ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 15-10-11, 22:26   #1
daniko
חבר מתחיל

ברירת מחדל להתחיל לחטב או לגדול קודם?

קראתי כמה מאמרים וכמה פוסטים בפורום והבנתי שזה 2 דברים שונים לגמרי ומשטר אימונים שונה לגמרי,
שאלתי בפורום שאלות על תכניות אימונים עד שהבנתי שאני בעצם מנסה להתחיל נהיגה על ההילוך ה-5 בצד הלא נכון של הכביש.

אין לי מושג, האם אני צריך להעלות במשקל לפני שאני מתחיל לחטב ?

הנתונים שלי:
בן 30.
גובה 1.76 מטר.
משקל 82 קילו.

* לא התאמנתי בעבר, תמיד הייתי רזה.
* ככה אני נראה היום.

daniko מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-10-11, 22:40   #2
zuko
אזהרה ראשונה - השמצת משתמשים על גבי הפורום

הסמל האישי שלzuko

הייתי אומר לך..
פשוט תתאמן חודשיים מישקולות ואירובי,ומבחינת תזונה תהיה חודשיים נטראלי,אתה מתאמן מתחיל ואתה יכול לראות שינוי די משמעותי בהתחלה מבחינת שריר וגם קצת (אולי) לרדת בשומן במקביל.
ואז אם אחרי חודשיים תראה שונוי באחוזי שומן(ירידה) תתחיל מסה במעזן קלורי חיובי

בהצלחה!

נ.ב
אתה ממש לא נראה 82....אם הייתי מנחש הייתי נותן לך 65-70 גג.

איפה אדיריאנה?

נערך לאחרונה על ידי zuko, 15-10-11 בשעה 22:43.
zuko מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-10-11, 22:55   #3
juk89
חבר פעיל

הסמל האישי שלjuk89

מסכים עם מר בחור מעליי
תתחיל להתאמן ותתחיל לשמור קצת על תזונה תוריד את המאפים ממתקים ביסליבמבה
תאכל בריא בלי יותר מידי לחשוב חיטוב מאסה-לא רלוונטי עכשיו תתאמן תאכל נכון תקרא הרבה בנושא...
מה גם ברגע שיהיה לך יותר שריר על אותן אחוז שומן תיראה יותר חטוב
ישן 16-10-11, 11:11   #4
daniko
חבר מתחיל

אז רק שאני אבין אתם ממליצים לי בעצם קודם "להתאפס" ולהוריד בשומן תוך כדי
עלייה במסת השריר באמצעות אימונים ותזונה ורק אז אחרי חודשיים אם אני אראה תוצאות בירידה
במשקל או שאולי המשקל נשאר פחות או יותר אותו דבר רק שהשריר יותר גדל והשומן יותר קטן
רק אז להתחיל להתאמן לעלייה במסה במאזן קלורי חיובי? (אני כבר אברר במאמרים מה הכוונה מאזן
קלורי חיובי :-))

אני מבין שאימוני עלייה במסה הכוונה גם בשריר וגם בשומן בו זמנית שלאחר מכן באמצעות אימוני חיטוב משאירים פחות או יותר את השריר שהתפתח במהלך אימוני המסה ומורידים כמה שיותר (משתדלים) את השומן.
ישן 16-10-11, 16:17   #5
HammEr-StriKe
חבר פעיל

דבר חשוב שלא העלת בפוסט הזה הוא מה בעצם המטרה שלך?
האם להגדיל את מסת השריר בגוף? האם להיות חטוב בתוצאה הסופית?
האם כבר התחלת את האימון בחדר כושר? האם אתה רוצה לקבל את הייעוץ לפני הכניסה לאימון בחדר כושר?

בכל אופן, העניין הוא כזה שאתה צריך להסתכל על האימון בחדר כושר כאמצעי עזר להשיג תוצאות בגוף כגון עלייה במסה, חיטוב, כוח וכו'
הדבר העיקרי שאתה צריך לשים דגש זה התזונה, אתה צריך להציב לעצמך את המטרה ולאחר מכן להתחיל לבנות לך תפריט תזונה וכמובן אימונים. ישנם כמה אפשרויות שאתה יכול לבחור, אם אתה ממש חדש בתחום אז עדיף להתייעץ עם אנשי המקצוע בתחום, יש ייעוץ באתר.. ייעוץ שייתן לך את כל ההדרכה לגבי זה, כמובן אם אתה כזה שצריך את הדחיפה הזאת, כי בכל הנושא הזה צריך משמעת עצמית גבוהה כדי לראות תוצאות יפות!

