ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 23-03-07, 14:16   #1
Moshe
Banned

ברירת מחדל דילול גליקוגן

חיפשתי על זה הרבה מידע , ומצאתי את האמת גם בחו"ל קראתי המון אבל עדיין כמה שאלות לא ברורות אשמח לקבל תשובות רק מאנשים שבטוחים ב100% בתשובתם , בכלל כל העניין דיי מסקרן אז ככה:
1.תוך כמה זמן נהייה דילול מקסימלי(אני יודע שאי אפשר להגיע לדילול אפסי) , של גליקוגן בשריר?
2. הבנתי שיש ספיחה של נוזלים במקרה שהגוף מדולל אם אוכלים מאכלים עתירי נתרן , אם כן פרט משתייה מוגברת של מים ואירובי יש עוד דרכים לאזן את הנתרן בגוף?
3.לדוגמה משהו נמצא בתקופת חיטוב והוא מדולל יחסית (100 גרם פחמימה ביום) , המשקל שלו לדוגמה 70 ק"ג , לאחר העמסה הוא עומד על 72-3 ק"ג , כאשר יסיים את החיטוב ויתחיל לאכול נורמלי הנוזלים ישארו בגוף או שזה יתאזן בסופו של דבר בהנחה שהוא נהייה במאזן נטראלי?(זאת אומרת בוודאי שהוא יעלה בנוזלים בגוף כי מאגרי הגליקוגן לא מדוללים כמו בחיטוב שהוא מדולל אך האם זה באמת יהיה 2-3 ק"ג או שאי אפשר לדעת? , אולי יותר?)
4. מה הדרך הטובה והמהירה ביותר(תוך כמה זמן?) , אפשר לדלל גליקוגן ?
אני יודע שיש אימוני דילול 12 סטים לכל קבוצת שרירים יש כאלו שמחלקים ל2 יש כאלו שעושים הכל באימון אחד , האימון אימון דילול 1 (או 2 לאלו שמחלקים) , מספיק לדילול מקסימלי של הגליקוגן?

תודה רבה
נ.ב הרצתי חיפוש בגם בפורום , קראתי אבל לא מצאתי תשובות רלוונטיות לשאלות הנ"ל
Moshe מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-03-07, 14:45   #2
Shlomik
מנהל ראשי

הסמל האישי שלShlomik

1. אפשר להגיע לרמה יפה של דילול ב2-3 ימים של עבודה ותזונה נכונה.

2. מה הכוונה לאזן את רמת הנתרן בגוף? אני לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך עד הסוף.

3. לבן אדם מומצע (לא בדיאטה קיצונית) יש בערך 400-500 גרם גליקוגן בגוף, על כל גרם גליקוגן יש עוד 3 גרם של מים בגוף ככה שאם בן אדם היה על 100 גרם גליקוגן ועכשיו הוא חזר למאזן נכון וטוב אז צריכים להופיע לו עוד 1-1.5 ק"ג לפחות של נוזלים באופן קבוע.

4.כעיקרון זה מעט מורכב הייתי מציע לך לקרוא את החלק על דילול גליקוגן בספר של לייל מקדולנד Ud2.0 יש שם הרבה מידע על הנושא ואני חושב שזה יענה לך על השאלה.

Email: shlomik@israelbody.org
Shlomik מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-03-07, 15:11   #3
Moshe
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Shlomik
1. אפשר להגיע לרמה יפה של דילול ב2-3 ימים של עבודה ותזונה נכונה.

2. מה הכוונה לאזן את רמת הנתרן בגוף? אני לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך עד הסוף.

3. לבן אדם מומצע (לא בדיאטה קיצונית) יש בערך 400-500 גרם גליקוגן בגוף, על כל גרם גליקוגן יש עוד 3 גרם של מים בגוף ככה שאם בן אדם היה על 100 גרם גליקוגן ועכשיו הוא חזר למאזן נכון וטוב אז צריכים להופיע לו עוד 1-1.5 ק"ג לפחות של נוזלים באופן קבוע.

4.כעיקרון זה מעט מורכב הייתי מציע לך לקרוא את החלק על דילול גליקוגן בספר של לייל מקדולנד Ud2.0 יש שם הרבה מידע על הנושא ואני חושב שזה יענה לך על השאלה.
1.תזונה נכונה = לא לאכול פחמימות כלל/להיות על מספר מצומצם של פחמימות (נגיד עד 30-50 גרם?)
2.כאשר נמצאים בחיטוב או בכללי כאשר אוכלים מאכלים שכמות הנתרן שלהם נמוכה יחסית למאכלים עתירי נתרן (בד"כ אוכל זבל , צ'יטינג לדוגמה) , יש ספיחה של נוזלים לדוגמה אם יום אחד הלכת ודפקת מגש פיצה או איזה משהו אחר עם הרבה נתרן הגוף יספח נוזלים כי נתרן סופח נוזלים לכן צריך לאזן את רמות הנתרן בגוף בד"כ זה מתאזן לבד אבל זה דיי דחוף לי אז אני רוצה למקסם את האיזון בכמה שפחות זמן
3. אני יודע שיש 400 גרם גליקוגן בשריר (לאנשים שמתאמנים זמן רב יותר ועושים את זה נכון יש יותר ז"א אפשר להגדיל את הנפח הזה). הקטע הוא למה כאשר עושים העמסה עולים 3 קילו לדוגמה ולא רק 1-1.5 קילו כמו שאתה אומר שזה גליקוגן , טוב עזוב אני מסתבך הבנתי בערך את התשובה
4. קראתי בריפרוף רב אומנם אני אשב ואקרא את הפרק הזה , תודה.
Moshe מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה