|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אך אני יודע הם הפחממה היא מורכבת או פשוטה?
נניח אכלתי תירס מפחית שימור אך אני יכול לדעת אם הפחממה היא מורכבת או פשוטה יש דרך לזהות? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
פחמימות פחמימות מתפרקות במערכת העיכול והופכות לסוכר. כשאנו אוכלים סוכר הוא מתעכל במהירות ומגיע ישר לדם, כי אין צורך לפרק אותו. לעמת זאת, כשאנחנו אוכלים פחמימה מורכבת, כמו אורז מלא, פסטה, חיטה שלמה, בורגול, לוקח למערכת העיכול זמן לפרק את המזון, להפכו לסוכרים שמגיעים לדם. תגובה זו משפיעה על הפיכת הסוכר לשומן. אכילה של מזונות המעלים בחדות את רמות הסוכר בדם יגרום לעליה של טריגליצרידים, שומנים בדם. כמו כן אכילת פחמימות מורכבות מוריד את הרצון העז למתוק. ולכן אכלו פחמימות מורכבות, לא מעובדות, לא טחונות, עדיף אם אפשר לא מבושלות: קטניות למינהן (שעועית, עדשים, אפונה וכו'), שעורה מלאה, חיטה מלאה, אורז מלא, בורגול, פולי סויה, טופו, פסטה, תירס, שיפון וכו'. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() פירכיות שעל האריזה רשום אורז מלא
זה גם פחממות פשוטות? נראה לי אני ירד מהפירכיות ויאכל יותר לחם איזה לחם מומלץ אני זוכר שהיה פה דיון על לחמים אגב גרנולה (קורני) זה פשוטה וגם מורכבת יכול להיות? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
ד"א פריכית פחמימה מורכבת.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
לגבי הפירכייות אתה ממש משמח אותי ![]() זה בטוח העניין? כי בעבר הבנתי שהיא פשוטה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() פחממות פשוטות הן מתוקות ( נירא לי שאתה רוצה שזה היה כמה שיותר פשוט)
כול השאר מורכבות פשוט לא? תקנו אם אני טועה |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() בגלל זה גרנולה מבלבל אותי וכל החטיפים האלו
הם מתוקים אבל יש שיבולת שועל לא ברור אם זה פשוט או מורכב משהו מחזק את אלפי שפריכית זה פחחמה מורכבת? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() נזכרתי למה אני חושב שפירכיות זה פחממה פשוטה
כי יש לזה אינדקס גליקמי גבוה וממליצים על זה כפחממה אחרי אימון |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() לחם לבן זה פחמימה מורכבת אחי.... אתה אולי מיתבלבל עם פחממות בעלות א"ג גבוה
א"ג גבוה לא עושה פחמימה פשוטה תן לי דוגמה לפחמימה פשוטה שהטעם שלה לא מתוק |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
כללי:: שרירים גדולים,לא שחיף....
|
![]() 1. לחם לבן פחמימה פשוטה!!!
2. אין כזה דבר פחמימה פשוטה לא מתוקה...אלא אם כן הוסיפו לה חומרים אחרים או שעירבבו אותה אןם משהו אחר אבל סה"כ מדברים על מוצר "טהור"
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
פרדוקס?
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() אז איזה לחם הכי המומלץ..?
חיטה מלאה או לחם קל..? מה לגבי לחם שחור? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() א)לחם לבן זה לא פחמימה פשוטה אני בטוח ב 99 אחוז
ב) לחם לבן לא מתוק ככה שאתה סותר את עצמך |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
כללי:: שרירים גדולים,לא שחיף....
|
![]() א)טעות
ב)אני לא סותץר את עצמי -כי אנו מדברים על חומר "טהור"
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() "טהור" או "לא טהור", לחם לבן זאת פחמימה מורכבת, וכאלה שאומרים שהיא פשוטה בטח מתכוונים לזה שהא"ג גבוה, למרות שגם בלחם מלא הא"ג לא נמוך במיוחד (ומי שם זין על א"ג?!)
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה כול כך בטוח בעצמך.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() "רב-סוכרים
הרב-סוכרים בנויים ממולקולות ארוכות מאוד, המורכבות מיחידות של חד-סוכרים זהים או שונים הקשורים ביניהם. חומר כזה, הבנוי ממולקולות ארוכות מאוד והמורכבות מיחידות חוזרות, נקרא פולימר (פולי=הרבה, מר=חלק). יחידות הבניין המרכיבות פולימר נקראות מונומרים. הרב-סוכרים אינם מתוקים ואינם מסיסים במים." "דו-סוכרים - תכונותיהם: טעמם מתוק, מסיסים במים 1. הסוכרוז הוא הדו-סוכר המוכר ביותר. הוא מורכב מהחד-סוכרים גלוקוז ופרוקטוז, הקשורים זה לזה. הוא משמש להמתקת המזון. הסוכרוז מצוי בשפע בקנה הסוכר, בסלק הסוכר, בנוזל המופרש מעץ אדר, ברוב הפירות ובגזר. 2. הלקטוז הוא סוכר החלב המורכב מהחד-סוכרים גלוקוז וגלקטוז, ומשפר את ספיגת הסידן מתוך החלב במערכת העיכול. 3. המלטוז מורכב משתי יחידות של גלוקוז, והא מצוי בזרעי דגנים נובטים ומהווה תוצר ביניים בפירוק העמילן בגוף." i rest my case |
![]() |
![]() |