ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 25-04-12, 19:41   #1
TyphooNN
חבר פעיל

ברירת מחדל מאזן קלורי חיובי..

התגייסתי לצהל בגובה של 170 ס''מ 67 וזה היה במצב שהיתי משיע באכילה ומגיע למאזן קלורי חיובי.
אחרי שנה בצהל אני שוקל 70 קילו באחוז שומן טיפה יותר גבוהה אבל אוכל הרבה פחות טוב ממה שהיתי אוכל באזרחות.
ההיגיון אומר שבמצב קלורי שלילי אתה יורד במשקל ובמאזן חיובי אתה עולה אז איפה ההיגיון פה שאני אוכל פחות טוב ונשאר כבר שנה פחות או יותר באותו משקל?
אני מתאמן פעמיים בשבוע במקרה הטוב לפעמים יוצא לי אימון אחד או אפילו בלי אימונים בחדכ.
ישן 6~ שעות ביום.
במשקלי עבודה אני לא עולה כבר שנה(עליתי בשנה בכמה תרגילים ויש תרגילים שאני כבר שנה לא עולה בהם!!!)
אוכל ביום
בבוקר יוגורט.
ארוחת 10 טונה בפיתה
צהריים אורחה בחדר אוכל שזה כולל בשר תפו''א או קטניות
שעה שש 3ביצים עם פיתה
בערב קוטג'
במסת שריר אני לא עולה כבר יותר מדי זמן.
במה אני טועה?
TyphooNN מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-04-12, 20:58   #2
Lеon
חבר פעיל

חדר כושר: Your R your Own Gym

הסכנה בכל חיטוב או אכילת קצת קלוריות היא בזה שהגוף שלך מתרגל לכמות אוכל שאתה נותן לו כלומר שבוע שבועיים אתה יורד, ואז הירידה יורדת ובסוף bmr החדש שלך הוא נמוך ממה שהיה לפני.
כל זה בכלל שאתה עשית את החילוף חומרים שלך איטי, הפתרון להתחיל לאכול יותר מהbmr שהיה לך, כל כמה שעות,לעשות אירובי 5 פעמיים בשבוע,לשתות קפה,תה ירוק,תבלינים ובעצם כל דבר שיאיץ לך את חילוף החומרים.

יש כמה אפשרויות למה אתה לא עולה מסת שריר:
אימון יתר,קצת אוכל,קצת מנוחה. אצלך אני משאר הכל 6 שעות שינה זה מינימום לבן אדם רגיל אבל לאדם שמתאמן זה קצת. אימון יתר-אתה לא מתאושש בגלל שאתה לא אוכל,ישן מספיק ומתאמן יותר מדי.
תתחיל לאכול הרבה יותר, אם אתה רואה שאתה עולה ביותר מחצי קילו בשבוע (כאשר התנאים זה אותם תנאים נגיד בבוקר על בטן ריקה ביום שבת), תוריד את כמות האוכל, אם לא עלית תתחיל לאכול ולספור כמה אתה אוכל מבחינה קלורית.
Lеon מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-04-12, 21:22   #3
TyphooNN
חבר פעיל

אתה אומר "מתאמן יותר מדי" פעמיים בשבוע זה יותר מדי?
או שהתקוונת לעומס אימון עצמו?
בכללי אני עובד ab ומבודד שרירים אני עושה שריר גדול 3 תרגילים וקטן 2
ישן 25-04-12, 23:02   #4
Lеon
חבר פעיל

חדר כושר: Your R your Own Gym

התכוונתי שאתה לא ישן מספיק,ולא אוכל מספיק. הקלוריות שאתה אוכל בקושי מספיקות לך לקיום ומבחינה אבולוציונית שריר הוא לא הכרחי- אתה צריך לעשות הרבה דברים כדי להגדיל את המסה הן מבחינה הורמונלית והן מבחינה מטבולית- לאכול יותר ואוכל נכון.
Lеon מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-04-12, 21:31   #5
sgenkoro
חבר פעיל

חדר כושר: Forma Club

לדעתי אתה אוכל בסדר גמור ואם בצהריים אתה קרוב ל45 גרם חלבון בארוחה בשרית שלך ז"א
אתה סביב 2 גרם חלבון לקילו משקל ביום - זה נורמה ואפילו זה קצת יותר בגלל שאתה עושה 1-2 אימונום
בשבוע.
לדעתי אתה צריך למצוא אפשרות להגדיל כמות אימונים, אתה לא חייב חדר כושר, אפשר להוסיף אימון אחד של רק מתח ומקבילים, אפשר לעשות שכיבות שמיכה ברמות קושי שונוןת, ישנם המון אפשרויות.

