|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() שלום,
אני בן 20 מהמרכז. אשמח אם תשיבו לי על כמה נושאים: 1) ערכתי כמה בדיקות דם בתקופה האחרונה, בכולן התגלו ערכים גבוהים של אנזימי כבד (alk.phosphat, ast. Alt). הבנתי שרק שניים מהם קשורים להרס ברקמות השריר, וכיוון שאני מתאמן (די אינטנסיבי יש לציין), אין לי מה לדאוג מערכים גבוהים. בנוסף, ביצעתי אולטרה-סאונד על מנת לבטל כל חשש מבעיה בכבד, ולא נמצא דבר חריג כלל. הבנתי שהאנזים alk לא אמור להיות גבוה דווקא, אך אצלי הוא עובר קצת את התחום המקסימלי המותר בדם. ממצא נוסף שהתגלה אצלי הוא רמת כולסטרול גבוהה- מדובר על כולסטרול רע (ldl). אינני יודע מה גורם לכך שיש לי כולסטרול גבוה ותפקודי כבד גבוהים. כרגע, לפי מה שאני חושב, הכולסטרול הגבוה נובע מכך שאני צורך חלבונים בכמות גבוהה (נדרש על מנת לפתח את הגוף), אני צורך בעיקר מוצרי חלב, שידועים בשומנים רווים וכולסטרול שיש בהם. לגבי האנזימי כבד - עקב אימוני כח קשים שאני מבצע, לעיתים במשקלים גבוהים, לדעתי זה גורם להרס שריר גבוה ולכן האנזימי כבד נמצאים אצלי בערכים כה גבוהים. יכול להיות שאלו הסיבות לממצאים שהתגלו אצלי? 2) נקודה נוספת היא שאני משתמש באבקת חלבון של חברת xxxxx, ועל הקופסאות שלהם מצויין כי האבקה מכילה 3 אנזימי עיכול לספיגה. האם להפסיק בה את השימוש ולעבור לחברה אחרת? ומה לגבי הכולסטרול הגבוה והאנזימי כבד? כפי שהסברתי למעלה, התזונה שלי בנויה בעיקר מכמויות חלבון גבוהות, ויש לציין כי אני כמעט ולא אוכל שומנים. רק בזמן האחרון, לאחר התייעצות עם תזונאי, התחלתי לאכול מקורות שומן (שקדים, אגוזי מלך, טחינה וכו'). אשמח אם תשיבו על כלל שאלותיי ששאלתי למעלה, כי כרגע איני יודע מאיפה להתחיל לפתור את הבעיות הללו. תודה לעונים! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() חחחחחח הפעם אני ל אמוחק את זה למרות שאתתה עובר על חוקי הפורום
אינזימי עיכול שמוספים לתוספי מזון גורמים לעליה בתפקודי הכבד [אתן לך לנחש כמה שזה לא טוב] יש כמה חברות שעושות את זה, ומוסיפות אנזימי עיכול(אופטימום למשל) הרי לכם בלייב מקרה של מישהו שנפל על "חברה גדולה"
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני לא חושב שהם סתם היו מוסיפים את זה ועוד מציינים את זה בגדול.. ולמישהו יש המלצה לאבקת חלבון אחרת שהיא אמינה, לא נפלה בבדיקות, שיש בה כמה שיותר גרם חלבון למנה וכולסטרול זניח? ובקשה בלי נסיונות לשווק.. אני רוצה לדעת תכל'ס מה האופציה הטובה ביותר בשבילי, מבחינה בריאותית. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
חדר כושר: Your R your Own Gym
|
![]() ציטוט:
אומגה 3 פותר הרבה בעיות שקשורות לבריאות, אומגה 6 אתה משיג מהרבה מקורות כמו אגוזים דגני בוקר,ביצים וכו. אז הבעיה היא למתן את הצריכה של השומן הרווי (הכולסטרול שבאוכל לא משפיע על הכולסטרול שבגוף וזה מוכח) הדבר שמשפיע זה השומן הרווי (יש מחקרים שטוענים ההפך בגלל זה אין דרך לדעת אם אתה אוכל תזונה טובה:ביצים,חלב בקר או בעצם מסתכן בלקבל איזה התקף לב בגלל השומן הרווי. אז תאכלס אומגה 3 יפתור את הבעיות נראה לי תתחיל לאכול דגים פשוט. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
נציג חנות ישראלבודי
|
![]() החברות מוסיפות אנזמי עיכול על מנת כביכול לפתור אי נוחות בקיבה עקב רגישות ללקטוז או אבקות שמכילות כמות ממש גדולה של לקטוז.
מצד שני, החברות האלו לא מספרות לך שיש מוצרים שמלכתחילה אין להם לקטוז - ואז החלבון שלך נקי ולא דורש אנזימי עיכול. למשל חלבון ה isolate של נייצרס בסט נחשב לטוב בעולם. תחשוב על זה ככה- אומר לך שאתה יכול לנסוע לחיפה באוטובוס שיש בו הרבה הרבה רעש ותצטרך לקחת כדור שינה בכדי להירדם בנסיעה. או תסע לחיפה באוטובוס יותר שקט ( אולי קצת תשלם יותר) אבל לא תקבל כאב ראש ותוכל להירדם בשקט בלי עזרים כימים.
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() ברוכים הבאים למועדון
כל תפקודי הכבד שלי גבוהים לצערי והכל עוד בבירור אני בטוח שיש קשר לאבקות חלבון ולכן אני כרגע מוריד את זה מהתפריט |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר מתחיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
בעיות בעיות בעיות - מנסה לעשות קצת סדר | lifton | פיתוח גוף-כללי | 10 | 31-01-11 12:30 |
בגדי ספורט | sandrik | פיתוח גוף-כללי | 16 | 27-10-08 22:56 |
~אשכול בגדי הים~ | shay | פיתוח גוף-כללי | 32 | 07-08-07 22:19 |
בעיות בעיות בעיות ועוד בעיות | orel | פיתוח גוף-כללי | 8 | 09-12-06 00:07 |