תודה רבה, עזרת לי המון
ציטוט:
.בכול מקרה, הניתוח שלך הרבה הרבה פחות קשה, שלי תיקנו, ז"א שאני יכול לפצוע אותה בהרבה יותר קלות. לך עוד יש רצועה, וטווחים מלאים. כרגע אני ממליץ ללכת רק לפי הפזיוטרפיסטת מכיוון שעבר רק כחודש.
|
הניתוח שלי הוא דווקא היותר קשה, אם הקרע אצלך תוקן זה אומר שהוא היה באיזור ה"אדום" של המיניסקוס אליו מגיעה אספקת דם, כלומר אם הניתוח הצליח אז החלק הקרוע אמור להתאחות כמעט לחלוטין. אצלי כרגע יש רק 50% מהמיניסקוס, מה שאומר שבכדי לפצות על זה אני צריך לחזק את כל שרירי עוטף הברך בכמעט פי 2 ע"מ לפצות על החוסר
מה שכן, לפי מה שהבנתי ההחלמה מניתוח תפירה היא הרבה יותר ארוכה מאשר ניתוח להסרת הקרע (3 חודשים לעומת חודש).
ציטוט:
כשאתה תרגיש יותר טוב (ובאישור הפזיוטרפיסט), סקוואטים כשאתה יורד עם כדור, לא חופשי, זה התרגיל האולטימטיבי.
יש עוד תרגיל, שהוא עובד על שריר הפיקה, שהוא לשים את כף הרגל על כרית(אפילו כמה כריות) וליישר את הברך כמה שניות(ללחוץ ממש חזק עד למעטה) ולשחרר. תשאל את הפזיוטרפיסט על מה אני מדבר.
|
לגבי התרגיל הראשון - בדיוק כזה נתן לי הפיזיותרפיסט, עם כדור מאחורי הגב וגומיית ניגוד מעל הברכיים. לגבי השני, עשיתי אותו עוד לפני שהתחלתי את הפיזיותרפיה ע"מ לשפר טווחים ולהגיע ליישור מלא
שוב תודה