הדבר הנוסף שמתקשר למשמעת עצמית זה שאתה צריך לקבוע לעצמך כללים יחד עם הצבת המטרה, לדאוג לשינה טובה, אימונים סדירים ולא חלקיים..

לכן, אם אתה מתאמן מתחיל, תעשה אימון FBW - Full Body Workout , אני ממליץ לך לקרוא על זה לפני כן..
וזהו בגדול, שיהיה בהצלחה.
HammEr-StriKe מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-10-11, 18:07   #6
daniko
חבר מתחיל

המטרה שלי זה חיטוב בתוצאה הסופית.
אם השאלה היא כמה מחוטב? אז אני לא יודע איך להסביר את זה, יש מדד לזה? בקיצור לא שרירן יותר לכיוון מייקל לואיס מינוס .
התחלתי להתאמן לראשונה לפני כחודש ונתנו לי תכנית אימונים שלמיטב הבנתי מוגדרת כתכנית abc, שזה אומר 3-4 אימונים בשבוע כאשר בכל אימון עובדים על משהו ובאימון הבא עובדים על משהו אחר.

אני מבין שתזונה זה הדבר החשוב ביותר והאימונים הם רק אמצעי עזר להשגת המטרה.
אבל יש תפריטי תזונה שמתאימים לאלה שרוצים לחטב ויש שמתאימים לאלה שרוצים לעלות במסה.
על פי מה אני אמור לעבוד? כי אמרו לי כבר שמסה וחיטוב כרגע זה לא רלוונטי.

אז לפי מה שהבנתי, תקנו אותי אם אני טועה, מהתגובות בפוסט אני צריך להתחיל להתאמן fbw במשך כחודש עד חודשיים ולאחר מכן תלוי בהתקדמות נראה כבר איך ממשיכים הלאה.
הבנתי ש-fbw זה פשוט בכל אימון עובדים על הכל ובעצימות בינונית (בלי להגיע למצב שלא מצליחים לסיים סט)

תודה רבה.
ישן 16-10-11, 21:40   #7
SmokingSnake
Chuck Norris's Apprentice

לגדול, לעלות 9-10 קילו במשך 4-5 חודשים יחד עם אימונים אינטנסיביים ותפריט רווי חלבון ואז לחטב

Starr was damned strong, primarily because he worked as hard as any human being ever has. He was not a genetic freak, but his balls were huge, and he applied himself to his training like few people have ever done

Mark rippetoe on Bill Starr
SmokingSnake מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-10-11, 22:28   #8
daniko
חבר מתחיל

טוב אז אני מניח שמבחינת תזונה אני אעבוד לפי המאמר הזה:
http://israelbody.org/Index.asp?Arti...&CategoryID=81
מאמר מדהים אגב !
אני מבין שבעקרון אין אימון מיוחד לעלייה במסה ופשוט נעזרים במאמרי האתר שנותנים תכניות מומלצות
למתאמנים מתחילים עד וותיקים לפי שלבים.
SmokingSnake הציע לגדול להעלות כמה קילוגרמים במשך 4-5 חודשים ואז לחטב, זה פשוט מעולה מבחינתי
ונראה לי מסלול דיי מהיר, זה באמת מספיק ?
ישן 17-10-11, 11:07   #9
daniko
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי zuko צפה בהודעה
נ.ב
אתה ממש לא נראה 82....אם הייתי מנחש הייתי נותן לך 65-70 גג.
אתה צודק, טעיתי המשקל שלי הוא 68.2 קילו.
סליחה על הטעות אני מקווה שזה לא מקלקל את כל מה שהמלצתם לי עד כה.
ישן 17-10-11, 16:19   #10
SmokingSnake

אם אתה שוקל 68 אתה צריך לעלות קצת יותר... גם 15 קילו עם אימונים קשים זה בסדר(סקוואט, דדליפט, חתירות, לחיצות)

Starr was damned strong, primarily because he worked as hard as any human being ever has. He was not a genetic freak, but his balls were huge, and he applied himself to his training like few people have ever done

