|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() חוץ מפיתוח גוף (בן 18.5 ,72 קילו,1.79 ,12% שומן ממש בימים אלו חוזר למסה)
האהבה הגדולה שלי היא בישול, במשך השנים כאשר גדל הצורך בתפריט מסודר,אוכל איכותי ובריא (עשיר בפחממות מורכבות,דל שומן,עשיר בחלבון) אבל עדיין טעים פיתחתי ושיכללתי מתכונים על מנת שהאוכל יהיה איכותי אבל אכיל ואף טעים כמו לדוגמא סוגים שונים של פחממות מורכבות איכותיות שאנשים נמנעים מהם בגלל שהם "לא טעימים בעליל\בלתי אכילים" כמו קאשה,חיטה,אורז חום מלא,עדשים,שעועית,פסטה חיטה מלאה וכדומה. אם למישהו יש שאלה כמו "איך לבשל....." לא להתבייש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() תאמת שתוכל להיות מאוד שימושי ולתת לנו כמה טיפים \מתכונים להכנת חזה עוף (מומלץ מאוד לא בטיגון), להעשיר את הטעם של הטונה ועוד כל מיני.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() המחירים של הדגים פשוט מטורפים בזמן האחרון בעיקר כחלק מקטע הבריאות שנפל על האוכלוסיה הכללית בשנה ומשהו האחרונות אבל אני מאוד ממליץ לשלב דגים טריים\קפואים כחלק מהתפריט ,
טונה בקופסא זה סבבה כשאין זמן להכין אבל כשיש אין להשוות את הטעם. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() מתכון לתפוחי אדמה אפויים יעזור לי מאוד. אין לי מושג אפילו מה עושים עם התפוחי אדמה. אני רק יודע שצריך להכניס אותם למים רותחים כמו עם בייצים או משהו כזה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() כעיקרון גם אני שככלתי והבאתי כול מיני טריקים איך להכניס את כול האוכל ביחד ושהיה טעים..
אני למשל חזה עוף... שם כפית שמן זית על המחבת ונותן לו ציק צק, להתבשל... הכפית המסכנה הזאת לא עשתה לי כלום במהלך החיטוב אז אין לכם מה לחשוש מכפית שמן זית לטגן חזה. אמממ בנוגע לפטסה מחיטה מלאה.. תבשלו אותה קצת שתהיה עדיין קשה... תחתכו פלפלים, מלפפונים מהתפריט... ערבבו הכול ביחד... עם שמן זית מעל... וחתיכות חזה עוף... תענוג.
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם תוכל תומר, מתכון טוב לחזה עוף, מתכון פשוט וטעים!!! ושמעתי פעם על סלט חזה עוף, במה מדובר..? בכל מקרה איך לעזאזל גורמים לחזה העוף להיות יותר אכיל ![]() ![]() דבר שני, אם יש המלצות להכנת: אורז / ספגטי/ אורז מלא! / עדשים וכו'.... תודה מראש!!! אחחח איך הייתי צריך ללמוד בישול... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() יש לי רעיון, למה שלא ניתן פה איזה שרשור טיפים ?
כל אחד יתן את הטיפים שלו שיהפכו את החזה עוף או מה שזה לא יהיה לטעים יותר. אני אתחיל: 1. חזה עוף- למרוח בצ'ילי מתוק את החזה עוף ואז לבשל אותו כ 10 דקות. 2. פלפל שחור + מלח - מי שאוהב קצת חריף אז זה השילוב בשבילו. 3. פפריקה מתוקה+מלח- נחמד לאללה, הייתי אוכל את זה ככה תקופה ארוכה.