עדיף להגדיל שעות שינה אומנם פגשתי אנשים ש-6 שעות היה להם מספיק. אם אתה בחופשה בבית מגדיל משמעותי שעות שינה אז כנראה 6 שעות לא מספיק.
עדיף גם לאכול חלבונים מיד אחרי אימון, אוכל קלסי זה מי גבינה עם קצת: סוכר ענבים או דבש או סתם סוכר.

נערך לאחרונה על ידי sgenkoro, 27-04-12 בשעה 21:40.
sgenkoro מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 28-04-12, 11:26   #6
TyphooNN
חבר פעיל

איך הגעת לחישוב הזה שיש לי 2 גרם חלבון לכול קילו לא ברור לי אני שוקל 70 קילו ומכניס משהו כמו 80 גרם חלבון
ישן 28-04-12, 18:59   #7
TyphooNN
חבר פעיל

אוקיי אני לוקח את המילים שלי בחזרה.
עשיתי חישוב וזה מה שאני אוכל ביום טוב מאוד שלי
סה"כ קלוריות: 1753 קלוריות
סה"כ חלבון: 121.8 גרם
סה"כ שומן: 52.2 גרם
סה"כ פחמימות: 195.9 גרם
סה"כ כולסטרול: 890.8 מ"ג
סה"כ סיבים תזונתיים: 1.3 גרם

הבעיה היא שהתאמנתי בארך כשנה והיתי אוכל ביום 2 ביצים וארוחה בחדר אוכל בבסיס שזה מנת בשר ואורז\תפוח אדם\פסטה ואחרי אימון טונה.
וזה ביום האימון כיוון שחשבתי שיום מנוחה לא משמעותי מבחינת תזונה.
ועדיין אני נשארתי עם אותה הקרס הקטנה ואחוז שומן מכובד.
ישן 29-04-12, 08:04   #8
sgenkoro
חבר פעיל

חדר כושר: Forma Club

ציטוט:
פורסם במקור על ידי typhoonn צפה בהודעה
אוכל ביום
בבוקר יוגורט.
ארוחת 10 טונה בפיתה
צהריים אורחה בחדר אוכל שזה כולל בשר תפו''א או קטניות
שעה שש 3ביצים עם פיתה
בערב קוטג'
במסת שריר אני לא עולה כבר יותר מדי זמן.
במה אני טועה?
יוגורט - 5.5
טונה עם פיתה - 27-32 (תלוי במשקל נטו בקופסה)
צהריים רשמתי\הנחתי - 45
3 ביצים l עם פיתה - 29
קוטג' - 26
יוצא במקסימום 138 גרם. כמובן שזה מתבסס על הנחות, ביצים אפשר לקחת גם xl ויוגורט 0.5 ליטר וגם הפוך יכול להיות, מנות קטנות יותר
sgenkoro מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 29-04-12, 15:37   #9
entranz
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלentranz

