ציטוט:
פורסם במקור על ידי StarLighT
מדוע אתה חושב שהמחקרים המדעיים הם אמינים יותר ממאמרים אחרים שאתה מוצא באינטרנט? (כן, גם כאלו שאיזה ילד אוזבקי כתב על הסכנה שבאכילת תותים... ויש כזה מחקר דרך אגב)
את המחקרים המדעיים המכובדים ביותר מממנות חברות תרופות עשירות אינטרסנטיות, ארגונים ומוסדות גדולים שהמטרה שלהם היא אחת - להוכיח את משנתם.
כך, מטרתם של כל אותם מחקרים אמינים לדעתך, היא להוכיח את הנ"ל - מה שמביא אותנו למסקנה ששום דבר לא אמין יותר.
חוץ ממה שאני אומרת  וזה כך --- הכי פשוט להסתכל על הלכות הכשרות, שהוכחו בין השאר ככאלו המעודדות בריאות (יש מספר מחקרים בנושא, כגון אי אכילת בשר חזיר, או המתנה בין אכילת בשר לבין אכילת חלב עקב עיכול וכו').
אז אם בדיני הכשרות, ישנה הלכה שאומרת שיש להמתין בין אכילת בשר לחלב, זה אומר שמאז אלפי שנים היה עידוד של צריכת חלב!
חוץ מזה, מבחינה קצת יותר מדעית - חלב הפרה מאוד מאוד בריא לגוף האדם, אולם ישנם אנשים אשר פירוק המזון אצלם בעייתי (סובלים מבעיות עיכול באופן כרוני), ויש להם בעיה ספציפית עם פירוק החלבון שמצוי בחלב הבקר. לאותם אנשים מומלץ לאכול מוצרי חלב המגיעים מהעז ומהכבשה, כאשר החלבון שם הרבה יורת מותאם למערכת העיכול האנושית.
|
1. המימון לא משנה , כיוון שמחקר לא מתפרסם בלי שהוא עובר דרך רפרי. מאחר ואת לא יודעת בכלל מה זה רפרי , אני לא מבין למה את חושבת שאת יכולה להגיד מה אמין ומה לא.
2. שום מחקר לא דיבר בעד הלכות הכשרות , זו הנפצה של דתיים , ואם את מוצאת כזה מחקר את מוזמנת להביא אותו. אין בעיה לאכול בשר וחלב ביחד , הבעיה בחזיר מסתכמת בגדול בשומן רווי שיש גם בבקר כשר.
3. דת ותורה הם לא מקורות אמינים לשום דבר כיוון שהם סובייקטיביים מטבעם. בנוסף , זה שצרכו חלב זאת לא הוכחה לכך שזה בריא , זה פשוט אומר שצרכו חלב. עשית קפיצה לוגית עצומה.
4. הרמב"ם , שאני בטוח שאת מכירה בתור דתיה , אמר שכל ההנהגות שלו בנושאי בריאות בטלות ומבוטלות אם יביאו ראיות אמפיריות אחרות. מאחר והעולם שלנו מלא בראיות אמפיריות אחרות , אני לא רוצה סיבה להמשיך לחפש הנהגות בריאות בדת.
5. המאמר של הילד האוזבקי הוא לא מחקר , הוא מאמר. את מוזמנת לבדוק את ההבדל בין השניים.