צפיה בהודעה בודדת
ישן 06-04-09, 17:57   #160
shraga
חבר פעיל

כללי:: שרגא, כהן שרגא
עוסק ב:: מנקה בחדר כושר...
חדר כושר: אקסטרה ג'ים

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy צפה בהודעה
שרגא....[אני לא יודע איך לבודד את הציטוט הנוגע אליי בהודעה המחולקת אז זה בלי ציטוט]

אני יכול לומר שניסיתי אותה....וגם כמה וכמה מתאמניפ שלי [מה לעשות אני לא ילד ווינגייט אני מאמין בספקטרום רחב של שיטות] והיא נותנת תוצאות פחות טובות לרוב המתאמנים
שלא תבין לא נכון-אני יודע שמצב תכניות האימון בארץ הוא עגום ואכן רוב תכניות האימונים שאני כותב הן fbw ab עם נפח ממוצע [9-10 סטים לגדול 6-7 לקטן] ובד"כ מתאמנים לא מאמינים לי שזה יעבוד עליהם יותר טוב מ15 סטים לגדול ו-15 לקטן ב-ab
אני מודע לעובדה שנפח גדול מידי פוגע ותוקע התקדמות אבל לא צריך להגזים ולהזניח לגמרי עבודה מבודדת על ידיים
וגם נפח קטן יחסית של שרירים גדולים אני מאמין שכל שריר צריך לקבל התייחסות גם בהתאם לרמת המתאמן גם למטרותיו וגם למגבלותיו
אסור לנו לשלול כל תכנית אימון רק בגלל שהיא ניראית מפוצצת...לפעמים דבריםפ כאלו עובדים-מניסיון

אז טוב שאתה בא בגישה כזו, כנראה שאתה לא "ילד וינגייט", ושאתה אכן שייך לאיזשהו זן נכחד של מאמנים בארץ. אבל בכל מקרה, אני אינני מייצג לבד את תפיסת העולם הזו, בה למתאמן המתחיל אין צורך בבידוד שרירים ועבודה ישירה על שרירים קטנים, שעובדים בכל תרגיל מורכב שתבחר. אני סבור שאתה מודע לחשיבות התנועות המרכזיות על המתאמן, והמתאמן המתחיל בפרט, ושאתה מבין, ולו במעט, את מצב גופו של המתאמן שנכנס בפעם הראשונה לחדר המשקולות. אדם כזה לא צריך לעבוד כמחצית מהסטים המוקדשים לקבוצת שרירים גדולה על שריר קטן ויחיד, או קבוצה קטנה הרבה יותר, של שרירים קטנים. הרי אותו השריר עבד בתוך אותה קבוצת שרירים גדולה, אותה התנועה כבר בוצעה בתוך התרגיל המורכב, ואני בטוח שאתה גם יודע כמה שעומס-יתר עשוי לבלום התפתחות והתקדמות.

כתבת כי כבר ניסית את השיטה על מספר מתאמנים שלך, וכי היא כנראה היניבה תוצאות טובות פחות. אין אני יכול לערער על כך, אך אוכל לדרוש ממך לבדוק האם הצבת במשוואה את הנתונים הנכונים, שכן אם ניסיוני אינו מספיק, הרי שמיטב מאמני העולם אינם טועים.

בד"כ אני נותן באיזשהו שלב למתאמן את האפשרות לבצע סט-שניים על תנועה חד-מפרקית, דבר המאפשר רווחה פסיכולוגית יותר מאשר התקדמות פיזית. במשך הזמן המתאמנים מבינים כי עדיף להם לדבוק בעבודה כבדה על התרגילים המורכבים, שכן איתם הגוף ידע להתמודד, יגיב טוב יותר וישלב את כל הגוף באופן פרופורציונאלי ביותר.
בכל מקרה, הענקת עבודה השווה למחציתה של זו הניתנת לקבוצת שרירים מרכזית היא, לטעמי, שגויה מן היסוד, והיא רק מאפשרת למדריך להשיג פרנסה טובה יותר. בסופו של דבר, המתאמן ילך אל המאמן שנותן לו תכנית הכוללת מספר שווה של סטים על הבייספס כמו על החזה.

כתבת כי אתה מאמין שלכל שריר יש לתת את המגיע לו, ודבר זה אינו סותר בדבר את מה שהצעתי. אם תבדוק שוב תווכח כי הידיים אכן מקבלות את המגיע להן, כך גם הבטן, הטרפזים והתאומים. העובדה שהתכנית בנויה כולה מתרגילים מורכבים היא זו המגבה את המחסור בתרגילים מבודדים.

בכל מקרה, אינני שולל את התכנית כיוון שהיא "מפוצצת". אני שולל אותה כיוון שהיא אינה פרופורציונאלית, מספקת רווחה פסיכולוגית בלבד ואינה מבטאת את היסודות עליהן מושתתת מערכת התנועה בגוף האדם.

נקווה לטוב
deadlift: 76.4g RM5

*חצי ירידה

משקל בבוקר: 106 ק"ג
משקל לאחר פיפי: 103.4 ק"ג
משקל לאחר קקי: 92.7 ק"ג
משקל לאחר ארוחת בוקר: 112 ק"ג

*מתעדכן לאחר כל ביקור בשירותים.

לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן
shraga מנותק   הגב עם ציטוט