עוסק ב:: מדריך חדר כושר

שמע לדעתי תוסיף פחמימות ועדיף שתחליף ת'פיתה למקורות כמו אורז בטטה שיבולת שועל וכו' אם אתה יכול ואם כבר פיתה אז מחיטה מלאה...
במיוחד בבוקר כדאי לך להוסיף פחמימות, בבוקר תעמיס יחסית לארוחות אחרות זה חשוב שתהיה לך ארוחה עשירה יותר בקלוריות... אחרי שישנת בלילה (סוג של צמת) לאכול יוגורט? זה לא מספיק בכלל... אם אין לך גם איך לאכול שם ארוחת בוקר נורמלית פשוט תשתה שייק....תכניס שיבולת שועל ותאכל איזה פרי ואתה מסודר לבוקר.
אגב sgenkoro לא ציינת שתלוי ביוגורט, אני אישית הייתי אוכל את היוגורטים הגדולים (11 גרם חלבון לאחד)
ואגב ב3 ביצים יש 21 גרם חלבון, אם זה xl זה יכול להגיע ל24 גם לא יותר מזה... וגם בטונה יש גג 25-26 ובצהריים אני לא יודע כמה אתה בדיוק אוכל אבל אני מניח שמהבשר שאתה אוכל אתה מקבל לפחות בין 30 ל40 גרם חלבון אולי בכמה גרמים יותר...
שמע עצה שלי, תאכל טיפה יותר פחמימה (עדיף ממקורות יותר איכותיים מאשר פיתה).
אני אישית חולה בצקים (מי לא? אבל תמיד עדיף לאכול בטטה או אורז מלא או פחמימות מורכבות אחרות... (אני מניח שאתה אוכל פיתה רגילה) מקסימום תעבור לפיתה מלאה או ללחם מלא.
ואגב אתה מגיע אולי לאיזה 100 גרם חלבון אולי טיפה יותר אז תוסיף חלבון, וגם שומן חסר לך קצת...
הייתי מוסיף כמה אגוזים או שקדים עם הקוטג' שלפני השינה. אני לא יודע כמה שמן יש לך בארוחות בדיוק אבל לפי מה שזה נראה הייתי מוסיף קצת שומן.
בקיצור, קודם כל תוסיף עוד לפחות 30-40 גרם חלבון ותוסיף עוד קצת פחמימות איכותיות וקצת שומן (לא ציינת איך האוכל עם שמן או לא וכו'..) אז תראה אם אתה אוכל בעקרון אוכל נקי יחסית אתה יכול להוסיף גם קצת שומן זה יעזור.
ובלי קשר לדעתי תנסה לדחוף עוד איזה אימון אחד 2 זה בסדר אבל אפשר להשיג תוצאות טובות יותר אם תוסיף לפחות עוד אימון או 2
entranz מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 29-04-12, 22:12   #10
TyphooNN
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי entranz צפה בהודעה
שמע לדעתי תוסיף פחמימות ועדיף שתחליף ת'פיתה למקורות כמו אורז בטטה שיבולת שועל וכו' אם אתה יכול ואם כבר פיתה אז מחיטה מלאה...
במיוחד בבוקר כדאי לך להוסיף פחמימות, בבוקר תעמיס יחסית לארוחות אחרות זה חשוב שתהיה לך ארוחה עשירה יותר בקלוריות... אחרי שישנת בלילה (סוג של צמת) לאכול יוגורט? זה לא מספיק בכלל... אם אין לך גם איך לאכול שם ארוחת בוקר נורמלית פשוט תשתה שייק....תכניס שיבולת שועל ותאכל איזה פרי ואתה מסודר לבוקר.
אגב sgenkoro לא ציינת שתלוי ביוגורט, אני אישית הייתי אוכל את היוגורטים הגדולים (11 גרם חלבון לאחד)
ואגב ב3 ביצים יש 21 גרם חלבון, אם זה xl זה יכול להגיע ל24 גם לא יותר מזה... וגם בטונה יש גג 25-26 ובצהריים אני לא יודע כמה אתה בדיוק אוכל אבל אני מניח שמהבשר שאתה אוכל אתה מקבל לפחות בין 30 ל40 גרם חלבון אולי בכמה גרמים יותר...
שמע עצה שלי, תאכל טיפה יותר פחמימה (עדיף ממקורות יותר איכותיים מאשר פיתה).
אני אישית חולה בצקים (מי לא? אבל תמיד עדיף לאכול בטטה או אורז מלא או פחמימות מורכבות אחרות... (אני מניח שאתה אוכל פיתה רגילה) מקסימום תעבור לפיתה מלאה או ללחם מלא.
ואגב אתה מגיע אולי לאיזה 100 גרם חלבון אולי טיפה יותר אז תוסיף חלבון, וגם שומן חסר לך קצת...
הייתי מוסיף כמה אגוזים או שקדים עם הקוטג' שלפני השינה. אני לא יודע כמה שמן יש לך בארוחות בדיוק אבל לפי מה שזה נראה הייתי מוסיף קצת שומן.
בקיצור, קודם כל תוסיף עוד לפחות 30-40 גרם חלבון ותוסיף עוד קצת פחמימות איכותיות וקצת שומן (לא ציינת איך האוכל עם שמן או לא וכו'..) אז תראה אם אתה אוכל בעקרון אוכל נקי יחסית אתה יכול להוסיף גם קצת שומן זה יעזור.
ובלי קשר לדעתי תנסה לדחוף עוד איזה אימון אחד 2 זה בסדר אבל אפשר להשיג תוצאות טובות יותר אם תוסיף לפחות עוד אימון או 2
אין לי איפה להכניס אימון נוסף אני חייל ואני יכול להתאמן רק מראשון עד רביעי ובקשר לכול הלחמים בחיטה מלאה גם לא אפשרי יש פיתות רגילות בבסיס ובסך הכל אני מנסה להנפיק את המקסימום בתחום הזה בצבא.
ולפי מה שאני רואה אני בדיוק עומד אל מאזן קלורי נטרלי כמה אדם במשקל 70 קילו שמתאמן אמור לאכול ביום
תגובה