ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פציעות ספורט

פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 14-09-07, 09:54   #1
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
ברירת מחדל בקע מפשעתי [קילה] לאדם שלא מתאמן

האם אדם בעל 0 תזוזה [המקסימום הוא הליכה מהספה למטבח + הליכות פה ושם במשרד בעבודה] שלא הרים\מרים משאות כבדים יכול לקבל קילה? ז"א אני יודע שהוא יכול כי הוא כבר קיבל, אבל Wtf איך זה קורה?
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-09-07, 10:14   #2
IRON-MASS
חבר פעיל

הסמל האישי שלIRON-MASS

במקרה לפני שבוע דנו לידי בנושא ולפי הבנתי זה עניין תורשתי, והשאלה היחידה היא מתי הבקע יבוא לידי ביטוי ו"יתפרץ", או איך שלא תקרא לזה.

תקנו אותי אם הבנתי לקויה.

כל מה שצריך זה אמונה!
IRON-MASS מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-09-07, 10:15   #3
P-a-n-1-c
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי IRON-MASS
במקרה לפני שבוע דנו לידי בנושא ולפי הבנתי זה עניין תורשתי, והשאלה היחידה היא מתי הבקע יבוא לידי ביטוי ו"יתפרץ", או איך שלא תקרא לזה.

תקנו אותי אם הבנתי לקויה.
תורשתי? אם כבר גנטי.
ישן 14-09-07, 11:01   #4
Gootche
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
תורשתי? אם כבר גנטי.
תורשתי זה גנטי בעברית גבר
ישן 14-09-07, 11:30   #5
P-a-n-1-c
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Gootche
תורשתי זה גנטי בעברית גבר
לא זה לא.
תורשתי זה משהו שאתה מקבל מההורים וגנטי זה פאק בגנים שיכול בין היתר להיווצר כתוצאה ממחלה תורשתית או משהו כזה.

ציטוט:
ישנם שלושה אופנים שבהם נגרמים פגמים גנטיים:
  • הפגמים הגנטיים המוכרים והשכיחים ביותר הם המחלות התורשתיות - פגמים המועברים מההורים לצאצאים. לעתים קיים בלבול בין פגם גנטי ובין מחלה תורשתית. כל המחלות התורשתיות הן פגמים גנטיים, אך לא כל הפגמים הגנטיים הם מחלות תורשתיות (ראו שתי הקטגוריות שלהלן). כל מחלה המועברת מההורים לצאצאים מוגדרת כמחלה תורשתית. לא ייתכן מצב שבו אדם מסוים יירש מהוריו מחלה כלשהי שלא באופן גנטי (מלבד איידס, שמועבר בדם); כל תכונה המועברת מההורים לצאצאים מועברת בהכרח דרך המנגנון הגנטי.
  • פגם גנטי יכול להיווצר בעת ההפריה או זמן קצר לאחריה, במהלך ההריון, או אף לפני ההפריה, כתוצאה ממוטציה ספונטנית שהתרחשה בתאי הזרע של האב, בתאי הביצה של האם או אף בתאי הנבט שלהם שהתפתחו לתא הזרע או לתא הביצה. בתסמונת דאון, למשל, כרומוזום מספר 21 בכל תאי הגוף מופיע בשלושה עותקים במקום בשני עותקים, כפי שהוא מופיע אצל אנשים בריאים. פגמים מסוג זה אינם מועברים בתורשה, ואינם נוצרים במהלך החיים בצורה ספונטנית. על אף שהמוטציה עלולה להיווצר עוד בתאי הרבייה של ההורים, היא אינה מוגדרת כתורשתית, כיוון שאין מדובר במחלה שאותה נשאו ההורים כל חייהם ושאותה ירשו מהוריהם שלהם.
  • פגם גנטי יכול להיווצר במהלך החיים, בצורה ספונטנית. רוב סוגי הסרטן, למשל, נגרמים כתוצאה ממוטציה פתאומית בגן מסוים באחד או יותר מתאי הגוף, ליקוי הגורם לתא להתחלק ללא הרף. בסרטן העור, למשל, גורמת במקרים רבים קרינת השמש לשיבוש ביוכימי ב-DNA, חומצת הגרעין המכילה את המידע התורשתי ואת "הוראות ההפעלה" של התא, וכתוצאה מכך לחלוקה בלתי-מבוקרת של התא. גורמים וחומרים מסוימים ידועים כמעודדים מוטציות ספונטניות: קרינה, ניקוטין (החומר המצוי בסיגריות), אזבסט. למרות זאת, הגורמים לרוב המוטציות טרם נתגלו.
ישן 14-09-07, 11:32   #6
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

גנטי זה גם תורשתי-כי גנים עוברים בתורשה, וגם מה שאמרת.
בכל אופן-אני חושב שהסיכוי אצל אדם שלא התאמן לקבל קילה גדול יותר.
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-09-07, 11:36   #7
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