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() אולי הבשלן פה יעזור לי ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() הארוחה שממש אחרי האימון אחרי ה45 דקות[תקופת חיטוב ופיתוח] רעיון?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() מתכון לתפוחי אדמה..ממש טעים
אפשר לאכול איזה 4 תפוחי אדמה בלי להרגיש..ו10 דקות הכנה.. מקלפים תתפוח אדמה..חותכים לקוביות גדולות/פרוסות/כל צורה שאתם רוצים אבל שלא יהיה קצוץ כזה כמו סלט שמים בקופסא שאפשר לחמם אותה במיקרו עם כף שמן זית וכף מרק עוף מערבבים עם הכף..סוגרים את הקופסא מנערים אותה כמה שניות ו 7-9 דקות למיקרו..יוצא ממש טעים יש למישהו איזה רעיון לחביתה..כבר נמאס לי לאכול חביתה רגילה ככה..ולא שקשוקה אין לי כוח להכין |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#13 |
חבר מתחיל
|
![]() בקשר לחזה עוף,אין הרבה טריקים. הטעם זה במרינדה\תיבול,
אני ממליץ להשתמש במחבת טפלון או מחבת גריל\סטייק עם ציפוי כזה לא נדבק. על מנת לחסוך בשמן ,שים את המחבת יבשה על האש הכי חזקה שיש לך בגז חכה עד שהיא קצת מעשנת על מנת לחסוך בשמן שפוך כפית שמן על המחבת ועם נייר סופג תמרח את השמן על המחבת. צלייה קצרה כדי שהעוף ישאר עסיסי. הייתי אומר חזה בריא בעובי 2 ס"מ יקח 4-3 דקות מכל צד על מנת לבדוק את רמת המוכנות שלו תלחץ על העוף עם האצבע,אם הוא מאוד רך אז הוא עדיין לא מבושל לחלוטין ככל שהוא יותר קשה כך רמת הבישול שלו גבוה יותר , הדרגה היא לשיקול האישי שלך,אני אוהב את העוף שלי ורדרד טיפונת -עסיסי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר מתחיל
|
![]() חביתות:
נסו להכניס עשבי תיבול טריים - בזיליקום,כוסברה,פטרוזיליה בשביל טעם מעניין אפשר אם לא משגיחים יותר מדיי על שומן להכניס קצת קבנוס או אם משגיחים קצת נקניק הודו דל שומן. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() לי יש מתכון טעים לחזה עוף:
לוקחים את החזה (לא מכון כמובן) לוקחים מברשת שמים עליה טיפה טיפה שמן זית, ורוטב טריאקי (אנחנו קונים) מורחים על החזה עוף להוסיף טיפה מלח פלפל אפשר גם עשבי תיבול מומלץ תבלין "על האש" שמים במחבת טפלון יוצא פשוט מעדן אם יהיה ביקוש אני יעלה תמונה עוד מתכון: לקחת מחבת גריל "למרוח" עליו בצל לשים את החזה עוף מתבלים אותו לפי הטעםפ טיפה עירית קצוצה (לפעמים) ממש טיפה שמן זית ואחרי שהוא כבר יפה עם פסים פשוט אוכלים |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() למה לא הגבת להודעה שלי לגביי תפוחי אדמה אפויים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() הבאתי לך תפוחי אדמה אבי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() TOMER1,
אם זה אפשרי להפוך 4 חלבונים ואחד חלמון למשהו אכיל........ זה יועיל. תודה מראש.
![]() |
#19 |
חבר מתחיל
|
![]() אני דיי נמנע מתפוחי אדמה באופן כללי
אח שלי הקטן מת על צ'יפס ועל מנת למצוא פיתרון בריא יותר מציפס מטוגן עליתי על ציפס אפוי שהוא לא פחות טעים וחלקיק מכמות השומן. לקלוף את תפוחי האדמה,לחתוך לפרוסות ארוכות בעובי של כ2 ס"מ על מנת שבאפייה הצ'יפס יהיה קריספי אבל עם "בשר" רך בפנים. להשרות את הפרוסות במים קרים למשך משהו כמו 20-30 דקות על מנת להיפטר מחלק מהעמילן על מנת שיהיה לנו ציפס טעים יותר. לייבש במסננת ובנייר סופג לפני האפייה לחמם תנור ל180 מעלות על מגש אפייה לשים נייר פרגמנט ולהפריש במעט מאוד שמן (עדיף זית) או חמאה מומסת לפזר את תפוחי האדמה,עם מברשת להבריש את תפוחי האדמה במעט שמן להכניס לתנור,כשהם זהובים להפוך אותם. סך הכל סביבות 25-30 דקות הם יהיו בתנור. *אפשר לקצר את הזמן בישול על ידי בישול במים רותחים של התפוחי אדמה שלמים עם הקליפה עד שהם מתרככים קצת אבל לא רכים מאוד כמו בפירה,משהו כמו 7-8 דקות בישול ,אפילו פחות ,לקרר ולקלף. להכין באותו האופן אבל להעלות את הטמפ בתנור על מנת להשיג את הקריספיות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
הושעה
|
![]() ציטוט:
![]() |