ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 30-04-12, 18:24   #1
netanel22
חבר פעיל

חדר כושר: קאנטרי קלאב
Talking אירובי ארוך ולאחריו אימון משקולות

שלום . אשמח לקבל עזרה פה ממישהו,

אני יורד לחדר כושר ויושב על הפדלים בערך שעה וחצי שעתיים. ומפדל בקצב לא היסטרי אבל גם לא עושה אימון קל. (ובאותו זמן לומד עם הלפטופ - בקושי מצליח למצוא זמן לחיות בגלל הלימודים)

ולאחר מכן אני עושה אימון משקולות. ומפה מגיע המוטיבציה שלי - שלאחר שאני עושה אירובי ארוך ולומד אז יש לי המון מוטיבציה למשקולות.

רציתי לשאול , איך אפשר לייעל את זה , והאם אפשרי להשאיר את זה במתכונת של אירובי ארוך ולאחר מכן משקולות. אני מוכן לעשות הכל כדי להשאיר את זה במתכונת הזאת אפילו להביא לחד"כ אוכל, לסיים אירובי לאכול ולעשות משקולות..

אשמח לקבל ממכם ייעוץ.

בתודה
נתנאל
netanel22 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 30-04-12, 18:38   #2
nesiha
חבר פעיל

זה אפשרי להשאיר את זה במתכונת הזאת אם אתה אוכל מספיק בהתאם למטרה (חיטוב/מסה)
אין צורך להביא אוכל למכון העיקר שתסתיים את היום עם הערכים שאתה צריך מספר הארוחות לא חשוב
nesiha מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 30-04-12, 19:35   #3
netanel22
חבר פעיל

חדר כושר: קאנטרי קלאב

תודה על תגובתך, אבל קשה לי להבין זאת,

איך אם אני לא אוכל שעתיים ועושה אימון אירובי, מה קורה למאגר האנרגיה (פחמימות) בגוף שלי, כנראה שהוא ניזוק, אני מניח שאני חייב לאכול המון פחמימות אז לפני שאני יורד לחדר כושר, אבל עדיין כשאני שם , ורק אחרי שעתיים אני עושה משקולות - אז את אומרת שאין פגיעה ואין המלצה לאכול כלום במכון ... הבנתי, טוב תודה
netanel22 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 30-04-12, 19:42   #4
Lеon
חבר פעיל

חדר כושר: Your R your Own Gym

יש טימינג לאוכל כמו לכל דבר ויש גם טימינג לאירובי.
מומלץ לעשות אירובי אחרי אימון משקולות- אם יש לך שאלות אשמח לענות תקרא פה: http://www.builtlean.com/2011/11/07/...after-weights/
ואחרי משקולות, חייב לאכול פחמימה פשוטה כלומר סוכר ואז לעשות אירובי.
Lеon מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 30-04-12, 19:46   #5
nesiha
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי netanel22 צפה בהודעה
תודה על תגובתך, אבל קשה לי להבין זאת,

איך אם אני לא אוכל שעתיים ועושה אימון אירובי, מה קורה למאגר האנרגיה (פחמימות) בגוף שלי, כנראה שהוא ניזוק, אני מניח שאני חייב לאכול המון פחמימות אז לפני שאני יורד לחדר כושר, אבל עדיין כשאני שם , ורק אחרי שעתיים אני עושה משקולות - אז את אומרת שאין פגיעה ואין המלצה לאכול כלום במכון ... הבנתי, טוב תודה

בני אדם יכולים לחיות בלי פחמימות הגוף מייצר גליקוגן מחלבון ושומן
ישן 30-04-12, 19:55   #6
Lеon
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי nesiha צפה בהודעה
ניסית פעם דייטת 0 פחמימה? אני בספק. תכנית זה נכון אבל כשזה מגיע לבצע זאת לא ממש.
כל הירקות\פירות הם פחמימות: אלא אם אתה רוצה לאכול עשבים כל היום (שדלים בפחמימה), אתה צריך לקחת מולטיויטמין.
המוח צריך סוכר, ואם אתה לא תביא לו אותו לאורך הרבה זמן תצטרך לשאת בתוצאות.
לתקופת חיטוב\תחרות\קיץ\אירוע אני מבין דייטה קטוגנית (מתחת ל-20 גרם) לדוגמא anabolic diet יכולה לעזור אבל על בסיס קבוע... אני ניסיתי- זה יקר,זה כואב\מדכא ומשום מה אחרי 3 שבועות של דייטה קטוגנית נטו הרגשתי שהקליטה שלי ירדה.
חוץ מזה אני בספק שמישהו אוהב לראות את עצמו עם מאגרי קליקוגן מרוכנים: ההיקפים קטנים,אתה חלש ולא מוציא מקסימום מאימוני כוח ואפילו האירובי מרגיש תירחה יחסית לתקופות העמסה שבהם אתה מפוצץ אנרגיה.
ישן 02-05-12, 00:11   #7
nesiha
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי lеon צפה בהודעה
ניסית פעם דייטת 0 פחמימה? אני בספק. תכנית זה נכון אבל כשזה מגיע לבצע זאת לא ממש.
כל הירקות\פירות הם פחמימות: אלא אם אתה רוצה לאכול עשבים כל היום (שדלים בפחמימה), אתה צריך לקחת מולטיויטמין.
המוח צריך סוכר, ואם אתה לא תביא לו אותו לאורך הרבה זמן תצטרך לשאת בתוצאות.
לתקופת חיטוב\תחרות\קיץ\אירוע אני מבין דייטה קטוגנית (מתחת ל-20 גרם) לדוגמא anabolic diet יכולה לעזור אבל על בסיס קבוע... אני ניסיתי- זה יקר,זה כואב\מדכא ומשום מה אחרי 3 שבועות של דייטה קטוגנית נטו הרגשתי שהקליטה שלי ירדה.
חוץ מזה אני בספק שמישהו אוהב לראות את עצמו עם מאגרי קליקוגן מרוכנים: ההיקפים קטנים,אתה חלש ולא מוציא מקסימום מאימוני כוח ואפילו האירובי מרגיש תירחה יחסית לתקופות העמסה שבהם אתה מפוצץ אנרגיה.
הכי כיף להיות עם מאגרי גליקוגן מרוכנים
חולשה? הכל בראש תחליט שאתה חזק - אתה תהיה חזק
דיכאון? זה רק בגלל חברות המזון שהרגילו אותך ושכנעו אותך שאתה שאתה זקוק לפחמימות. זה נטו פסיכולוגי.
יקר? שוב, זה בגלל חברות המזון שמוזלים את הפחמימות ומייקרים את החלבון.
כואב? עניין של אופי. יש מי שזה עושה לו טוב, אמנם קשה לעמוד בזה לאורך זמן. אך התחושת סיפוק שעשית משהו קשה והצלחת לעמוד בו והוכחת לעצמך שאתה יכול, שווה את זה.
לגבי 0 גרם פחמימה, אם במפעלים האלה שלהם הם לא היו מוסיפים סוכר לכל דבר אכיל, יש סיכוי שדיאטה כזאת הייתה מצליחה.
ישן 02-05-12, 00:22   #8
SmokingSnake
Chuck Norris's Apprentice

ציטוט:
פורסם במקור על ידי netanel22 צפה בהודעה
שלום . אשמח לקבל עזרה פה ממישהו,

אני יורד לחדר כושר ויושב על הפדלים בערך שעה וחצי שעתיים. ומפדל בקצב לא היסטרי אבל גם לא עושה אימון קל. (ובאותו זמן לומד עם הלפטופ - בקושי מצליח למצוא זמן לחיות בגלל הלימודים)

ולאחר מכן אני עושה אימון משקולות. ומפה מגיע המוטיבציה שלי - שלאחר שאני עושה אירובי ארוך ולומד אז יש לי המון מוטיבציה למשקולות.

רציתי לשאול , איך אפשר לייעל את זה , והאם אפשרי להשאיר את זה במתכונת של אירובי ארוך ולאחר מכן משקולות. אני מוכן לעשות הכל כדי להשאיר את זה במתכונת הזאת אפילו להביא לחד"כ אוכל, לסיים אירובי לאכול ולעשות משקולות..

אשמח לקבל ממכם ייעוץ.

בתודה
נתנאל
אלא אם כן אתה שמן מאוד, אין סיבה לעשות שעה וחצי אירובי ואז אימון משקולות, זה פשוט יותר מדי, תמתן את האירובי שלך ל45 דקות ככה שאולי תוכל לעשות משהו באימון משקולות(את ה400 קלוריות האחרות, תקצץ מהתפריט תזונה שלך, זה יותר יעיל)

תזכור שאסור להיות בגרעון קלורי גבוה מאוד, אם אתה מכניס 1300 קלוריות ביום ושורף 3500 לדוג', אתה דופק את עצמך כמעט מכל בחינה אפשרית, דברים כאלה לא אמורים להימשך יותר מ3-4 ימים(יש הרס רקמות פנימיות, חילוף חומרים מאט עם כל מה שכלול בזה ועוד דברים טובים)

ציטוט:
מבחינת שרידות זה נכון, אבל בני אדם יכולים גם לשרוד מלאכול רק דברים מהצומח עם חלבון בערך תזונתי נמוך, השאלה היא מה איכות החיים ועל מה מוותרים.