"קילה" [הרניה] הוא לא פריביליגיה של אנשים שמתאמנים. יש שני סוגים של קילה, לשניהם יש גורמי סיכון מולדים - הרניה "לא ישירה" יכולה להגרם כאשר רקמה מסויימת באיזור של האגן לא מתאחה עד הסוף, הרניה " ישירה" יכולה להגרם מחולשת שרירים בקיר הבטן. יש עוד סוגים של הרניות, בד"כ מדברים על אלה. אם תרצו עוד פירוט בשמחה, אני פשוט לא רואה טעם לחפור לכם אם זה לא מעניין.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-09-07, 11:37   #8
P-a-n-1-c
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
"קילה" [הרניה] הוא לא פריביליגיה של אנשים שמתאמנים. יש שני סוגים של קילה, לשניהם יש גורמי סיכון מולדים - הרניה "לא ישירה" יכולה להגרם כאשר רקמה מסויימת באיזור של האגן לא מתאחה עד הסוף, הרניה " ישירה" יכולה להגרם מחולשת שרירים בקיר הבטן. יש עוד סוגים של הרניות, בד"כ מדברים על אלה. אם תרצו עוד פירוט בשמחה, אני פשוט לא רואה טעם לחפור לכם אם זה לא מעניין.
מעניין.
תודה מראש.
ישן 14-09-07, 12:27   #9
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

אני אצטט קצת את עצמי בנושא..

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
ישנם מספר סוגים של בקעים, אני משער שאתה מדבר על בקע אינגווינלי. יש שני סוגים: בקע ישיר ולא ישיר [direct & indirect hernia].

קצת אנטומיה: התעלה האינגווינלית היא תעלה דרכה עוברים חוט הזרע ומבנים שמתלווים אליו [כלי דם, עצבים וכו']. בהרניה לא ישירה, חלק מתכולת הקיבה [לולאות מעי בד"כ] נכנס לתוך התעלה. בהרניה ישירה, ישנה דחיפה של דופן הבטן הקדמית על ידי חלק מתכולת הבטן בנקודה חלשה [ישנו איזור רגיש יחסית להרניות שנקרא משולש הסלבך]. לחץ תוך בטני גבוה יכול לגרום לבקע, אני משער שזו הסיבה ש"מאשימים" משאות כבדים בהרניה - יכול להווצר לחץ תוך בטני גבוה בשעת מאמץ.

בתמונה ניתן לראות את המעבר של חוט הזרע [מסומן בנקודה] דרך התעלה. כלי הדם הגדולים בציור לא עוברים בתוך התעלה אלא מתחתיה.

הרניה לא ישירה זה בעיקר משהו מולד, חוסר איחוי של אחת מעטיפות חוט הזרע שמאפשרת מעבר של תוכן הבטן. הרניה ישירה נפוצה בעיקר אצל אנשים שהאיזור חלש אצלם, עבודה על שרירי הבטן אמורה למנוע הרניה שכזו.
בנוסף, לפי הספר שממנו למדתי, אצל אנשים שמנים נפוץ יחסית למצוא הרניה נרכשת באיזור הטבור.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-09-07, 13:42   #10
Meir787
חבר פעיל

הסמל האישי שלMeir787

תודה משה, השכלתי!
ישן 14-09-07, 15:04   #11
Arielp
חבר פעיל

אממ לפני איזה חודש עשיתי דחיקה עם הרגליים והרגשתי דקירה באזור הזה, מאז לא עשיתי את התרגיל הזה ושום סקוואט\תרגיל שאני מרגיש בו את האזור, אך עדיין לפעמים כשאני מתאמץ אנימרגיש דקירה קטנה שם... איך אני מסדר את זה?

Arielp מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-09-07, 15:29   #12
P-a-n-1-c
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arielp
אממ לפני איזה חודש עשיתי דחיקה עם הרגליים והרגשתי דקירה באזור הזה, מאז לא עשיתי את התרגיל הזה ושום סקוואט\תרגיל שאני מרגיש בו את האזור, אך עדיין לפעמים כשאני מתאמץ אנימרגיש דקירה קטנה שם... איך אני מסדר את זה?
הולך לכירורג במידה ואתה חושד שזה הרניה
ישן 14-09-07, 17:05   #13
ShaySE
חבר פעיל

הסמל האישי שלShaySE

הרניה לא תיווצר דווקא אצל אנשים המתאמנים...

זה יכול לגרום מעצירות, משא כבד, עומס, ועוד כל מיני מצבים יומיומיים...

כל זה, לאנשים שיש רגישות באזור...

כמוני

יו"ר האגודה למען הצלת הלשון העברית
ShaySE מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-09-07, 18:06   #14
P-a-n-1-c
Banned

זה גם יכול לקרות משיעול כרוני חזק במיוחד.. שזה בערך מה שיש לאותו אדם
ישן 15-09-07, 23:57   #15
Mr.Olimpia
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלMr.Olimpia

חדר כושר: Body Shape

גנטי
Mr.Olimpia מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה