|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() לאחרונה יצא לי לחקור קצת על הסיבים התזונתיים שכל הזמן מדברים עליהם פה... אחרי שהחכמתי החלטתי לרכז את זה בפוסט אחד שמסביר על טיפה על הסיבים ועל תכונות נוספות שלהם, כדי שאנשים שכמוני לא ידעו הרבה על מהם סיבים יוכלו לדעת. ![]() סיבים תזונתיים מה הם? סיבים תזונתיים הם חומרים המצויים במזונות הצמחיים, והם אינם נעכלים בגוף האדם. למעשה, רובם סוכרים שמערכת העיכול שלנו לא מצליחה לפרק. פרט לתפקידם כמקנים של תחושת שובע, הסיבים עשויים לשפר את חילוף החומרים של הסוכר ולהנמיך בדם רמות של כולסטרול וטריגליצרידים (חלק משומני הדם בגוף האדם). הסיבים עשויים לסייע בטיפול במחלות כגון טחורים, עצירות, ועוד. סיבים עשויים לסייע בעיכוב סיבוכים בכלי הדם הקשורים בסוכרת. אפשר לחלק את הסיבים לשתי קבוצות: מסיסים במים ולא מסיסים. סיבים מסיסים אפשר למצוא בפירות, בקטניות, בשיבולת שועל ובמידה מסוימת גם בירקות. המסיסים סופחים מים במעי הדק והופכים למין ג'ל הלוכד חלקיקי שומן, כולסטרול וסוכר, מה שמונע את ספיגתם של חומרים אלה. סיבים לא מסיסים מצויים בדגנים המלאים, בקליפות של פירות ובירקות. הם סופחים מים, מגדילים את נפח הצואה ומגבירים את תנועתיות המעי, מה שמסייע מאוד למניעת עצירות. מקרות עיקריים ריכוז גבוה שלהם נמצא באגוזים, בגרעינים מלאים (חיטה, שעורה, אורז מלא, שיבולת שועל וכו'), בקליפות של פירות וירקות, בקטניות כמו חומוס, פול, עדשים ואפונה, ובדגנים מלאים (לא קלופים) כגון אורז לא מלוטש, שיבולת שועל וחיטה מלאה. הסיבים אחראים למרקם הנוקשה של הקליפות, ויש הטוענים גם לטעם הפחות אטרקטיבי שלהן. 10 הגדולים סובין תירם- 89 גרם פייבר וואן (נסטלה)- 48 סובין חיטה- 42 פרג- 21 ברנפלקס- תלמה- 20 בורגול- 18 שעועית לבנה יבשה- 17 דבלים- 17 שקדים- 14 איטריות מקמח מלא- 12 (הערכים הם ל-100 גרם) מונעי מחלות זה עשרות שנים מראים מחקרים אפידמיולוגיים כי תרבויות שתפריטן עשיר בסיבים תזונתיים כמעט אינן סובלות ממחלות המאפיינות את אוכלוסיית העולם המערבי. אולם מאחר שהסיבים התזונתיים מגיעים אל הפה עם הצמח הנאכל, קשה להפריד דרך מחקר אפידמיולוגי בין השפעתם ובין הערך המופק מאכילת המאכל הצמחי על שלל מרכיביו הבריאים האחרים. קיים קשר בין כיב התריסריון לבין מיעוט סיבים בתפריט. בידי הסיבים גם לסייע בהקטנת הסיכון מפני סרטני המעי הגס, הערמונית והשד. מחקרים מראים, כי קיים קשר בין צריכה מועטה של סיבים תזונתיים לבין סרטן השד. חברות המקפידות על מיעוט של כולסטרול במזונות שהן מייצרות ועל ריבוי של סיבים תזונתיים, אכן עונות על ההנחיות התזונתיות - המדעיות בקשר לתפריט הנכון. מחקרים קליניים רבים שנערכו על בעלי חיים ועל בני אדם, הצליחו להוכיח מעל לכל ספק כי לסיבים תפקיד מכריע בתזונת האדם. חוקרים ותזונאים רבים מסכימים כי הסיבים ראויים להיכלל ברשימת אבות המזון, וכי אנו זקוקים להם בכמות גדולה בהרבה ממה שמספק התפריט הסטנדרטי. מפחיתי הסיכונים
מקווה שהחכמתם... ![]() ארז |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() תודה אחי קבל מוניטין
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() תודה קראתי והחכמתי.
הסיבים הם באמת חיונים לגופינו |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מנהל מקצועי
|
ישר כוח על המאמץ.
הייתי מוסיף על ההסבר בהתחלה,שהגוף לא מצליח לפרק את הסיבים תזונתיים,מסיבה פשוטה,שאין את האינזים שמפרק את הסיבים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() תודה אחי
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() מאמר נחמד, אבל ראיתי באיזה מחקר שהגוף אחרי תקופה מסויימת של שימוש ארוך בכמות דיי גדולה של סיבים, גורמת לגוף להסתגל אליהם, ואז הם מאבדים מערכם.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
קבל במוניטין ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() את רוב מה שכתבת אני יודע,כל הכבוד על ההשקעה!
קראתי מאמרים שמסבירים את הקשר בין ספיגת ברזל לסיבים,טוענים שהסיבים מפחיתים את ספיגת הברזל בגוף אתה יודע משהו בנושא? אם כן אשמח אם תפרט |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
מושעה
כללי:: אוהב הליכות רומנטיות לאורך חוף הים לצפות בשקיעה ולהתחבק תחת אור הכוכבים
|
![]() יפה יפה קבל במוניטין!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]() אני שמח שהחכמתם... תודה על המוניטין D:
אם בעתיד אני יראה משו מעניין נוסף אני יביא ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() אחי תודה רבה לך..
תמיד אמרו לי שהקליפה זה החלק הכי בריא בפרי/ירק ושלדוגמ לאכול מלפפון בלי קליפה זה כמעט כמו לשתות מים...עכשיו אני גם מבין למה! תודה רבה וח"ח על ההשקעה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() ציטוט:
מגיע לך מוניטין אח שלי, אבל אני לא יכול לתת לך שוב משום מה.
I'm not a Macchiavellian, he was only born earlier. Aou! Aou! Aou! Spartan#1! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
צוות ישראלבודי
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() מידע יפה ומועיל.
רק חשוב לציין שאכן הגוף יכול לפרק סיבים תזונתיים, במידה מסויימת, וכיום הם מוערכים על כ1.5-2 קלוריות לגרם. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() תודה על המידע קבל מוניטין , הייתי שמח אם תוכל לעשות רשימה של עוד מוצרים שיש בהם סיבים תזונתיים ברמה גבוהה