ואי פעם הייתי מכין עוגות חלבון!! מחלקים למנות וזה פיצוץ!
איך עושים את זה? פשוט מאוד!
לוקחים מתכון של עוגה בחושה אפויה (כמו עוגות שיש \ ספוג).
ומשנים לפי הכיף!
בעיקר אם אתם מוצאים מתכוני בריאות בכל מיני אתרים שלא מכילים חמאה או לא מכילים שמן.
אפשר גם לעשות פנקייקים עוגיות וכל דבר שעולה לכם בראש! ההנאה מובטחת!
(באמת יתכן שפעם פעמיים יכשל אבל בפעם השלישית יצא תענוג)
אולי יהיה נחמד אם אנשים יכינו חטיפים מאולתרים וישתפו.
רוצים דוגמא? בבקשה!
יש לנו את המתכון
הזה לעוגת תמרים (וגם את
זה לעוגת גזר) [שאגב זה אתר מצוין עם מתכונים קלים וטעימים]
איך משנים?
מים אין בעיה נשאר
מייפל אפשר להחליף בכל ממתיק אחר (דל קלוריות או לא אם אתם במסה, שימו לב שאבקת החלבון שנוסיף מתוקה וגם פירות מוסיפים מתיקות).
ממרח תמרים אפשר להשאיר או להחליף בתמרים מגולענים (אריזת ואקום כזאת בסופר) מחממים בסיר עם מים על אש כמה דקות, מוציאים ומועכים \ מפרקים ביידים \ עם מזלג\ סכין (זה בסדר עם יש גושים).
ואפשר גם לוותר אם אתם בחיטוב ולהוסיף יותר ממתקים ואבקת חלבון.
3 ביצים אפשר להחליף חלק רק בחלבון ביצה, להוסיף רק חלבון ביצה או כל שילוב אחר.
3/4 כוס שמן אפשר להחליף בחצי כוס שמן זית או אפילו במיץ תפוזים.
קמח תופח אפשר להשאיר או להחליף חצי או כל הכמות במרכיבים הבאים - קמח מלא, קמח סויה, קמח אחר עם ערכים טובים (נניח קמח תפו"א), יש בסופר סובין חיטה שאפשר לשלב פה שגם יתן נפח וגם סיבים וכהלאה כיד הדימיון.
סוכר כנ"ל לגבי הממתיק
קינמון - זורם
וכמובן שאפשר להוסיף אבקת חלבון עוד לבני ביצה (ואז זה גם מקבל יותר יציבות וניתן לחסוך קמח) קורנפלור ( שגם יתן יציבות)- פחמימות (פירות או ירקות [גזר]) מכל סוג, לגבי הוספת שמנים תשדלו להמנע כי שמנים עלולים להיהרס בבישול (אגוזים לדוגמא) אתם יכולים להוסיף אותם לאחר הבישול (למעלה לדוגמא).
ככל שהמתכון יהיה דל קלוריות ובריא מלכתחילה יהיה יותר קל אבל אל תפחדו לנסות גם דברים אחרים זה ממש כיף!
והכי חשוב! הצליח לא הצליח יש תובנות?!? תשתפו ונשמח לנסות גם ולעזור.