ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 03-01-10, 15:49   #1
Blaz00r
חבר מתחיל

ברירת מחדל מס' סטים וחזרות לחיזוק שריר ולא לעלייה במאסה

אני כרגע כחודש לאחר ניתוח בברך וצריך לחזק את כל השרירים שעוטפים אותה (השריר ממש הדלל ונראה קטן יחסית לרגל השניה). כרגע אני עובד בבית עם גומיית התנגדות, ועושה מכל תרגיל 3 סטים של 15 חזרות (מרגישים שהשריר מאומץ אחרי 7-8 חזרות) עם מנוחה של חצי דקה בין כל סט. האם זאת דרך עבודה נכונה לחיזוק השריר?

תודה
Blaz00r מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-01-10, 15:51   #2
pala
ת.נ.צ.ב.ה

עוסק ב:: לאכול
חדר כושר: נאוטילוס

איזה ניתוח? אני עברתי לפני חצי שנה ניתוח לתיקון מיניסקוס. הייתי מושבת כחודש וחצי לפני שיכולתי לעבוד עליה, ובכלל קודם התחלתי עם תרגילי טווחי תנועה
אני תריך יותר פרטים

איזה ניתוח עברת?
היה לך מעצב ברך?
מה הרופא ספורט אמר לך?
יש לך בעיה של טווחי תנועה?
מה עם פיזיוטרפיסט? מגיע לך אחרי ניתוח כ 8 טיפולים עם פזיוטרפיסט
pala מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-01-10, 16:23   #3
Blaz00r
חבר מתחיל

אכן זה היה ניתוח מיניסקוס, הסירו 50% מהמיניסקוס הלטראלי בברך ימין (לא נעים...בהתחלה היו חששות שלא אוכל לחזור לשחק כדורגל)
מעצב ברך לא היה לי, עם רופא ספורט לא נפגשתי (או שאתה מתכוון למנתח\פיזיותרפיסט?), וכרגע אני כבר בטווחי תנועה מלאים.

עם פיזיותרפיסט אני עובד כבר שבועיים והוא זה שהביא לי את התרגילים האלה, אבל שאני עובד איתו (במין מיני-חדר כושר שיש באותו מקום) אני מכל התרגילים האלה עושה 45 חזרות רציפות בלי הפסקות, משהו שנראה לי קצת תמוה... בבית בכל מקרה, אני עובד כמו שציינתי (3 סטים של 15 חזרות וחצי דקה הפסקה בין כל סט).
ישן 03-01-10, 16:43   #4
pala
ת.נ.צ.ב.ה

עוסק ב:: לאכול
חדר כושר: נאוטילוס

ציטוט:
פורסם במקור על ידי blaz00r צפה בהודעה
אכן זה היה ניתוח מיניסקוס, הסירו 50% מהמיניסקוס הלטראלי בברך ימין (לא נעים...בהתחלה היו חששות שלא אוכל לחזור לשחק כדורגל)
מעצב ברך לא היה לי, עם רופא ספורט לא נפגשתי (או שאתה מתכוון למנתח\פיזיותרפיסט?), וכרגע אני כבר בטווחי תנועה מלאים.

עם פיזיותרפיסט אני עובד כבר שבועיים והוא זה שהביא לי את התרגילים האלה, אבל שאני עובד איתו (במין מיני-חדר כושר שיש באותו מקום) אני מכל התרגילים האלה עושה 45 חזרות רציפות בלי הפסקות, משהו שנראה לי קצת תמוה... בבית בכל מקרה, אני עובד כמו שציינתי (3 סטים של 15 חזרות וחצי דקה הפסקה בין כל סט).
יכול להיות שהוא רוצה לחזק את הרגל מבחינת סיבולת...בכול מקרה, הניתוח שלך הרבה הרבה פחות קשה, שלי תיקנו, ז"א שאני יכול לפצוע אותה בהרבה יותר קלות. לך עוד יש רצועה, וטווחים מלאים. כרגע אני ממליץ ללכת רק לפי הפזיוטרפיסטת מכיוון שעבר רק כחודש. תרגילים אחרים מסופכים רק עלולים לגרות את הסחוס \ לפצוע אותו. כשאתה תרגיש יותר טוב (ובאישור הפזיוטרפיסט), סקוואטים כשאתה יורד עם כדור, לא חופשי, זה התרגיל האולטימטיבי.
יש עוד תרגיל, שהוא עובד על שריר הפיקה, שהוא לשים את כף הרגל על כרית(אפילו כמה כריות) וליישר את הברך כמה שניות(ללחוץ ממש חזק עד למעטה) ולשחרר. תשאל את הפזיוטרפיסט על מה אני מדבר.
סה"כ אני חופר כי יש לי ניסיון עם זה ועברתי משהוא יותר מסובך...
ד"א, אם הרגל שלך ממש דלה, כמעט כל תרגיל עבודה עליה תגרום לגירוי השריר. אז כרגע אתה לא צריך לדאוג מבחינת סטים \ חזרות, העיקר שאתה מרגיש את הרגל עובדת.
pala מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-01-10, 17:10   #5
Blaz00r
חבר מתחיל

תודה רבה, עזרת לי המון

ציטוט:
.בכול מקרה, הניתוח שלך הרבה הרבה פחות קשה, שלי תיקנו, ז"א שאני יכול לפצוע אותה בהרבה יותר קלות. לך עוד יש רצועה, וטווחים מלאים. כרגע אני ממליץ ללכת רק לפי הפזיוטרפיסטת מכיוון שעבר רק כחודש.
הניתוח שלי הוא דווקא היותר קשה, אם הקרע אצלך תוקן זה אומר שהוא היה באיזור ה"אדום" של המיניסקוס אליו מגיעה אספקת דם, כלומר אם הניתוח הצליח אז החלק הקרוע אמור להתאחות כמעט לחלוטין. אצלי כרגע יש רק 50% מהמיניסקוס, מה שאומר שבכדי לפצות על זה אני צריך לחזק את כל שרירי עוטף הברך בכמעט פי 2 ע"מ לפצות על החוסר
מה שכן, לפי מה שהבנתי ההחלמה מניתוח תפירה היא הרבה יותר ארוכה מאשר ניתוח להסרת הקרע (3 חודשים לעומת חודש).

ציטוט:
כשאתה תרגיש יותר טוב (ובאישור הפזיוטרפיסט), סקוואטים כשאתה יורד עם כדור, לא חופשי, זה התרגיל האולטימטיבי.
יש עוד תרגיל, שהוא עובד על שריר הפיקה, שהוא לשים את כף הרגל על כרית(אפילו כמה כריות) וליישר את הברך כמה שניות(ללחוץ ממש חזק עד למעטה) ולשחרר. תשאל את הפזיוטרפיסט על מה אני מדבר.
לגבי התרגיל הראשון - בדיוק כזה נתן לי הפיזיותרפיסט, עם כדור מאחורי הגב וגומיית ניגוד מעל הברכיים. לגבי השני, עשיתי אותו עוד לפני שהתחלתי את הפיזיותרפיה ע"מ לשפר טווחים ולהגיע ליישור מלא

שוב תודה
ישן 03-01-10, 17:37   #6
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

אם אתה מסוגל לעשות סקוואטים ודדליפטים תעשה, זה הפיזיותרפיה הכי טובה שתוכל לעשות לעצמך.

Patience + Persistence = Progress. (Bill Starr, The Strongest Shall Survive)

Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה