|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() שלום רב חברים!
אני חדש פה. מתאמן כמה שנים און אנד אוף, לאחרונה (מספר חודשים) באופן אינטנסיבי. אני מתאמן במשקולות חופשיים בבית, ויש לי ספסל + מוט דחיקה (של חברת בודיסוליד). גם את תכנית התזונה אני עושה בעצמי. אני פונה אליכם מאחר שאני לא מצליח לגשר על מספר דברים שאני נתקל בהם. עושה רושם שהמתאמנים בארה"ב כאילו עשויים אחרת... אני עוקב אחרי אתר מצוין שנקרא AWorkOutRoutine ופועל פחות או יותר בהתאם להמלצותיו. באימונים שלי אני מאמן כל קבוצת שרירים כפעמיים בשבוע: שבוע ראשון: א'- חזה+כתפיים+יד אחורית ב'- גב+יד קדמית ג' - חופש ד'- רגלים ובטן ה'- חופש ו'- חזה כתפיים ויד אחורית שבת- גב ויד קדמית שבוע שני: א'- חופש ב'- גב+יד קדמית ג' - חופש ד'- חזה+כתפיים+יד אחורית ה'- גב ויד קדמית ו'- חופש שבת- רגליים ובטן זוהי ההמלצה שקיבלתי. כמו כן, הוא טוען שחשוב לא לעבור 60-120 חזרות בשבוע לשרירים גדולים ו- 30-60 חזרות בשבוע לשרירים קטנים. איכשהו זה נראה לי קצת מעט. מה דעתכם? הבחור ממליץ (ולמען האמת, בכל אתר אמריקאי שראיתי) על כ3 גרם חלבונים לכל קילוגרם גוף. כלומר, אני, במשקל של 77 קילו צריך לצרוך מכולות של חלבונים. זה ממש ייאוש. סיפרתי את זה לחברתי שהיא תזונאית והיא אמרה לי שזו כמות מסוכנת. הסתכלתי באתרים ישראליים וראיתי באמת כי גבול של 2 גר' חלבון לקילוגרם גוף הוא מקסימלי (ואף הוא לא ממש מומלץ). אז מה מהשניים הוא הנכון? תודה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() הווווווווו
טוב תשמע, לא טרחתי ביכלל לקרוא את מה שכתבתי, אבל הכותרת שלך משכה אותי. השאלה הזו היא כל כך גורלית ורחבת אופקים אני לא יודע מאיפה להתחיל לענות לך אפילו אולי אני אתחיל בזה שאומר שבארה"ב אבקת חלבון עולה 150 ש"ח ובארץ אותו האבקה עולה 430. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() אוקיי... תודה
![]() אבל אולי תוכל להתייחס גם למה שכתבתי ? ![]() מנסיונך... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() לדעת הם לא משהו למתאמן טבעי... וגם האימון כולל התזונה 3 גרם למתאמן טבעי מיותר...
למוזרק כן תוכנית כזו זה אחלה דבר!
![]() |
![]() |
#5 |
חבר מתחיל
|
![]() אוקיי. תודה, אבל אני לא כל כך מבין.
אני מתאמן טבעי. אני פשוט הולך לאיבוד בים של מידע. בכל אתר שאני קורא פוסלים לחלוטין את השיטה שקראתי עליה קודם ומציעים שיטה חדשה ו-מנצחת. קראתי שלא אפקטיבי להתאמן פעם בשבוע על כל קבוצת שריר. שזה פשוט לא מספיק. (רוב האימונים שמצאתי היו של 6 ימים בשבוע, בכל יום קבוצה אחרת של שריר. ) אולי תוכלו לכוון אותי למידע שיענה (סופסוף) על השאלה - מה נכון? אני מבין שזה תמים לשאול. אבל איך יודעים? איך אני יודע שאני עובד נכון? אני לא רוצה לבזבז את הזמן סתם... תודה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() מדברים שבדקתי על עצמי אז ככה
אחרי ניסיונות רבים הגעתי למסקנה שמתאמן בינוני (כלומר כמה שנים 2-4) רציני יכול לעבוד ab ולא צריך יותר מדיי תרגילים ובלגן מפה מגיע השאלה למה--- אז ככה באימון ab אתה עובד על שריר פעמיים בשבוע וגם יש לך אחלה התאוששות. כלומר עשית אימון axbxa למשל עשית A אחרי 3 (72 שעות השריר בנפח עבודה נורמלי התאושש כמעת לגמרי לפחות במתאמן מתחיל - בינוני פלוס) ימים אתה עושה שוב a . בגלל זה לא מצדיק לעבוד abc או abcd וכו כי שהשריר מגיע דיי להתאוששות מקסימלית אפשר לעבוד שוב על השריר ולעלות במשקלי עבודה מאשר לעשות abc ולחכות 4-5 יום לאימון למרות שאתה נותן יותר "דגש" מה שנראה טוב אבל לדעתי חרטא. נגיד בנאדם שעושה 3 תרגילים לחזה באימון ab יכול להתקדם במשקלי עבודה מאימון לאימון לעומת בנאדם שעושה abc 4 תרגילים חזה הוא היתקע מהר מאוד במשקל עבודה... מה שחשוב למתאמן טבעי לדעתי ואחרי הרבה מידע שקראתי (אתה צריך להבין הרבה מהמידע ברשת בכלל לא מתאים למתאמן טבעי אתרים שלמים לא מדברים לטבעים ואתה לא יודע את זה בכלל) בקיצור מה שחשוב לטבעי זה להוסיף משקל למוט בטווח חזרות נורמלי (6-12 ברור שאפר גם 4 לפעמים ולתרגילים) וזמני מנוחה נכונים. ככול שתוסיף יותר משקל למוט ככה אתה מוסיף יותר מסה שריר לגוף (לעשות אימון ולפוצץ את החזה מכל מקום לא יתן לך יותר מידיי) בגלל זה לדעתי אפשר לעשות ab 8-10 סטים שריר גדול 5-7 שריר קטן ותראה שאתה יכול ממש להתקדם כמעת כל אימון במשקלי עבודה!!! התקדמת במשקלי עבודה ב6-12 חזרות וזמני מנוחה קצרים יחסית יותר שריר. בתקופה שעשיתי abc 5 פעמיים בשבוע הגוף מאוד עייף צריך ממש לשון טוב... משקלי עבודה עולים בהתחלה ואז בום נתקע כי יש הרבה תרגילים ואז בתרגיל הרביעי אין זהו הגוף עייף וקשה ולא רק שאתה לא מרים בוא יותר גם זה פוגע לך בהתאוששות. מה שאני רוצה להגיד לך זה מה שחשוב לטבעי זה משקל העבודה בטווח סטים וחזרות נורמלי ובab - fbw עולה הכי מהר לדעתי. כל מה שרשמתי פה זה לפחות לי ככה עובד ומרגיש שבאמת זה עובד ממש טוב וניסיתי הרבה דברים!!! אבל אני מאמין שגם אתה צריך לנסות כי כל גוף זה משהו אחר אבל נתתי לך את הדרך שאני מאמין חכמים ממני אמרו ויגידו "גוף בונים במטבח!!!" בהצלחה ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() לגבי התזונה אני איתך באותה הסירה, יש שם ים אנשים שצורכים 1.5-2 גרם חלבון על כל פאונג משקל גוף, זה יוצא די הרבה, וזה מוזר גם לי. לטעמי זה יותר מידי.
עובדתי שאנשים מגיעים לתוצאות עם כמויות נמוכות יותר, אני רואה את זה עליי ועל המתאמנים שלי. לגבי תוכנית האימונים זה דבר אינדיווידואלי, כל אדם מגיב לכל תוכנית אימון אחרת. תבדוק מה עובד עליך הכי טוב, הן מבחינת מסת השריר והן מבחינת היכולות הפיזיות. זה ניסוי וטעיה, אין פה מדע מדוייק ואין פה תורה מסיני, כל אחד בנוי אחרת, סוג סיבים שונה, קצב התאוששות שונה וכו׳ שיהיה בהצלחה.
![]() |
#8 |
חבר מתחיל
|
![]() דברים חשובים ומעניינים כתבתם לי
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() אנ יגם לא מבין מאיפה אפשר עכשיו להביא כמות אסטרונומית כזו של חלבון (אני בכלל, 81 קילו, שזה מעל 200 גרם חלבון ביום).
אבל אם מסתכלים מהצד, התוצאות מדברות ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
אבקת חלבון בארה"ב | avram1 | תזונה ותוספים | 8 | 09-11-08 16:48 |
נמצאה מפלצת בארה"ב. | amir | פיתוח גוף-כללי | 26 | 02-08-08 20:15 |
נשיא איראן הגיע "לנאום" בארה"ב, כנסו לעוד דיון סוער ומעניין. | megashape | פיתוח גוף-כללי | 9 | 24-09-07 22:06 |
בקשר לקניית אבקה בארה"ב | toxicity | תזונה ותוספים | 4 | 09-03-07 00:11 |