המערכות שכן צריכות פחמימות בצורה קריטית(דהיינו המוח והcns-מערכת עצבים מרכזית) צריכים 40-60 גר' פחמימה לתפקוד תקין(משתנה עפ"י משקל/מין וכו')
חיטוב דל פחמימה קיצוני(דהיינו עם ירק-שניים וחלבון נטו) יפגע בcns ובגיוס יחידות מוטוריות באימוני כוח, וישפיע דרסטית על הקואורדינציה והתזמון בתרגילים מורכבים ותנועות חשובות.
כל הבולשיט של המוח ומצבי רוח וכל זה אני אשאיר למי שמבין בזה משהו/חווה את זה לספר.

בכללי צריך להבין גם שפחמימה היא מקור אנרגיה זמין הרבה יותר באימונים גם לשרירים בנוסף על כל מה שאמרנו, אז גם בחיטוב אני לא רואה סיבה לא להכניס 100-120 גרם פחמימה ליום, לקצץ קצת בשומן ולהוסיף אירובי.

Starr was damned strong, primarily because he worked as hard as any human being ever has. He was not a genetic freak, but his balls were huge, and he applied himself to his training like few people have ever done

Mark rippetoe on Bill Starr
SmokingSnake מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 02-05-12, 12:34   #9
Lеon
חבר פעיל

ציטוט:
הכי כיף להיות עם מאגרי גליקוגן מרוכנים
חולשה? הכל בראש תחליט שאתה חזק - אתה תהיה חזק
דיכאון? זה רק בגלל חברות המזון שהרגילו אותך ושכנעו אותך שאתה שאתה זקוק לפחמימות. זה נטו פסיכולוגי.
יקר? שוב, זה בגלל חברות המזון שמוזלים את הפחמימות ומייקרים את החלבון.
כואב? עניין של אופי. יש מי שזה עושה לו טוב, אמנם קשה לעמוד בזה לאורך זמן. אך התחושת סיפוק שעשית משהו קשה והצלחת לעמוד בו והוכחת לעצמך שאתה יכול, שווה את זה.
לגבי 0 גרם פחמימה, אם במפעלים האלה שלהם הם לא היו מוסיפים סוכר לכל דבר אכיל, יש סיכוי שדיאטה כזאת הייתה מצליחה.
דייטה קטוגנית נחשבת כאשר הגוף מגיע למצב שהוא מוציא גופים קטוניים מהגוף דייטה כזו מתרחשת גם אם אתה אוכל 50 גרם. וכתכנית אפשר לאכול 0 גרם פחמימה:ביצים,בשר,דגים והרבה.
לפי טון הדיבור שלך רואים שלא ניסית ואם כן אז ברכותיי אתה בין המיעוט שחוסר ויטמינים,חוסר גלוקוזה לא עושה להם כלום. Anabolic diet,metabolic diet,ketogenic diet הם על אותם עקרונות ואם תנסה אותם עד הסוף כלומר מינימום 3 שבועות-חודשיים תגיד איך שרדת והאם פיתחת איזה vitamin defecit..
ולא, לא מוסיפים סוכר לטונה,לביצים,לשמן זית,לאגוזים דלי פחמימה. אני חשבתי כמוך אבל אחרי שניסיתי כמה דייטות קטוגניות אני יכול להגיד בבירור שלא שווה לאכוף אותם 100 אחוז- אפשר לנסות לתקופה אבל לחיות עם דייטה כזו.. אתה צריך מולטיויטמין,הרבההה אומגה3 להורדת ldl(שאתה משיג מכמויות מטורפות של שומן רווי),כוח רצון. ובכלל בתקופה שעשיתי את הדייטות האלה ירדתי בהקפים בצורה משמעותית(פחמימות אוגרים מים\גליקוגן מרוכן) מ-41 ל-37. אז תחליט אתה אם שווה את זה, אני ירדתי בכל מקרה פי 1.5 יותר מאשר אם הייתי על סייקל רגיל של חיטוב.
חוץ שבהתחלה יש את הסכנה שהגוף יהיה במצב קטבולי תמידי בכלל שהוא לא מקבל דבר כו בסיסי :פחמימה.
הורמוני גדילה תלוים בצורה ישירה עם IGF1 INSULIN GROWTH FACTOR 1,INSULIN. אתה בעצם משיג רק GH וTOSTESTERONE מהאוכל. שומן מוריד אינסולין ולא מעלה אותו ודייטה 60 אחוז שומן.. זה הרבה שומן ובהתחלה הגוף לא ידע מאיפה אתה מביא לו רק שומן אז גם תשמין בקטנה(לא שאני טוען ששומן משמין אבל 200 גרם שומן ביום זה פי 4 ממה שממליץ הRDA ולפי ניסיוני אתה תשמין), ורק אז אחרי איזה יומיים שלושה הגוף יתחיל לנצל את השומן כמקור אנרגיה ראשי.

נערך לאחרונה על ידי Lеon, 02-05-12 בשעה 12:40.
תגובה