאמני כושר טיפוסיים בישראל - וכך גם את של מאמני הכושר הטיפוסיים בישראל. אם תחשבו לרגע, תבינו שלא הכרתם אדם אחד שהתאמן במתכונת הזו בתקופת ההתחלה שלו, וההתבססות היא על ההישגים שהושגו עם התכניות הנפוצות על המתאמנים הכה רבים שניסו אותה. כמו שהקדמתי ואמרתי- למעט מעטים, התכניות הנפוצות אינן מתאימות בשום אספקט לוגי למתאמן המתחיל.
אז מרביתכם השיג תוצאות, שמע על התקדמויות יפות עם התכניות, אך אתם מפספסים את העיקר- המתאמן המתחיל יושפע בכל מקרה מכל תכנית שהיא אינה מבוססת על מסורת העינויים של קיסר סין העתיקה, וכי בתקופת ההתחלה התוצאות, בשילוב עם תזונה נכונה כמובן (בהסתייגות מסויימת), לא יאחרו לבוא.
אך נניח שאתם כבר עברתם כברת דרך עם התכניות הידועות לשמצה- עוד לא מאוחר! כל עוד אתם עדיין תחת ההגדרה של "מתאמן מתחיל", ואתם יודעים שאתם שם, כדי שלא "להתקע" עם התכנית הזו, מה שקורה בד"כ לאחר כמה חודשי התנסות, יש להתאים את התכנית למה שגוף כן דורש. ולמרות שגם עם השיטה המוצעת "תתקעו" באיזשהו שלב- התוצאות שאליהן תגיעו יהיו טובות הרבה יותר, ועם ליטושים קטנים במשך הזמן תוכלו למשוך את ההישגים מהתכנית על גבי פרקי זמן ארוכים הרבה יותר! (אפילו בכניסה ל"שלב הבא").

האם יש לי הוכחות? ובכן, שיכנוע אנשים בתפיסת העולם הזו הוא דבר מעט קשה, אך בסופו של דבר אדם או שניים יהיו מוכנים להתנסות. הדבר הוביל, אצל מתאמנים מסוימים, לתוצאות טובות הרבה יותר מאשר אלו המתקבלות עם תכניות אחרות (לפחות בתקופה הראשונה ביותר של האימונים). אוכל להעיד אף על מתאמן אחד שעלה כ-7 ק"ג בחודש וחצי, ובאחוזי השומן נצפתה אצלו עלייה של לא יותר מ-1%!
אך יוצאי דופן יש בכל מקום, והקבלה האמיתית שלי באה לידי ביטוי עם ההתקדמות הגדולה יותר של המתאמנים בתכניות המוצגות, כאשר נצפתה עלייה גדולה הן בכח והן במאסה השרירית. הנאה גדולה יותר מהאימונים הייתה גם כן מנת חלקם של אלו שהתנסו בעבר בתכניות הידועות לשמצה.

ייתכן והישגתם תוצאות בעזרת השיטה הנפוצה, אך יש לזכור כי הדבר יחזיק מעמד זמן קצר ביותר, וכי התוצאות הטובות ביותר נצפו, ולא רק על ידי, אצל המתאמנים בשיטה המוצגת כאן לכל אורך האשכול. אגב נזכרתי באחד מהאשכולות הרבים של המשתמש the one, שעבר להתאמן בשיטה הדומה יותר לזו שהצגתי לאחר שהפסיק לקבל תוצאות מאחד התכניות הנפוצות. נקודה למחשבה.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy צפה בהודעה
אני יודע מה התשובה אבל מעניין אותי לשמוע מה יש לו להגיד על זה
הבנתי כי אתה מאמן מוסמך וכי לפי התוצאות שמתקבלות אצל לקוחותיך אתה מעיד כי השיטה הנפוצה היא שיטה יעילה וטובה למתאמן המתחיל. רק אמליץ לך לנסות את השיטה על אדם, כזה שבחר בה בלבד, ולהשוות את הישיגיו אל מול אלה של האחרים, ואם תוכל לנסות על יותר- מה טוב. אחרי שניסית גם את השיטה שהצגתי (ולא המצאתי) אשמח לקבל חוות דעת.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ariktuna צפה בהודעה
ומה בעצם קורא אחרי שנתיים שמאפשר לך לשנות תוכנית?
האם אתה יוצא מנקודת הנחה שמי שמשתמש בתוכנית שלך לא עסק בספורט בעבר?
והאם הגיל, גודל, גנטיקה, כמות אוכל משנה? אם אני אוכל יותר אוכל אני אוכל[משחק מילים מצחיק חח] לבצע תוכנית יותר קשה?
לאחר שנתיים הגוף שלך יגיב אחרת לאימונים. ההתאוששות תהיה אחרת, הפרשת הורמונים וכו'.
עיסוק בספורט אירובי אינו בהכרח משליך על עיסוק בספורט אנארובי, ואוסיף ואומר שלאחר הפסקה ממושכת מאימונים, על החזרה להיעשות קודם כל תוך שימוש בתכנית המתאימה למתחילים (כדבר ראשון).
גיל- נצא מנק' הנחה שהאדם סיים את התבגרותו/ הגיע לבשלות מסויימת (גיל 16).
גנטיקה- גורם מכריע. נצא מנק' הנחה שהגנטיקה אינה מקנה יכולות יוצאות דופן.
תזונה- התזונה היא חלק בלתי נפרד, אך סבורני שכולכם יודעים כיצד מאפשרים לגוף לגדול ולהתחזק ע"י תזונה נכונה. אכילת כמות גדולה יותר (יחסית) של אוכל, נניח המגדילה איזשהו פלוס קלורי, תהיה זניחה עד שטותית. התזונה צריכה להיות בהתאם לעקרונות הנכונים ללא קשר לתכנית (לפי מטרות כמובן).

יום נפלא.
deadlift: 76.4g RM5

*חצי ירידה

משקל בבוקר: 106 ק"ג
משקל לאחר פיפי: 103.4 ק"ג
משקל לאחר קקי: 92.7 ק"ג
משקל לאחר ארוחת בוקר: 112 ק"ג

*מתעדכן לאחר כל ביקור בשירותים.

לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן

נערך לאחרונה על ידי shraga, 06-04-09 בשעה 13:22.
shraga מנותק   הגב עם ציטוט