ישן 17-10-11, 17:44   #11
zuko

הסמל האישי שלzuko

ציטוט:
פורסם במקור על ידי smokingsnake צפה בהודעה
אם אתה שוקל 68 אתה צריך לעלות קצת יותר... גם 15 קילו עם אימונים קשים זה בסדר(סקוואט, דדליפט, חתירות, לחיצות)
ה"בעיה" לדעתי שיש לו אחוז שומן דיי גבוה,אם הוא יקפוץ ישר למעזן קלורי חיובי הוא ישמין עוד ויהיה די שמן בתקופת המסה,אבל אם זה לא מפריע אז אין שום בעיה.
עוד פעם תתחיל עם מעזן קלורי נטראלי ותתקדם במשקלי עבודה ולאט לאט גם עם אוכל.

איפה אדיריאנה?
ישן 17-10-11, 18:33   #12
daniko
חבר מתחיל

zuko, אם הבנתי אותך נכון אתה ממליץ להתאמן מן הסתם בתכנית מתחילים FBW עם תזונה ניטרלית במשך חודשיים במטרה להוריד קצת שומן (להשתדל) ובמקביל להעלות מסת שריר על מנת שמאוחר יותר כשאתחיל להתאמן מסה אני לא ייראה שמן מידי?
מה שאני לא מבין לגמרי זה מה הכוונה מאזן ניטרלי? האם הכוונה זה לאכול רגיל מה שאני אוכל כל יום ולאט לאט להוסיף עוד ועוד ארוחות ביום?
(ויתרתי כמעט לגמרי על מאפים וביסליבמבה)
ישן 17-10-11, 18:52   #13
zuko

הסמל האישי שלzuko

ציטוט:
פורסם במקור על ידי daniko צפה בהודעה
zuko, אם הבנתי אותך נכון אתה ממליץ להתאמן מן הסתם בתכנית מתחילים FBW עם תזונה ניטרלית במשך חודשיים במטרה להוריד קצת שומן (להשתדל) ובמקביל להעלות מסת שריר על מנת שמאוחר יותר כשאתחיל להתאמן מסה אני לא ייראה שמן מידי?
מה שאני לא מבין לגמרי זה מה הכוונה מאזן ניטרלי? האם הכוונה זה לאכול רגיל מה שאני אוכל כל יום ולאט לאט להוסיף עוד ועוד ארוחות ביום?
(ויתרתי כמעט לגמרי על מאפים וביסליבמבה)
מאזן נטראלי הכוונה היא לאכול בדיוק כמה שאתה שורף,ז"א נניח שביום את שורף כ1900קלוריות (סתם דוגמא)+150 קלוריות אימון+300 קלוריות אירובי,אז בשביל לא לרדת ולא לעלות תצטרך לאכול כ2350(הכול בתאוריה).תחשב קודם את הbmr שלך (יש מחשבון באתר תחפש)
וכאן יש http://www.goleango.com/%D7%9E%D7%97...7%95%D7%AA.php מחשבון תזונה.
לך על תפריט נגיד (מבחינת ערך קלורי) 40 % חלבון 30 % פחממה 30% שומן .
FBW עם תרגילים בסיסיים בלבד יכול להיות רעיון טוב למתחיל.
כפי שכתבתי תתחיל זמן מה עם נטראלי תראה איך הגוף מגיב ובהדרגה תעלה באוכל(קלוריות).

בהצלחה.

נ.ב
אין שום סיבה לוותר על מאפים או כל דבר אחר,פשוט תשלב אותם בתפריט שלך.

איפה אדיריאנה?

נערך לאחרונה על ידי zuko, 17-10-11 בשעה 18:58.
ישן 18-10-11, 14:01   #14
daniko
חבר מתחיל

אוקיי,
אני עושה עכשיו שיעורי בית בנושא תזונה ואימונים ובודק איך לשלב הכל לתכנית אימונים\תזונה אחת שלמה שתלווה אותי במשך חודשיים.

