|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() אחרי שקראתי מאמרים שונים, הגעתי למסקנה שכדי לעלות במסה ללא אבקות למיניהם, צריך תכנון.
הbmr שלי הוא כ1550~, כפול 1.5 זה יוצא בסביבות 2300, וכדי לעלות במסה צריך כ300 קלוריות יותר מהצריכה הרגילה. אני חייב דחוף לעלות במסה אני שוקל רק 55 גובה 1.70 אז אני מעלה בכ700קלוריות מהצריכה היומית הרגילה. הכמות היומית שבניתי לי היא כ-3000קלוריות. ארוחת בוקר: שוקו- 181 קלוריות 2 פרוסות לחם אחיד גבינה לבנה 5%- 250 קלוריות ארוחת 10: לחמניה עם פסטרמה- 470 קלוריות. ארוחת צהריים: כאן זה לא קבוע, אבל זה בד"כ חזה עוף עם אורז ופירה. עוף מבושל-253 קלוריות אורז מבושל- 370 קלוריות פסטה- 311 קלוריות 3 מלפפונים- 80 קלוריות ארוחה לאחר האימון: 2 ביצים (חלבון)- 41 קלוריות 2 פרוסות טונה בשמן- 340 קלוריות 2 שניצל תירס- 323 קלוריות ארוחת ערב: 2 סנדוויצים (4 פרוסות) גבינה צהובה 28%- 344 קלוריות 2 עגבניות-62 קלוריות סה"כ כמות ליום- כ3025 קלוריות. מה אתם אומרים? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() לדעתי יש כאן כמות קלוריות גדולה מידי, תוריד 200-300 קלוריות, ועם הזמן תעלה במידת הצורך.
תרשום ערכים כמה שומן,פחמימות,חלבון יש |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() הכל ביחד יוצא
10.31 אחוז שומן 29.32 אחוז חלבון 60.37 אחוז פחמימות שזה יוצא: 202 גרם חלבון 71 גרם שומן 417 גרם פחימות |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() טוב אלה העצות שלי:
ארוחת בוקר- תוסיף כמה זיתים ארוחת ביניים- תוסיף כפית טחינה\ כמה זיתים צהריים- במקום ה3 מלפפונים תעשה סלט עם כמה ירקות ותוסיף כפית שמן זית, אם אתה לא בבית אז תאכל מלפפון אחד שתיים לא צריך 3 אבל תדאג לאכול גם שומן טוב כמו טחינה או זיתים. תוסיף ארוחה כשעה לפני אימון משהו כמו אורז+חזה עוף\פסטרמה הארוחה אחרי האימון שלך גרועה- אחרי אימון תאכל ביצה בלי החלמון(צהוב) + טונה במים\חזה עוף\פסטרמה +לחם לבן\אורז לבן. *המלצה חמה שלי היא לשתות שייק חלבון עם סוכר ענבים מייד לאחר האימון במקום הארוחה הזאת. ארוחת ערב- בשביל מה לאכול גבינה עם 30% שומן? אתה רוצה לעלות מלוכלך? וותר על הגבינה הזאת ותחבר אחת עם אחוז שומן נמוך תוסיף ארוחה לפני השינה שתכלול חלבון ושומן בלבד בלי פחמימות. לדוגמא גבינה לבנה+ טחינה\זיתים\חמאת בוטנים\אגוזי מלך\אבוקדו
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() ארוחת בוקר
שוקו??!?!?!?!?!?!?! וכולה 2 פרוסות לחם?! בארוחת הבוקר,קח לך מכל אבות המזון מאכלים נ.ב המשפט הראשון שלך "כדי לבנות תפריט ללא אבקה" אני מציע לך לערוך אחי.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר מתחיל
|
![]() ציטוט:
רשמתי 'שכדי (לא כדאי) לעלות במסה ללא אבקה, צריך תכנון'. תודה על התגובות, אני אשב על התוכנית מחדש ואבדוק את התגובות. אשמח לתגובות נוספות. ובקשר לשוקו- קראתי שזה טוב ללחץ דם, כי שלי די גבולי (בן 17 משקל 55, רץ 7 ק"מ פעמיים בשבוע, לא אמורה להיות בעיה- אולי מהתרגשות או משהו אבל אני לא לוקח סיכונים ומנסה להוריד את הלחץ דם). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
חדר כושר: בצבא כרגע בקושי מתאמן
|
![]() תוסיף שומן אכותי תוסיףך יקרות תוסיך הכל המתפריט הזה נראה לי מאוד יבש כאילו דליל כזה אני בטוח שאתה טועה בכמות של הקלוריות ובחלבון פחמימות וכו.. זה נראה לי ממש קצת .
זה נראה יותר תפריט לחיטוב :/ בארוחת בוקר תוסיף תאכל קורנפלקס+גרנולה/+ש"ש בארוחת 10 בבית ספר תוסיף עוד לדעתי זה כל מה שאתה אוכל ? פרוסה אחת בבצפר ? אנ יאוכל לפחות 3.. תגוון בין חמאת בוטנים,אבוקדו,גבינה,חביתה,פסטרמה.. בארוחת צהריים תוסיף איזה 2 כפות טחינה.. עוד ירקות ממלפפון אין לי ממשש ערכים גבוהים ובארוחת ערב אני אוכל עוד פעם קורנפלקס ![]()