תודה לכולם.
ישן 19-10-11, 00:57   #15
SmokingSnake

אם הוא יתחיל תכנית מאסה רצינית על הא"ש שהוא נמצא בו כרגע הוא יכול להישאר על א"ש די זהה...
הוא לא 25% שומן אין סיבה שלא יתחיל לדעתי, פשוט אין עליו מאסת שריר בכלל

ישן 19-10-11, 18:13   #16
daniko
חבר מתחיל

אני רוצה לציין שהתמונה שהעליתי היא במצב מנוחה מוחלט וללא מאמץ, כלומר ללא פוזינג וללא היכולת לראות בערך מהי מסת השריר שלי. (יעזור אם אני יעלה תמונה עם פוזינג?)

אין לי שום בעייה עם הדרך שהציעו zuko ו-SmokingSnake.
אני נוטה קצת לכיוון ההמלצה של zuko כי למיטב הבנתי המעבר ההדרגתי מתזונה ניטרלית לחיובית עשוייה לעזור לי בהתחלה ללמוד ולהבין יותר איך לתכנן ולכוונן את התפריט התזונתי שלי ולהתרגל אליו מאשר לקפוץ ישר למאזן חיובי ולשנות במכה את התפריט התזונתי היומי\שבועי שאני רגיל אליו היום.
ישן 20-10-11, 17:42   #17
hypertrophy
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית

הסמל האישי שלhypertrophy

עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א

זוקו אתה טועה ידידי הנחש צודק
אנחנו לא מדברים על מתאמן עם וותק בעל אחוז שומן גבוה-אנחנו מדברים על בנאדם שלא מתאמן שנמצא על אחוז שומן גבוה-דבר שישתנה אך ורק ע"י שינוי בהרכב הגוף-זאת אומרת עליה במאסת שריר
אם במצבו הוא יתחיל לחטב הוא פשוט ירזה ויגיע לתת משקל
פותח הפוסט לך על תכנית שמערבת את 5 התרגילים הבסיסיים ב fbw ועליה במאסת שריר מבחינת תזונה

You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do!
לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
hypertrophy מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-10-11, 19:20   #18
שקד21
חבר פעיל

עוסק ב:: צה"ל
חדר כושר: Home's-Place

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy צפה בהודעה
זוקו אתה טועה ידידי הנחש צודק
אנחנו לא מדברים על מתאמן עם וותק בעל אחוז שומן גבוה-אנחנו מדברים על בנאדם שלא מתאמן שנמצא על אחוז שומן גבוה-דבר שישתנה אך ורק ע"י שינוי בהרכב הגוף-זאת אומרת עליה במאסת שריר
אם במצבו הוא יתחיל לחטב הוא פשוט ירזה ויגיע לתת משקל
פותח הפוסט לך על תכנית שמערבת את 5 התרגילים הבסיסיים ב fbw ועליה במאסת שריר מבחינת תזונה

מצבו ? אין לו מאסת שריר בכלל זה בהחלט יהיה חיוני שהוא ירד דווקא עכשיו עוד איזה 10 קילו כי לא תהיה לו פגיעה במאסת השריר הלוואי על כולם על מצב של חיטוב כמו שלו .. מה עדיף לשרוף שריר ושומן או רק שומן ?

ובכלל הבנאדם שוקל 82 על איזה תת משקל אתה מדבר ?
שקד21 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-10-11, 19:44   #19
daniko
חבר מתחיל

אני לא שוקל 82 קילו רשמתי את זה בטעות, אני שוקל 68.2 קילו.
לרדת 10 קילו במשקל? מה אני לא רזה מספיק?
ישן 20-10-11, 20:11   #20
IGOR
נפיחון

הסמל האישי שלIGOR

חדר כושר: k-gym

שקד נשבע לך שאתה אחד האנשים הטיפשים ביותר שהכרתי בפורום הזה ואולי אפילו בחיים. אתה חושב שכאילו בחיטוב אתה שורף רק שומן? אתה פשוט ילד חסר שום הגיון ואין לי מושג בישביל מה נולדתה. כנראה טעות טבע או משהו. להתייחס אלייך זה כמו להתייחס לילד בן שנתיים אתה פשוט לא שווה זמן התייחסות של אנשים פה. תמשיך ליהיות עבריין מקלדת מתאים לך. בהצלחה שיהיה לך..

Daniko: אל תקשיב לילד הזה. תתאמן כמו שאמרו לך. פשוט אל תכניס קלוריות מיותרות. תתחיל כמו שנחש אמר לך ואז אם תתקע תוסיף עוד קלוריות. תתחיל מאסה יהיה בסדר..
IGOR מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה